Spróbuj z programem PCMSCAN. Z tego co się orientuję do do zastosowań niekomercyjnych jest bezpłatnie.prymusnmr wrote:Malo pomocne. Kabla nie ukradlem tylko zakupilem za pieniadze i dostalem do niego jakis lipne oprogramowanie.
Jesli nie mozecie mi pomoc z softem do kabla to moze jakis link z potwierdzeniem na cos lepszego niz ELM...??
W poprzednich autach uzywalem vag com ,vag tacho oraz inpa do bmki.
Historia z ELM zaczela sie ponad rok temu w celu podlaczenia/komunikacji do siostry astry,lecz mialem problem z softem a siostry autko zostalo "uzdrowione" i tak o tym kabelku zapomnialem,az do czasu zakupu LEXI.
Elm 327- Błąd Bank 2 Sensor 1
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
Re: Elm 327- Błąd Bank 2 Sensor 1
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS 220d
Dzieki za info. Program juz sciagnelem i lookne jutro.
-
- Nowy lex user
Witam panowie ponownie,zwracam sie z mala prosba. Otoz zakupilem Mini vci link ponizej:
http://allegro.pl/interfejs-mini-vci-to ... 66627.html
Od owego sprzedajacego INTER-MAC . Przedmiot doszedl caly i bardzo szybko,lecz problem polega na tym,ze program ktory otrzymalem na plycie nie chce sie otworzyc. Ogolnie na plycie zapisana jest ikona z pulpitu danego programu. Informowalem sprzedajacego o owym problemie i czekalem ponad tydzien,az wystawilem NEGATYWNA opinie z szerokim wytlumaczeniem.
Moglby mi ktos podzucic owy programik do kabelka,poniewaz od czasu zakupu autko mi pali ponad 8,5l na 100km i chcialbym sie z tym jak najszybciej uporac.
Pozdrawiam Przemek.
Od owego sprzedajacego INTER-MAC . Przedmiot doszedl caly i bardzo szybko,lecz problem polega na tym,ze program ktory otrzymalem na plycie nie chce sie otworzyc. Ogolnie na plycie zapisana jest ikona z pulpitu danego programu. Informowalem sprzedajacego o owym problemie i czekalem ponad tydzien,az wystawilem NEGATYWNA opinie z szerokim wytlumaczeniem.
Moglby mi ktos podzucic owy programik do kabelka,poniewaz od czasu zakupu autko mi pali ponad 8,5l na 100km i chcialbym sie z tym jak najszybciej uporac.
Pozdrawiam Przemek.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Ten diesel tak pali i pozbaw się złudzeń iż będzie jakaś przepaść.prymusnmr wrote:Witam panowie ponownie,zwracam sie z mala prosba. Otoz zakupilem Mini vci link ponizej:
Pozdrawiam Przemek.
Niestety to jeden z najgorszych diesel'i na rynku pod względem awaryjności i ilości spalanego paliwa.
-
- Nowy lex user
Ok,ale w trasie na tempomacie 8,5 to chyba troche duzo,tak czy inaczej mam jeszcze dwie lampki do zgaszenia. Wiec kabelek by sie przydal.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Samo zgaszenie "lampek" niewiele może dać, bo one sygnalizują prawdopodobnie jakiś problem, który należy usunąć.prymusnmr wrote:Ok,ale w trasie na tempomacie 8,5 to chyba troche duzo,tak czy inaczej mam jeszcze dwie lampki do zgaszenia. Wiec kabelek by sie przydal.
-
- Nowy lex user
Lecz kablem bede mogl sprawdzic przeplywke czy inne problemy ktore moglyby spowodowac wzrost spalania. Lampki ktore mi sie pale przeszkodza w zrobieniu przegladu oraz przeszkadzaja w prowadzeniu. Jak wczesniej napisalem mialem juz stycznosc z programami do vw wiec wiem conieco czego moge sie spodziewac.
Kupilem kabel z programem. Kabel mam programu brak. Ktos pomoze??
A zgaszenie lampek,mialem na mysli zdiagnozowanie problemu/wymiana wadl;iwej czesci i zresetowanie kompurtera. Tansza opcja niz oddanie do elektryka w UK.
Co do spalania to na trasie 1395 kilometrow spalil mi 117 litrow. Srednia predkosc 130km/h jadac autostrada i na tempomacie.
Kupilem kabel z programem. Kabel mam programu brak. Ktos pomoze??
A zgaszenie lampek,mialem na mysli zdiagnozowanie problemu/wymiana wadl;iwej czesci i zresetowanie kompurtera. Tansza opcja niz oddanie do elektryka w UK.
Co do spalania to na trasie 1395 kilometrow spalil mi 117 litrow. Srednia predkosc 130km/h jadac autostrada i na tempomacie.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200-> GS 300-> GS 430
Ściągnij kolego Techstream 8.10.021 z chomika. Będziesz miał program + witaminkę.
ps. ja również kupiłem od tego gościa kabelek i program był, ale coś też nie chciał działać.
ps. ja również kupiłem od tego gościa kabelek i program był, ale coś też nie chciał działać.
<Czas zmarnowany nie istnieje we wspomnieniach>
-
- Nowy lex user
Moglby mi ktos pomoc ogarnac temat z programem do mojego kabelka??
Pobralem program jak kolega wyzej poradzil i za nic w swiecie nie moge tego rozgrysc.
Pobralem program jak kolega wyzej poradzil i za nic w swiecie nie moge tego rozgrysc.

- kupiec1985
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200 SC
mam mvci ale nie mogę znaleźć odpowiedniej wersji techstrema do mojego is200KRYSPIN BACK wrote:poszukaj i kup mvci
Łączyć sie łączy ale nie obsługuje
Jaka wersja jest w pełni zgodna z is200 SC z 2005 roku ??