[IS430] SWAP z 2.0 R6 na 4.3 V8 3UZ-FE
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Civic 2.2
Re: [IS430] SWAP z 2.0 R6 na 4.3 V8 3UZ-FE
Ronald mam dostęp do plików aktualizacyjnych
http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=41&t=14281
http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=41&t=13540
http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=41&t=14281
http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=41&t=13540
https://www.facebook.com/groups/lexuspolska
- DanLexus
- Lex Driver
- Model Lexusa: SC300
Dokładnie tak jak opisujesz zachowuje się skrzynia w IS300 w trybie manualnymTu pytanie do innych posiadaczy tej skrzyni biegów: czy u Was również po ręczny wrzuceniu powiedzmy 5 biegu przy odpowiedniej prędkości, po wciśnięciu gazu do końca - skrzynia redukuje sama bieg na niższy/niższe? W górę trzyma na odcięciu i nie wrzuci następnego biegu, ale w dół redukuje samo, pomimo trybu manual
Supras are just a hatchback SC300
-
- Lex user
- Model Lexusa: Gs430 mkIII, Rx400h, Sc430
Za tydzień jestem z powrotem w Warszawie, to moge gdzieś wpaść, pisz na priv
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS430
Miłosz - dziękuję, przesłałem do Panów z SSGARAGE, zobaczymy, czy tego właśnie szukają!
DanLexus - wielka szkoda! Kurcze, jak jadę na 6 biegu 120 km/h w trybie manual i chcę jechać z gazem w podłodze, tzn że chcę właśnie tego, a nie redukcji! :[
Pe_pe - dziękuję, narazie czekam na odpowiedź ws postu Miłosza. Dam znać
PS. Dziś montujemy nowe opony i felgi. Wieczorem jadę na autobahna testować vmaxa!
DanLexus - wielka szkoda! Kurcze, jak jadę na 6 biegu 120 km/h w trybie manual i chcę jechać z gazem w podłodze, tzn że chcę właśnie tego, a nie redukcji! :[

PS. Dziś montujemy nowe opony i felgi. Wieczorem jadę na autobahna testować vmaxa!
Jeżeli masz pytania ws IS430 to pisz bezpośrednio na 512 424 819, bo na forum bywam niestety rzadko.
-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
Można pomyśleć o workaround - zrobić układ który rozepnie obwód kickdownu podczas jazdy w trybie sport.
Czy redukcja następuje dopiero po wciśnięciu kockdown, czy wystarczy mocniej wcisnąć gaz?
Czy redukcja następuje dopiero po wciśnięciu kockdown, czy wystarczy mocniej wcisnąć gaz?
- Dawid0ss
- Lex Master
- Model Lexusa: Lexus GS450h mk3
Ale to nie jest tak, że jak dasz gaz dopiero powyżej jakiegoś poziomu, to robi KD ? Na około 2/3 wciśniętego pedału i tak powinien iść na max mocy.Ronald wrote:Miłosz - dziękuję, przesłałem do Panów z SSGARAGE, zobaczymy, czy tego właśnie szukają!
- adamsky73
- Lex Driver
- Model Lexusa: LS460 '08
W
nawet w instrukcji jest opis że wybranie danego biegu oznacza to że chcesz żeby skrzynia wykorzystywała biegi od 1 do tego który zadałeś. Oczywiście nie zmienia to faktu że na czerwonym zmieni bieg również na wyższy niż wybrałeś
jak dla mnie to totalny idiotyzm, ale tak sobie wymyślili. Elastyczności np. 40-100 na 5 biegu nie sprawdzisz bo zawsze zredukuje w dół.

