[lexus]Opony zimowe
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.
Re: [lexus]Opony zimowe
http://otomoto.pl/subaru-legacy-C25368531.html trzeba bylo kupic sobie zamist imprezki fajne i wygodne autko najpozniej na przyszła zime ołączy do mojego garazu
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX450h
Rozważałem, ale zależało mi na czymś lekkim i maksymalnie prostym. Swoją drogą, automat w Legacy działa... tak sobie (delikatnie rzecz ujmując).
- c-7
- Lex user
- Model Lexusa: IS220d
Witam .
Zamierzam kupic nowe zimowki w rozmiarze 205/55r16 wybieram po miedzy
1. GOODYEAR ULTRAGRIP UG8
2. DUNLOP WINTER SPORT 4D
3. CONTINENTAL CONTIWINTERCONTACT TS850
Jesli ktos mial stycznosc z ktoras z tych opon i moze sie podzielic swoimi uwagami , bede wdzieczny .
Reasumujac ktore wybrac ?
Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam.
Zamierzam kupic nowe zimowki w rozmiarze 205/55r16 wybieram po miedzy
1. GOODYEAR ULTRAGRIP UG8
2. DUNLOP WINTER SPORT 4D
3. CONTINENTAL CONTIWINTERCONTACT TS850
Jesli ktos mial stycznosc z ktoras z tych opon i moze sie podzielic swoimi uwagami , bede wdzieczny .
Reasumujac ktore wybrac ?
Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam.
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX400h - był. Ale się zbył.
Jezdzilem na Contich i danlopach m3 i d3. Dunlop - w BMW 7 wyborny - ale auto ciezkie i stabilne wiec nie wiem jak na lzejszym jakims samochodzie by sie zachowywaly. Dla mnie byly wiecej niz ok. Natomiast Conti - w pierwszym roku zawsze oceniany przeze mnie jako najlepsza opona zimowa. W drugim sezonie porownywalny z Dunlopem Brigestonem itd. W trzecim szedl do smieci - zuzycie nie pozwalalo na jakas ostrzejsza jazde juz. Reasumujac - jesli jezdzisz ostro i duzo i zmieniasz opony co sezon - Conti jesli nie - wiekszosc "markowych" opon to ten sam poziom. Na Goodyerach nie jezdze wiec sie nie wypowiem.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.
wg mnie conti
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Nie miałem lepszej opony niż Dunlop M3 na zimę - jeżdziło na Hondzie Civic i żadnego złego słowa powiedziec nie moge na tę gumę.lassar@tlen.pl wrote:Jezdzilem na Contich i danlopach m3 i d3. Dunlop - w BMW 7 wyborny
- angrzeda
- Lex user
- Model Lexusa: GS300 MKII
"Opiniodawczy" tygodnik Auto Świat z tego tygodnia zamieścił pierwszą część testu 42 zimówek, z których 15 najlepszych zakwalifikowano do II etapu. Zapewne ukaże się on w następnym numerze. Przynajmniej warto przeczytać
Ja osobiście mam Uniroyal MS PLUS 66, żadnych niespodzianek, zwłaszcza na mokrej nawierzchni, ale nie mam porównania do w/w wymienionych.

- c-7
- Lex user
- Model Lexusa: IS220d
Co do conti to wlasnie slyszalem ze dzialaja , ale szybko scierne .
Na civicu mam ultragripy 7+ i przy mocy okolo 200 KM dzialaja daje sie ruszyc i bardzo dobrze hamuja , ale nie wiem jakby zachowywaly sie w aucie o wiekszej masie i innych wymiarach opony.
Moj sprzedawca mowi ze powinienem kupic Dunlopa WinterSporta 4D bo bedzie lepszy niz GoodYear , ale to w sumie tan sam koncern.
Na civicu mam ultragripy 7+ i przy mocy okolo 200 KM dzialaja daje sie ruszyc i bardzo dobrze hamuja , ale nie wiem jakby zachowywaly sie w aucie o wiekszej masie i innych wymiarach opony.
Moj sprzedawca mowi ze powinienem kupic Dunlopa WinterSporta 4D bo bedzie lepszy niz GoodYear , ale to w sumie tan sam koncern.
- krisii
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Panowie,
Pytanie na czasie, czy kapeć w rozmiarze 235/65/17 wejdzie mi do tyłu? Na zimę im szerzej tym lepiej czy odwrotnie ?
auto bez gleby, seria.
Pytanie na czasie, czy kapeć w rozmiarze 235/65/17 wejdzie mi do tyłu? Na zimę im szerzej tym lepiej czy odwrotnie ?
auto bez gleby, seria.

-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
krisii wrote:Panowie,
auto bez gleby, seria.