Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

MonikTonic wrote:
Jacek wrote:3 Jan 1970, o 23:10 Widzieliście opinie NX II gen. na stronie Autocentrum? Są delikatnie ujmując mocno przeciętne.

Jakoś mnie to nie dziwi. Ponieważ zbliża się mój termin odbioru, wybrałem się w końcu do salonu pomacać NXa na żywo. Oglądałem 2szt. FSport i Prestige. Cóż, Prestige zrobił na mnie bardzo słabe wrażenie. Była to wersja z gumowa kierownica i taka sama tapicerka. Co jeszcze zapamietalem to elementy zawieszenia ktore nie sa przykryte nadkolem. Mam nieodparte że lexus równa do Toyoty. Decydując się na to auto (w ciemno) w 2021 roku, spodziewałem się że auto będzie się wyróżniało wykończeniem w stosunku do popularnych marek w średnim segmencie. Niestety mam wrażenie że jest gorzej wykonane niż średniej wielkości audi czy merc. Mam nadzieję że wersji ze skóra (a takie zamowilem) będzie choć miało obszyta kierownice.
Witamy na forum :) skora na kierownicy bedzie naturalna w fsport i w prestige.

Ktore elementy nie sa zakryte nadkolem w Prestige, a ktore sa w fsporcie?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
slawham
Lex user
Model Lexusa: NX 450h+

Post by slawham »

MonikTonic wrote: 8 May 2023, o 21:44…. Cóż, Prestige zrobił na mnie bardzo słabe wrażenie. Była to wersja z gumowa kierownica i taka sama tapicerka…

Chyba Kolega coś ściemnia. I to w 1. poście  :down:

wszystkie wersje mają obszytą kierownicę.
F-Sport trochę ładniej z perforacją

NX 450h+ F Sport obsidiangrau (sonic grey)
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

slawham wrote:
MonikTonic wrote: 8 May 2023, o 21:44…. Cóż, Prestige zrobił na mnie bardzo słabe wrażenie. Była to wersja z gumowa kierownica i taka sama tapicerka…

Chyba Kolega coś ściemnia. I to w 1. poście  :down:

wszystkie wersje mają obszytą kierownicę.
F-Sport trochę ładniej z perforacją

Tak tez mi sie wydaje ze algorytm wylapal slowo Lexus NX oraz Autocentrum :)

MonikTonic
Nowy lex user
Model Lexusa: Nx350h

Post by MonikTonic »

Witaj. Miałem wrażenie że w fsporcie ta kiera lepsza. Chyba że to była jakaś wersja business albo rozczarowany wnętrzem takie odniosłem subiektywne wrażenie. 

Co do nadkoli, nie napisałem że w sporcie inne, w obu coś wystaje - w nowym rxie zresztą też.

Ogólnie noty średnie po oględzinach. Patrząc na GS2018 -> ES -> nowy NX/RX tendencja wyraźnie spadkową w kabinie.

Last edited by MonikTonic on 8 May 2023, o 22:12, edited 1 time in total.
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

To prawda. GS2018 wnetrze mega. Nawet slupki A wyflokowane.

Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

A któraś Marka ma lepsze wnętrze niż 10 lat temu? :) No właśnie …. wszędzie tną gdzie się da.
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Ghotti wrote:A któraś Marka ma lepsze wnętrze niż 10 lat temu? :) No właśnie …. wszędzie tną gdzie się da.
Np. Toyota. Moja RAV4 4gen byla mocno pazdziezowa. Teraz nawet calkiem ok materialy.

mcendrju
Lex user
Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD

Post by mcendrju »

Ghotti wrote: 8 May 2023, o 22:19 A któraś Marka ma lepsze wnętrze niż 10 lat temu? :) No właśnie …. wszędzie tną gdzie się da.

W Dacii jest spory progres. A premiumy idą w dziady bo mają wyrobioną markę. Niestety nie miałem okazji jeździć Lexami poprzedniej generacji w sensie powiedzmy (2000-2015), ale mój mechanik mówi, że stare GSy czy nawet ISy to dużo lepiej wyciszone niż nowy ES (bo se kupił niedawno). Miał Hondę Legend to podobno bajka z wyciszeniem.
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
ostrykolesz
Lex user

Post by ostrykolesz »

mcendrju wrote: 9 May 2023, o 13:49
Ghotti wrote: 8 May 2023, o 22:19 A któraś Marka ma lepsze wnętrze niż 10 lat temu? :) No właśnie …. wszędzie tną gdzie się da.

W Dacii jest spory progres. A premiumy idą w dziady bo mają wyrobioną markę. Niestety nie miałem okazji jeździć Lexami poprzedniej generacji w sensie powiedzmy (2000-2015), ale mój mechanik mówi, że stare GSy czy nawet ISy to dużo lepiej wyciszone niż nowy ES (bo se kupił niedawno). Miał Hondę Legend to podobno bajka z wyciszeniem.

Zgadzam się. Nowy NX jest słabo wyciszony.
NEONX
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by NEONX »

ostrykolesz wrote:
mcendrju wrote: 9 May 2023, o 13:49

Zgadzam się. Nowy NX jest słabo wyciszony.
Zacytuj jakieś wiarygodne dane porównawcze w tej klasie aut, ile dB przy określonych prędkościach...
Jestem ciekaw bo dla mnie NX jest super wyciszony.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Post Reply

Return to “Lexus NX”