jak dla mnie to totalny idiotyzm, ale tak sobie wymyślili. Elastyczności np. 40-100 na 5 biegu nie sprawdzisz bo zawsze zredukuje w dół.
And in the end it's not the years in your life that count; it's the life in your years.
ABRAHAM LINCOLN
ABRAHAM LINCOLN
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS300 2002r.
Adamsky, u mnie w GS II jak na manualu ustawie np. 3 bieg to automat zmieni bieg od 1 do 3 i nie idzie wyżej choćbym zakatował motor. Może w LS 460 jest inaczej.
- DanLexus
- Lex Driver
- Model Lexusa: SC300
W trybie manualnym w góre nie przeżuci nawet gdy wskazówka powędruje na czerwone pole. Natomiast gdy silnik zaczyna się męczyć zbyt niskimi obrotami lub jeśli po prostu wcisnę zdecydowanie pedał gazu to nastąpi redukcja o 1-2 biegi.
Supras are just a hatchback SC300
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS430
Witam Was!
Długo mnie nie było, ale warto było czekać
Nie czytałem zaległych postów, ani wiadomości na PW. Zrobię to na dniach, niestety cierpię na permanentny brak czasu wolnego... Mam dosłownie 5 min, wiec od razu do rzeczy! Jeżeli ktoś chce się ze mną skontaktować - piszcie SMS na 512 424 819, a oddzwonię/odpiszę.
Pod poniższym linkiem przesyłam film prezentujący mojego IS430! Za około 20 min będzie dostępny (uploaduje się). Zachęcam do oglądania i komentowania, tu czy na yt - obojętne.
https://youtu.be/LmHQHepX06k
Z innych ciekawych newsów, dotyczących samochodu:
W skrzyni biegów padła jakaś uszczelka, olej wyleciał, skrzynia się zatarła. Zamontowaliśmy drugą identyczną, padł konwerter, po wymianie działa super. Chłopaki z SSGARAGE poprawili elektronikę, dzięki czemu samochód zmienia biegi jak LS, a więc totalnie niezauważalnie! Tu poprawa jest ogromna. Myślę, że wpłynie to też na spalanie. LPG zamontowane, ale ponieważ podczas montażu auto nie jeździło, nie mogli go wystroić. W poniedziałek będzie już ogarnięte. Opony nowe - trzyma się jak zły i choć mierzyłem wstępnie tylko na telefonie/stoperze - 0 - 100 km/h, jest poniżej 5 s!!! Chętnie zmierzę go profesjonalnym driftboxem. Jeśli to czytasz i możesz mi pomóc znaleźć kogoś, kto zrobi to po kosztach - pisz proszę!
Vmax będę testować dopiero w niedzielę - o ile warunki pozwolą (mam letnie a idzie znowu zima). Ponownie potwierdzam- TAK, WARTO BYŁO WYDAĆ TE KILKADZIESIĄT TYSIĘCY ZŁOTYCH!!!
Samochód działa, pali gumę i... odpukać - tak będzie już zawsze! =)
Długo mnie nie było, ale warto było czekać

Pod poniższym linkiem przesyłam film prezentujący mojego IS430! Za około 20 min będzie dostępny (uploaduje się). Zachęcam do oglądania i komentowania, tu czy na yt - obojętne.
https://youtu.be/LmHQHepX06k
Z innych ciekawych newsów, dotyczących samochodu:
W skrzyni biegów padła jakaś uszczelka, olej wyleciał, skrzynia się zatarła. Zamontowaliśmy drugą identyczną, padł konwerter, po wymianie działa super. Chłopaki z SSGARAGE poprawili elektronikę, dzięki czemu samochód zmienia biegi jak LS, a więc totalnie niezauważalnie! Tu poprawa jest ogromna. Myślę, że wpłynie to też na spalanie. LPG zamontowane, ale ponieważ podczas montażu auto nie jeździło, nie mogli go wystroić. W poniedziałek będzie już ogarnięte. Opony nowe - trzyma się jak zły i choć mierzyłem wstępnie tylko na telefonie/stoperze - 0 - 100 km/h, jest poniżej 5 s!!! Chętnie zmierzę go profesjonalnym driftboxem. Jeśli to czytasz i możesz mi pomóc znaleźć kogoś, kto zrobi to po kosztach - pisz proszę!

Samochód działa, pali gumę i... odpukać - tak będzie już zawsze! =)
Jeżeli masz pytania ws IS430 to pisz bezpośrednio na 512 424 819, bo na forum bywam niestety rzadko.