Na szczęście mamy wolność słowa i można mówić co się uważa.Wojciech Grona wrote:Kolego Ghotti jeżeli dobrze kleje to podpisałeś kwita na wypasiony leasing z salonu nie mając jeszcze auta.Ghotti wrote:
Wchodziłeś z ulicy i miałeś omotenashi luxury lakier za 258k miałeś już jakaś toyote drugi zakup w salonie to mogłeś pare tys urwać to powiedzmy ze te 5 tys więcej byś wtedy dał niż teraz za prestige plus dwa pakiety.
Opony ciagle są w tej cenie. Wtedy ten prestige kosztował jakoś 225-228 z lakierem. Średnio w te 2 msc ceny urosły około 20 tys… zobacz na otomoto wcześniej było 10 ogłoszeń na 2022 NX teraz są chyba 3
Nie wiem czy jesteś z zawodu kaskader czy saper ale wiem, że niedawno było to bagatela około 108% const.
W ranach tegoż finansowania mogli Tobie dać wersje hOmo za np. 250 tys i dołożyć kilka mało istotnych detali.
Z ciekawości trzeba się było spytać o ofertę w sytuacji gdy sobie finansowanie załatwisz gdzie indziej.
Niem nam czasu żeby wyjaśnić z czym dałeś dupy ale wierz mi, że z czasem to może zaboleć.
Pomijam fakt, że auto zaklepane w grudniu dostaniesz pewnie na listopad i nawet jak przyjdzie z 2022 to straci na wartości.
Zaryzykuje stwierdzenie, że lepiej dołożyć i kupić w lutym bo i tak nie zdążą zrobić w 2022 i przyjdzie na kwiecień w roczniku 2023. Generalnie zamówienia z Polski maja na ten moment w poważaniu bo Ameryka ssie aż miło a tu ochłapy.
Co to za forum, że słowa powiedzieć nie można …
Od ręki znajdę lepsze stałe warunki finansowania niż masz podpisany leasing z dealerem.
Praktycznie ciagle podkreślasz jaki to interes zrobiłeś i czujesz się lepszy.
Teraz powołujesz się na znajomosci w salonie. Czym jeszcze sie pochwalisz ?
Masz jakiś problem bo normalnie to się zostawia to dla siebie …