Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
krzychulec
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 350H

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by krzychulec »

Ja też mogę dodać nieco od siebie, bo odebrałem NXa 350h na początku marca, więc jeżdżę już parę tygodni.

U mnie nie ma żadnego drżenia lusterka czy czegokolwiek takiego.
Co do tego problemu z wczytaniem profilu to znalazłem na to sposób - trzeba go wybrać zanim wrzuci się bieg do jazdy, po prostu w trybie Park trzeba wybrać profil i u mnie działa zawsze bez problemu. Po ruszeniu on u mnie wtedy ten profil załącza dopiero po kilkuset metrach przejechanych - wtedy sam informuje że znaleziono użytkownika i czy przełączyć. Podczas jazdy u mnie nie działa logowanie na profil poza tym samorozpoznaniem.

Potwierdzam też że jest bardzo dobrze wyciszony. Miałem poprzedni model NX i ten jest cichszy.
Co do softu to ja także nie mam bezprzewodowego android auto, ale ma być update, który to doda - nie wiadomo tylko kiedy.
W Toyocie rav4 obecnej android auto też dodali przez update ale zajęło ok roku im od zapowiedzi do faktycznego updateu. Tu mam nadzieję, że Lexus zrobi to szybciej.
Dla zainteresowanych, to mam AAWireless - to z indiegogo i działa z tym nowym oprogramowaniem NXa, więc jeśli ktoś też ma AAWireless to będzie mu działać też z nowym NX.

Ładowarka bezprzewodowa też jest całkiem całkiem. Do tej pory wszystkie te ładowarki z jakimi miałem doczynienia w samochodach to były raczej takie do co najwyżej wolnego rozładowywania telefonu jeśli się podłączyło bluetooth nawet.
Teraz ta nawet coś tam ładuje przy działającym android auto bezprzewodowo (przez ten AAWireless).

Ja mam także model z Markiem Levinsonem - polecam jeśli ktoś lubi bardzo dobre brzmienie.
Nie jest to oczywiście dźwięk jak z dedykowanego systemu stereo hifi, ale jest lepiej niż bardzo dobrze.

Przez to też że zawieszenie jest nieco twardsze niż w poprzednim modelu, to samochód lepiej trzyma się drogi i nie buja się w zakrętach jak łódź.

Ja jestem mega zadowolony.
Co do tego kiedy zamówiłem, to jeszcze przed premierą - pod koniec lipca i też miałem 3-4 zmiany terminu, na oczywiście później. Ale opłacało się czekać :) Samochód jest super.
Farmax
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by Farmax »

super gratuluje i pzdr
jak będziesz miał chwilkę zerknąć czy działa przez aplikację ogrzewanie to bedę wdzięczny
krzychulec
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 350H

Post by krzychulec »

Farmax wrote:super gratuluje i pzdr
jak będziesz miał chwilkę zerknąć czy działa przez aplikację ogrzewanie to bedę wdzięczny
Tak - działa elegancko.
Mam wersję Omotenashi z pakietami tymi dwoma co tam były, chyba luxury i teammate - ogólnie wszystko co się dało do niego wepchać, to wepchałem.
350h, bo w 450 nie ma i nie może być ani Marka Levinsona, a przede wszystkim dachu panoramicznego otwieranego, a tego jestem ogromnym fanem.

Ogólnie ogrzewanie i chłodzenie przez apkę działa tak, że możesz włączyć na określony czas, 10, 15 i 20 minut do zadanej temperatury plus możesz wybrać konkretne nawiewy, które chcesz uruchomić lub tylko np. odmrażanie szyby i lusterek. Domyślnie włącza się wszystko - na grafice to ładnie pokazuje.
Tylko są dwa wymogi:
- samochód musi być w miejscu, gdzie ma dostęp do internetu
- lepiej żeby nie był to garaż, bo jak zauważyłem, to zawsze jak włączasz klimę przez telefon włącza się silnik - tutaj oczywiście to dobrze, bo to hybryda i lepiej żeby nie wyładował akumulatora 12V.

Wygląda to tak, że on zaczyna migać kierunkami jak na awaryjnych tak kilka razy, po czym włącza się silnik i zaczyna klima od razu chodzić na maxa aby osiągnąć tą zadaną temperaturę co dałeś, albo odmrozić szyby i lusterka. Nie pamiętam tylko czy przy okazji włącza światła też, ale pewnie nie robi to różnicy.

Co do włączonego silnika - no cóż, w garażu jak sobie nasmrodzisz spalinami to słabo.
A co do zasięgu internetu, to ten Lexus ma jakieś dość mocne anteny wbudowane, bo u mnie w garażu mam czarną dziurę - w sensie musiałem tam extendera wifi zamontować, żeby mieć internet w komórce jak coś robię, bo komórka sygnału mi nie łapie (chyba za dużo zbrojenia chłopaki położyli jak mi dom budowali), a Lexus bez problemu w garażu też łapie (wyłączyłem mu wi-fi i cały czas działa tylko na DSMie - czyli ten wbudowany modem co w nim jest).
Farmax
Lex user

Post by Farmax »

dziękuję za info
myślałem że to zdalne ogrzewanie jest przez baterie
ale tak jak mówisz zaraz by się mogły rozładować

a można w Nx zamontować kartę sim?
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

Farmax wrote:dziękuję za info
myślałem że to zdalne ogrzewanie jest przez baterie
ale tak jak mówisz zaraz by się mogły rozładować

a można w Nx zamontować kartę sim?
tylko 450h ma pompę ciepła - 350h ogrzewa tradycyjnie ciepłem z silnika (+ chyba wymiennik na wydechu żeby system był bardziej wydajny - z tego co kojarzę to nowy nx też ma go)
Farmax
Lex user

Post by Farmax »

dzięki

a wie ktoś może czy 350 h ma filtr cząstek stałych?
protos
Lex user
Model Lexusa: nx 350 h

Post by protos »

Mam pytaniem czy powinien być na wyposażeniu lewarek, jakieś narzędzia do wymiany koła bo w moim nx jest tylko zestaw naprawczy do wymiany koła,kompresorek i nic nawet klucza do odkręcenia kół brak,nx 350 design tazuna ?
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

Farmax wrote:dzięki

a wie ktoś może czy 350 h ma filtr cząstek stałych?
Tak. Ma.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
heretyk
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by heretyk »

Oho święto :)

Nagle mail, powiadomienie z aplikacji i sms. Czekam na kartkę pocztowa:)

Image

ile myślicie że to potrwa jak teraz ruszyła produkcja?
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

3 msc podobno tak mi mówili w salonie. Kiedy zamówiony ?
Post Reply

Return to “Lexus NX”