U mnie turbo hałasuje w zasadzie od nowości. Byłem z tym problemem kilka razy w serwisie. Różne bajki słyszałem. Ostatnia..."jest to związane z japońską konstrukcją i zastosowaniem podwójnego układu chłodzenia. Tak ma być..." No i tak jest...pss wrote:Ciekawe, bo to była diagnoza ASO przy przeglądzie.kamil263 wrote:Zawór nie ma nic wspólnego z hałasowaniem czy gwizdkiem turbiny. Uszkodzony zawór który miałeś wymieniany odpowiada za prawidłowe ciśnienie doładowania uszkodzony powoduje falowanie podczas przyspieszania.
Co prawda nie wymieniali, bo nie było tragedii ale twierdzili, że to zawór "hałasuje".
Chcę kupić IS200T opinie , uwagi , podpowiedzi
- cardiologist
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200t
Re: Chcę kupić IS200T opinie , uwagi , podpowiedzi
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS200
Witam 
Panowie, powiem krótko - myślę nad Lexusem IS200 pierwszej generacji i chciałbym się dowiedzieć o jego ewentualnych słabych punktach, głównie zastanawia mnie czy są jakieś typowe miejsca korozji które trudno zwalczyć.
Pozdrawiam!

Panowie, powiem krótko - myślę nad Lexusem IS200 pierwszej generacji i chciałbym się dowiedzieć o jego ewentualnych słabych punktach, głównie zastanawia mnie czy są jakieś typowe miejsca korozji które trudno zwalczyć.
Pozdrawiam!
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
A co ma wspólnego ten temat z is200 mk1?GTR wrote:Witam
Pozdrawiam!
Nie wspomnę o tym że wystarczy użyć szukajki a wyskoczy 50siąt odpowiedzi.
- cardiologist
- Lex user
Panowie szybkie pytanie...w zwiazku z tym ze moje auto pożera klocki hamulcowe w zastraszajacym tempie (w mojej opinii nie uzasadnia tego nawet fakt masy i automatu) chcialbym dopytac czy ktorys z was wymienial klocki na "nienominalne" toyoty? Jesli tak, to poprosze o namiary na rodzaj klockow i opinie na temat trwalosci.
Z gory bardzo dziekuje.
Pozdrawiam
Z gory bardzo dziekuje.
Pozdrawiam
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200T
Najpierw sprawdź czy zaciski i prowadnice się na przecinają bo są skorodowane
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: is200t
A jak już układ będzie sprawny to możesz wrzucić EBC Green 
Ja mam w tej chwili z ok 1,5 roku / 20 tyś EBC Yellow i jestem zadowolny.
Choć te za pewne niedługo się skończą, bo taka ich natura.
Green jest bardziej żywotny, ale przy takim aucie klocki z przodu to chyba max 30 tyś.

Ja mam w tej chwili z ok 1,5 roku / 20 tyś EBC Yellow i jestem zadowolny.
Choć te za pewne niedługo się skończą, bo taka ich natura.
Green jest bardziej żywotny, ale przy takim aucie klocki z przodu to chyba max 30 tyś.
- cardiologist
- Lex user
Dzieki. Ja niestety wymieniam klocki przy okazji kazdego przegladu. Autem jezdze spokojnie a ostatnio nawet zaczalem hamowac silnikiem na autostradach i ekspresowkach. Od samego poczatku, od zakupu to auto pozera klocki hamulcowe.
- gmiter
- Lex Master
- Model Lexusa: IS350
Polecam ADVICS lub Akebono Ceramiczne
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: is200t
https://motofilm.pl/2020/10/lexus-usuwa ... e-promocje
Już na pewno nikt nie kupi IS nawet w wersji hybrydowej
Wycofany nawet CT... a IS/RC może wrócą do europy jak zrobią je w wersji EV ale po sprzedaży w USA tych modeli raczej się nie zanosi.
Już na pewno nikt nie kupi IS nawet w wersji hybrydowej

Wycofany nawet CT... a IS/RC może wrócą do europy jak zrobią je w wersji EV ale po sprzedaży w USA tych modeli raczej się nie zanosi.
- sikor44
- Lex user
- Model Lexusa: IS200t
Mój specmajster od detailingu jednoznacznie stwierdził - OEM klocki strasznie pylą i się mega szybko ścierają. Tym bardziej przy trochę bardziej dynamicznej jeździe. Więc raczej standard.cardiologist wrote:Panowie szybkie pytanie...w zwiazku z tym ze moje auto pożera klocki hamulcowe w zastraszajacym tempie (w mojej opinii nie uzasadnia tego nawet fakt masy i automatu) chcialbym dopytac czy ktorys z was wymienial klocki na "nienominalne" toyoty? Jesli tak, to poprosze o namiary na rodzaj klockow i opinie na temat trwalosci.
Z gory bardzo dziekuje.
Pozdrawiam