[IS 200] Poprawa osiągów
- konik_80
- Lex Driver
- Model Lexusa: kiedyś IS200 obecnie Avensis T25
Re: [IS 200] Poprawa osiągów
Opcją najtańszą dającą największy (chwilowy) przyrost mocy to moim zdaniem podtlenek...
Mechanicznie wolnossaka ciężko poprawić. 1G-FE nie miał większego bliźniaka z którego można przełożyć walki rozrządu - co jest dość popularne np. w Fordach z lat 90-tych (silniki Zetec) gdzie do 1.6 czy 1.8 wsadzało się wałki i przepustnicę z 2.0 - Plug&Play i silniki zyskiwały na mocy i elastyczności.
Mechanicznie wolnossaka ciężko poprawić. 1G-FE nie miał większego bliźniaka z którego można przełożyć walki rozrządu - co jest dość popularne np. w Fordach z lat 90-tych (silniki Zetec) gdzie do 1.6 czy 1.8 wsadzało się wałki i przepustnicę z 2.0 - Plug&Play i silniki zyskiwały na mocy i elastyczności.
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Wolnossaka mozna tylko mechanicznie poprawić a elektronicznie dopasowac do przeprowadzonych zmian,inaczej się niestety nie da.Też myślałem kiedyś o podtlenku tyle że ktoś na jakimś forum porównał to z krzyżówką zegarka z tombaku i pompki do penisa(dziwne porównanie ale oryginalne).Używasz tego 50 razy a za 51-szym czerwienisz się ze wstydu i tłumaczysz że włąśnie skończył się gaz.Dlatego podtlenek moze być dopełnieniem wcześniejszych modów kiedy kończą się sposoby mechaniczno-elektroniczne.Nie wiem czy nadal jest zakazane uzytkowanie tej instalacji na drogach publicznych.
- michalm320
- Lex Master
- Model Lexusa: Celica VII
Podtlenek chciałem do Hondy założyć. Fajna sprawa, stosunkowo tania i dająca frajdę a do tego błyskawicznie można moc zwiększać poprzez zmianę dyszy... tak przynajmniej gadał gość z którym gadałem na zlocie na Bemowie 2 lata temu. A wracając do tematu to najprostszym sposobem na podniesienie mocy jest zmiana kolektora na taki:
http://www.ebay.co.uk/itm/LEXUS-IS200-1 ... 19cd0f1a3d
a później reszta wydechu na ciut szerszy. Robiłem takiego moda w Civic'u i naprawdę daje to efekt. Dałem kolektor 4-2-1 + tłumiki M-tech i rury aluminiowane o wew. śr. 2".
http://www.ebay.co.uk/itm/LEXUS-IS200-1 ... 19cd0f1a3d
a później reszta wydechu na ciut szerszy. Robiłem takiego moda w Civic'u i naprawdę daje to efekt. Dałem kolektor 4-2-1 + tłumiki M-tech i rury aluminiowane o wew. śr. 2".

- klexus
- Lex Master
- Model Lexusa: GS 300
to chyba wymyślił ten który marzy o podtlenku ale go nie stać, dawno takiej głupoty nie słyszałem,carinus wrote:Używasz tego 50 razy a za 51-szym czerwienisz się ze wstydu i tłumaczysz że włąśnie skończył się gaz
mam znajomego co miał to w S8 na początku butla starczyła na 3 dni później na 2 tyg teraz na miesiąc, używa tego jak buraki chcą pokazać co jego BMW potrafi zrobić 178km/h
i nikt mi nie powie ze to nie jest fajna sprawa, z resztą za ta kase nie ma nic lepszego.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.
wywalenie katalizatorow naprawde poprawia dol pozatym jak na 150 KM i tylny naped to wcale to auto zle nie jezdzi
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Nie mogę się doczekam momentu zamontowania kompresora,potem przyjdzie czas na cięcie wydechu,moze jakaś "świnka"bedzie potrzebna,pozyjemy,zobaczymy.
- krisii
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
I ogarną mnie smutek wielki
]
Może i rzeczywiście przesadzam ale przesiadłem się w
z prawie 200 konnej Hondy ważącej 1 tone... więc to jechało...
oraz żyłem nadzieją że można coś w IS-ie podłubać.
Żeby się w NOS bawić trzeba go targać ze USA ?
A co sądy na kat out ?

Może i rzeczywiście przesadzam ale przesiadłem się w

A co sądy na kat out ?
- michalm320
- Lex Master
- Model Lexusa: Celica VII
Co Cię podkusiło żeby aż tak się cofnąć do tyłu? Przecież 200 konna Honda (nie wiem jaką miałeś, ale mój kumpel miał Civic'ka 6gen. z B18C4 pod maską, dobrymi modami i miał 190KM i wiem jak to jechało) to zapierdala jak wściekła... Kurde, chyba Ci nie zazdroszczę. Ja się przesiadłem z 6 gen. ale z D15Z6, modami wydechu i krótszą skrzynią i nie powiem też się odpychał ale Lex idzie lepiej.krisii wrote:I ogarną mnie smutek wielki]
Może i rzeczywiście przesadzam ale przesiadłem się wz prawie 200 konnej Hondy ważącej 1 tone... więc to jechało...
A co sądy na kat out ?

- krisii
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Wiek auta
Honda była z 94 roku
oraz to że strasznie napaliłem się na
Myśle że będziemy walczyć z IS-em
Panowie a co myślicie nad zmianą skrzyni ? Od czegoś innego ? Nie mam pojęcia co może pasować i polepszyć wynik auta

Myśle że będziemy walczyć z IS-em

Panowie a co myślicie nad zmianą skrzyni ? Od czegoś innego ? Nie mam pojęcia co może pasować i polepszyć wynik auta

-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Wyjęcie przedniej i tylnej szyby mogłoby coś zmienićkrisii wrote: Nie mam pojęcia co może pasować i polepszyć wynik auta