IS 200 MANUAL czy AUTOMAT .?
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 300
Re: IS 200 MANUAL czy AUTOMAT .?
Mam is 200 w automacie i powiem tak: chciałbym miec manula, robić sobie między gazy (szczególnie że samochód naprawdę fajnie brzmi), ale... manual jest mega awaryjny- poczytaj sobie wątek o tym, a to nie wchodzi 1 albo 2 z trudem, albo hałasuje na 6 biegu itp itd. AUTOMAT- zero problemów, zero awarii jeżeli: bedziesz wymieniać olej i nie bedziesz robić launch startów
pozdrawiam

- Bykuman
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS200
Wielkie Dzieki wszystkim za rady i chyba faktycznie wezme IS200 w automacie . Gazowanie i lunch starty -juz mnie chyba nie rajcuja a kierowca rajdowym na pewno nie jestem. Bylem dzisiaj na torze i mialem okazje przekonac sie o tym osobiscie oraz sprawdzic manuala i automat na powierzchni asfaltowej i trawie. Wieksza frajde mialem w automacie o dziwo na trawie (laka przystosowana do jazdy samochodow terenowych ) Chce chyba powiedziec ze wygoda i troche "powera" na drodze w zanadrzu w zupelnosci mi wystarcza, poza tym jestem juz chyba zmeczony machaniem lewarkiem od zmiany biegow .
A Jak w IS200 -auto/manual- wygloda komfort jazdy ? Jak jest przy wiekszych predkosciach,powiedzmy 160-170 km -czy jest glosno-czy Leszki sa dosc dobrze wyciszone ? Domyslam sie ze konsumpcja jest spora ale to mnie nie przeraza . Jak to wyglada na dluzszych odcinkach ? Czy wysiadasz zciachany po takiej trasie ,czy plecki bola czy moze wrecz przeciwnie ?
Pozdrawiam. Byku
A Jak w IS200 -auto/manual- wygloda komfort jazdy ? Jak jest przy wiekszych predkosciach,powiedzmy 160-170 km -czy jest glosno-czy Leszki sa dosc dobrze wyciszone ? Domyslam sie ze konsumpcja jest spora ale to mnie nie przeraza . Jak to wyglada na dluzszych odcinkach ? Czy wysiadasz zciachany po takiej trasie ,czy plecki bola czy moze wrecz przeciwnie ?
Pozdrawiam. Byku
-
- Lex user
- Model Lexusa: is200 był...
Wyciszenie raczej z tych kiepskich, szum opływającego powietrza, opon i do tego silnik...no ale tragedii nie ma;) fotele to chyba zalezy od gabarytów kierowcy, jedni narzekają inni są zadowoleni.ja uwazam ze jest jak z wyciszeniem, sredni poziom komfortu foteli.
IS sprzedany, jest Mazda 626 2.0 benzyna kombi
- Gierade
- Lex user
- dommell
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200
to niefabryczne
fabryczne ma taka manetke z przyciskami. i wychodzi ona z kierownicy i chyba z prawej strony. znajde zaraz link moze jakis
edit.
o taka przykladowo
http://allegro.pl/lexus-is200-99r-65tys ... l?no-rwd=1

edit.
o taka przykladowo
http://allegro.pl/lexus-is200-99r-65tys ... l?no-rwd=1
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
- Bykuman
- Nowy lex user
Swietnie, wielkie dzieki. Musze sie przyznac ze juz to gdzies widzialem, ale nie wiedzialem na co patrze. Czy mozna prosic jeszcze o opis, poza tym czy to co ustawiasz gdzies sie wyswietla ? Z tego co widze jest tam rowniez funkcja pamieci. Jak to dziala .?
Pozdro Byku.
Pozdro Byku.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Nie no trochę chyba przesadzasz, w sieci aż kipi od info na ten temat a Ty gotowca chcesz, instrukcję itd no bez jaj "przyjacielu" - to są podstawy podstaw.Bykuman wrote:Swietnie, wielkie dzieki. Musze sie przyznac ze juz to gdzies widzialem, ale nie wiedzialem na co patrze. Czy mozna prosic jeszcze o opis, poza tym czy to co ustawiasz gdzies sie wyswietla ? Z tego co widze jest tam rowniez funkcja pamieci. Jak to dziala .?
Pozdro Byku.
- Gierade
- Lex user
Dzięki dommell za info
Yarecki, patent, nie patent - grunt, że działa. W szczególności, że nia ja to sobie montowałem, tylko któryś z poprzednich właścicieli.
Bykuman, zapewne działa jak standardowy tempomat. Regulujesz prędkość min-max, memo zapamiętuję Twoją aktualną prędkość, gdzie po ewentualnym przyspieszeniu ponownie wróci do zapamiętanej wartości. Na liczniku ani nigdzie indziej nic się nie wyświetla.

Yarecki, patent, nie patent - grunt, że działa. W szczególności, że nia ja to sobie montowałem, tylko któryś z poprzednich właścicieli.
Bykuman, zapewne działa jak standardowy tempomat. Regulujesz prędkość min-max, memo zapamiętuję Twoją aktualną prędkość, gdzie po ewentualnym przyspieszeniu ponownie wróci do zapamiętanej wartości. Na liczniku ani nigdzie indziej nic się nie wyświetla.
- Bykuman
- Nowy lex user
Dziekuje za odpowiedz ,zwlaszcza ze nigdzie nie natknalem sie na opis ten wersji tempomatu. Wydawalo mi sie zupelnie normalnym zapytac o coś czego niewiem. Pozdrawiam Bykuman.