IS200/300 Poliuretany??

Tuning zawieszenia, silnika, układu napędowego
Post Reply
juri_is
Nowy lex user
Model Lexusa: IS200 Sportcross

Re: IS200/300 Poliuretany??

Post by juri_is »

Jak by ktoś chciał to znalazłem kontakt, właśnie sobie zamawiam. W ciągu przyszłego tygodnia bede miał info czy się udało. Jest jedna firma która produkuje komplet na przednie i tylne zawieszenie Rosyjska no i jest daleko był problem z dostawą. Znalazłem kontakt do firmy z Ukrainy ze Lwowa która jest partnerem tego producenta i już czekam na wycenę przedniego zawieszenia komplet i pewnie zamawiam chłopaki obiecali przez granice przewieźć wysłać normalnie Polskim kurierem. Jak się uda dam znać w przyszłym tygodniu i będę mógł dla kogoś pozamawiać jak będzie wszystko OK z dostawą bo cenowo do tych z Irlandii są o niebo lepiej stoją.

Lint do zestawu wybieram tylko to co do przedniego zawieszenia jak będzie ok zamówię na tył:
http://www.vtulka.ru/product_info.php?c ... cts_id=878

Pozdrawiam.
boyar
Lex user
Model Lexusa: IS 200 SC

Post by boyar »

na złotówki to będzie 841 zeta. W ogóle nie znam Rosyjskiego, ten link co wylałeś to jest wszystko? i przód i tył czy jak?

No i brawo za starania :)
juri_is
Nowy lex user
Model Lexusa: IS200 Sportcross

Post by juri_is »

Tak to wszystko i przód i tył oraz do kierowniczy jakieś poduchy tłumacząc dosłownie :-). Ale ja na początek wezmę tylko gumy na przód bo tył jako tak jest ok, a przy okazji sprawdzę kontakt bo ryzykować kwotą 400zł to trochę mniejszy stres :-). Dam znać tutaj jak wyglądał proces bo dziś właśnie prosili mnie o VIN żeby sprawdzić czy będą pasować bo z tego co mówili że przed liftingiem i po któreś gumy mają inne parametry. nie wiem czy to prawda ale niech dokładniej sprawdzą żeby nie bawić się w odsyłanie.
twiti7
Lex user
Model Lexusa: is200

Post by twiti7 »

carsik wrote:wszystkie poliuretany dla GT4 w Ołtarzewie robi Deuter z Olkusza.
Ale uciąłeś temat ;)
carsik
Lex Master
Model Lexusa: IS200

Post by carsik »

czemu uciąłem? To tylko info. Niektórzy się napinają jakby to była wina poliuretanu a to tylko problemy z wymiarowaniem. Dla silentblocków poziomych np tylne w bananach IS 200 nie ma możliwości aby były wykonane jak klasyczny silentblock gumowy tzn w metalowej tulei. Może taki ruchomy w wahaczu nie wygląda zbyt dobrze ale robotę robi lepszą niż każdy gumowy shit włącznie z oryginałami.
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
twiti7
Lex user

Post by twiti7 »

No właśnie o to mi chodzi ja mam od dwóch lat poli od gt4 i jest git:), jakaś wpadka nie dogadanie i od razu złe a okazuje się że to i tak Olkusz robi:)

Ja tam polecam i chwalę
Kokas
Nowy lex user
Model Lexusa: is 200

Post by Kokas »

Ja właśnie odstawiam furę do GT4 w przyszłym tygodniu, wskakuje poli na tylne sanki i dyfer , skuszę się jeszcze na tuleje w przednich bananach bo chociaż były wymieniane jakieś 5kk temu to auto pływa , z tego co kojarzę TEDGUM , moim zdaniem delikatnie mówiąc lipa, pierwszy i ostatni raz zakup od tego dostawcy zamienników :down: . Jeżeli ten wstępny zestaw poliuretanów się sprawdzi to powoli będę wymieniał całą resztę.
agatka
Lex Driver

Post by agatka »

carsik wrote:czemu uciąłem? To tylko info. Niektórzy się napinają jakby to była wina poliuretanu a to tylko problemy z wymiarowaniem. Dla silentblocków poziomych np tylne w bananach IS 200 nie ma możliwości aby były wykonane jak klasyczny silentblock gumowy tzn w metalowej tulei. Może taki ruchomy w wahaczu nie wygląda zbyt dobrze ale robotę robi lepszą niż każdy gumowy shit włącznie z oryginałami.
Hmm chyba nie mówisz o tych???
http://poliuretany.olkusz.pl/pl/tuleja- ... -1szt.html
carsik
Lex Master
Model Lexusa: IS200

Post by carsik »

nie bardzo rozumiem, napisałem dość jasno, kto to produkuje.
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
agatka
Lex Driver

Post by agatka »

carsik wrote:nie bardzo rozumiem, napisałem dość jasno, kto to produkuje.
Ja równiez nie rozumiem dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd twierdząc ze:
Dla silentblocków poziomych np tylne w bananach IS 200 nie ma możliwości aby były wykonane jak klasyczny silentblock gumowy tzn w metalowej tulei.
Olkusz robi takie tuleje i mam je zamontowane u siebie!
Post Reply

Return to “Tuning mechaniczny”