11 msc …. dramat, ale o właśnie takim terminie mówił mi w zeszłym tygodniu handlowiec. A niby miało się już luzować z tymi częściami i miało być lepiej …papas wrote:ja zamowilem wczoraj. wersja prestige+desing+tazuna. do tego dach panorama lakier i zestaw zimowek. czas oczekiwania koniec stycznia 2023
Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Re: Zakup Lexusa NX 350h
- Nex
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX350h
Ostatnio oglądałem na YT jakiś test bodajrze Kanadyjski i padło tam stwierdzenie, że termin oczekiwania to 5 miesięcy. Polska - bananowy kraj...Ghotti wrote:11 msc …. dramat, ale o właśnie takim terminie mówił mi w zeszłym tygodniu handlowiec. A niby miało się już luzować z tymi częściami i miało być lepiej …papas wrote:ja zamowilem wczoraj. wersja prestige+desing+tazuna. do tego dach panorama lakier i zestaw zimowek. czas oczekiwania koniec stycznia 2023
-
- Lex Master
zamawiając w grudniu było 8 msc widać sporo osób czekało na dema jeszcze w styczniu termin był podobno wrzesień/październik a teraz styczeń ...
-
- Lex Master
Zakup Lexusa NX 350h
nickkk wrote:Klaudiusz wrote:Podbijamnickkk wrote: Możesz napisać coś więcej o rabacie i konfiguracji(kolor lakieru i tapicerki) ???
Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkPrestige Design Tazuna Sonic White + HazelJa zastanawiam się pomiędzy f-sportem a omotenashi. W salonach strasznie lobbują nad połączenie f-sporta z paietem fuji. Dodając do tego lakier metaliczny i dach panoramiczny wychodzi duża kwota. Klaudiusz Ty ostatecznie co kupiłeś?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: rx, gs, nx
u nas mniej klientów stracą odsuwaniem terminów dostaw niż gdyby opóźniali do nich (chodzi o ile osób rezygnuje gdy słyszy takie daty na korzyść konkurencji / powie im wprost że rezygnuje z zamówienia po informacji o opóźnieniu / inne prawa chroniące konsumenta) - prosta kalkulacja księgowegoNex wrote:Ostatnio oglądałem na YT jakiś test bodajrze Kanadyjski i padło tam stwierdzenie, że termin oczekiwania to 5 miesięcy. Polska - bananowy kraj...Ghotti wrote:11 msc …. dramat, ale o właśnie takim terminie mówił mi w zeszłym tygodniu handlowiec. A niby miało się już luzować z tymi częściami i miało być lepiej …papas wrote:ja zamowilem wczoraj. wersja prestige+desing+tazuna. do tego dach panorama lakier i zestaw zimowek. czas oczekiwania koniec stycznia 2023
-
- Lex Master
nie wiem jak w Kanadzie ale w USA sprzedają 340 tys sztuk rocznie, nie wiem czy w całej europie tyle sprzedająNex wrote:Ostatnio oglądałem na YT jakiś test bodajrze Kanadyjski i padło tam stwierdzenie, że termin oczekiwania to 5 miesięcy. Polska - bananowy kraj...

edit:
https://newsroom.toyota.eu/toyota-motor ... t-quarter/
piewszy kwartał 2021 w EU sprzedali 19 tys samochodów

-
- Lex Driver
- Model Lexusa: is200t
Każdy rynek ma swoje sloty produkcyjne, EU - > PL to nie jest ich core, więc pewnie szału nie ma 
Może też być to co mieli Niemcy, że przepchnęli im sloty produkcyjne z polski i sprzedawali auta z produkcji.
Nie pojawiają się gdzieś oferty sprzedaży aut które nie są wyprodukowane ?
Przecież termin na koniec stycznia, to pewny rok... nigdy bym tego nie wziął ;/

Może też być to co mieli Niemcy, że przepchnęli im sloty produkcyjne z polski i sprzedawali auta z produkcji.
Nie pojawiają się gdzieś oferty sprzedaży aut które nie są wyprodukowane ?
Przecież termin na koniec stycznia, to pewny rok... nigdy bym tego nie wziął ;/
-
- Lex Master
Zakup Lexusa NX 350h
NX dla nas jest produkowany w Japonii. Ten na Kanade pewnie w US albo Kanadzie. To sa zupelnie inne rynki i nie ma co tego porownywac. Nowe BMW X3,X5,X7 ,X4 X6 czy Mercedesy GLC, GLE, GLS produkowane sa w USA i plyna do EU statkami. Wiec sam transport z JP zajmuje 2-3 miesiace. Stad moze byc ta obsuwa. Ale z drugiej strony na pewno fabryki w JP nie nadazaja z produkcja. Zbyt duza zamówień.
Testow swiatel matrycowych nie ma bo w USA sa one nielegalne. Ja pitole…
Testow swiatel matrycowych nie ma bo w USA sa one nielegalne. Ja pitole…
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Transport statkiem nie zajmuje 2-3 miesiecy. Bez przesady. To standardowo 3-4 tygodnie.Klaudiusz wrote:NX dla nas jest produkowany w Japonii. Ten na Kanade pewnie w US albo Kanadzie. To sa zupelnie inne rynki i nie ma co tego porownywac. Nowe BMW X3,X5,X7 czy Mercedesy GLC, GLE, GLS produkowane sa w USA i plyna do EU statkami. Wiec sam transport z JP zajmuje 2-3 miesiace. Stad moze byc ta obsuwa. Ale z drugiej strony na pewno fabryki w JP nie nadazaja z produkcja. Zbyt duza zamowien.
-
- Lex Master
Jak tak dalej pójdzie to będą samochody od ręki w cenie katalogowej i tyle
i bez przesady z tym czasem z Japonii płyną 2-3 tygodnie USA dużo dalej nie jest o ile w ogóle