Nie sprawdzałem czasów do 100 czy 100-200, ale samochód jest wyraźnie żwawszy w użytecznym środkowym zakresie obrotów, polecam

Dostaje dobrego strzała pomiędzye 2400 a 3000 obr/minkamilb wrote:Tak wygląda to w moim RC
Nie sprawdzałem czasów do 100 czy 100-200, ale samochód jest wyraźnie żwawszy w użytecznym środkowym zakresie obrotów, polecam
Super, czyli jakim? Taka opinia niewiele wnosi do rozmowyledziu wrote:Nie chce być malkontentem tuningowym ale ... ten wykres jest idealnie taki jak bym go... nie chciał
Na NX nie dość, że słabe przyrosty liczbowe, to na dupohamowni bez szału. A jak już zaczęło jechać lepiej na innych ustawieniach potencjometru to wskakiwał tryb awaryjny. U kumpla w IS nie działało to tak jak życzył sobie, więc oddał szybko.glowix wrote:95. Racechip po testach i malej awanturze oddany. Sam dhstrybutor na koniec przyznal, ze nie jestem pierwszy i przestaja go sprzedawac do ISa. Wg niemieckiej strony RC zostal zrobiony do NXa. Moze tam jest troche inna mapa i dziala.
Ale 0-100 to zawsze trochę loteria, bo masz różne warunki. Natomiast międzyczasy na wyprzedzanie to już w pełni miarodajny temat.glowix wrote:Nie mam tego, ja robiłem kupę pomiarów różnymi metodami rok temu. głównie 100-200, gaz w podłogę z 80 kmh do końca. RC +3 sekundy 100-200, TTI -3 sekundy. W pomiary 0-100 się nie bawiłem, bo nawet po sofcie skrzyni start ISa to loteria.
Przy czym pamiętajcie, że flat out typowy nie idzie głównie wysokimi obrotami i nie ma takiego przyrostu. Subiektywnie, bo tego nie zmierzysz dokładnie (zależy jak turbina dmuchnie) wyprzedzanie z 2-3 tys obrotów i początek rozpędzenia to przepaść do serii.
Jeżeli masz nadal serię i mamy tu RC z RC(hip) z Łomianek to może trzeba na priv się umówić na obwodnicy i to sprawdzić wszystko head to head.
Typowa ściema z Nm czyli walnięcie z dołu garb wielbłąda i sajonara pigiglowix wrote:Super, czyli jakim? Taka opinia niewiele wnosi do rozmowyledziu wrote:Nie chce być malkontentem tuningowym ale ... ten wykres jest idealnie taki jak bym go... nie chciał
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests