IS ogrzewanie
-
- Lex user
- Model Lexusa: is250
Re: IS ogrzewanie
przerabialem to w mercedesie... i w koncu wymielilem wklad w nagrzewnicy... pewnie sprawdzales to wszystko na wolnych obrotach... odkrec swoja strone na maxa przytrzymaj 3tys obrotow i poczekaj 30sec zobacz czy temperatura powietrza z kratki jest inna... jezeli tak to zapowietrzona albo zasyfiona nagrzewnica... Nie wrzucales tego olowianego gowna do uszczelnienia ukladu chlodniczego?
- Pawełn
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS300
Stał tak z godzinę i bez zmian niestety...maniek_ls400 wrote:Postaw auto tak by lewy bok byl nizej niz prawy np. na wysokim krawezniku i zagrzej auto Jesli to wina odpowietrzenia to powinno zrobic sie chlodniej po prawej
Sprawdzałem w całym zakresie obrotów, lubie sprawdzac czy obrotomierz nie zacina mi się w górnym zakresie obrotów he he, wczoraj rano zrobiłem krótką trasę w tym odcinek A dwóką i mimo mgły udało mi się osiągnąć wyższe obroty, zmarzłem a to już nie jest śmieszne, za to kolega na siedzeniu obok narzekał ze mu gorąco... Ja niczego nie wrzucałem do chłodnicy, ale nie jest powiedziane że nie zrobił tego poprzedni właściciel:(dygus wrote:przerabialem to w mercedesie... i w koncu wymielilem wklad w nagrzewnicy... pewnie sprawdzales to wszystko na wolnych obrotach... odkrec swoja strone na maxa przytrzymaj 3tys obrotow i poczekaj 30sec zobacz czy temperatura powietrza z kratki jest inna... jezeli tak to zapowietrzona albo zasyfiona nagrzewnica... Nie wrzucales tego olowianego gowna do uszczelnienia ukladu chlodniczego?
Stawiam niestety na jakieś mechaniczne zacięcie, uszkodzenie, nie wiem czego, jakiejś klapki? wewnątrz nagrzewnicy.
レクサス
- maniek_ls400
- Lex Master
- Model Lexusa: W221 S500
Dawaj VIN - zajrzę co tam u Ciebie siedzi..
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
- Pawełn
- Lex Driver
- maniek_ls400
- Lex Master
Tutaj jest odpowiedź:
https://www.google.pl/#hl=en&sugexp=les ... 66&bih=574
Dokładnie ten post:
http://www.justanswer.com/lexus/2yln8-l ... -just.html
Jeśli nie za bardzo EN to na szybko: nagrzewnicę masz zapchaną - naprawa - wymontować , przepłukać (w odwrotną stronę niż normalny ruch płynu chłodniczego) zamontować spowrotem - będzie dobrze.
Jeśli będzie źle - mój znajomek powinien mieć taką na zbyciu - PW.
https://www.google.pl/#hl=en&sugexp=les ... 66&bih=574
Dokładnie ten post:
http://www.justanswer.com/lexus/2yln8-l ... -just.html
Jeśli nie za bardzo EN to na szybko: nagrzewnicę masz zapchaną - naprawa - wymontować , przepłukać (w odwrotną stronę niż normalny ruch płynu chłodniczego) zamontować spowrotem - będzie dobrze.
Jeśli będzie źle - mój znajomek powinien mieć taką na zbyciu - PW.
Mariusz M.
- Pawełn
- Lex Driver
Dzięki, na razie pomocy szukałem tu na forum, czyli jednak demontaż...tego się obawiałem...
Ale o pomoc proszę nadal bo nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.
Ale o pomoc proszę nadal bo nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.
レクサス
- maniek_ls400
- Lex Master
Kolego przez net nikt Ci tego nie rozbierze. W dziale manuals na pewno znajdziesz swoje auto a tam jest już krok po kroku jak wydłubać nagrzewnicę.
Mariusz M.
- Pawełn
- Lex Driver
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200
a wy dalej chcecie wyjmować nagrzewnicę. Od cholery roboty i efekt będzie żaden. Nagrzewnica jest jedna i całością powierzchni generuje ogrzewanie dla obu stref bez podziału. Zatem jeśli pasażer ma gorąco oznacza to, że coś się dzieje z rozdziałem tego powietrza a nie podgrzewaniem. Podejrzewałbym którąś zapadkę na wyjściu lub któryś z serwomotorów. ale nie nagrzewnicę, która jak widać swoją rolę spełnia.
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
-
- Lex user
- Model Lexusa: is250
nie chce gdybac ale moze jest tak ze cieple powietrze puszczane jest na podstawie odczytu czujnika temperatury... przynajmniej tak bylo w mercedesie... byly dwa czujniki wenatrz kabiny ktore odpowiadaly za temp. kierowcy i pasazera