Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Farmax
Lex user
Model Lexusa: NX

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by Farmax »

I.Q. wrote:Ups. Zamówienie z grudnia a tu nagle dzisiaj sms z linkiem do strony mój Lexus. Wreszcie pojawiła się zakładka moje zamówienia a w niej info o zamówieniu . Widać ktoś pracuje miejmy nadzieję że to nie tylko informatycy obsługujący stronę :-)
mam takiego linka - a zamówienie sierpień 2021 :biggrin2:
NEONX
Lex user
Model Lexusa: NX

Zakup Lexusa NX 350h

Post by NEONX »

Łączkowski wrote:Witam na forum :)
Ciekawi mnie jakie jest rzeczywiste spalanie. Jeśli ktoś już ma jakieś doświadczenia w tej kwestii to interesuje mnie spalanie w dużym mieście - czy jeżdżąc "hybrydowo" nie jest dużym problemem ok 6l/100km? A na drodze ekspresowej 7l?
W najnowszym Auto Świat nr 13 jest test NX 350h. Średnie spalanie wyszło im 6,6. Szczegółów nie podali.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
mzooledz
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by mzooledz »

Po przejechaniu 3000km średnie spalanie mam w tym momencie 6,3l/100km. Na autostradzie przy predkosci 130-150 raczej bedzie to koło 8-8,5l ale dokladnie nie sprawdzałem.
Valigora1
Lex user
Model Lexusa: Elegance

Post by Valigora1 »

Odnośnie odbiorów samochodów hyundai w Polsce podobno nie przyjmuje juz zamówień na Tucsony w hybrydzie ze strony zniknął konfigurator hybryd i zostały w benzynie i miękka hybryda. Ja mialem zamowiona hybrydę Tucson w najwyzszej wersji w tej samej cenie co lexus nx w najniższej. Przyjechała w marcu i jak zrezygnowałem wystawili na otomoto za 12 tys drożej niż ja miałem zamówiona. Ciekawe czy będę tego żałował. Zapewne Lexus Nx za chwilę też przestanie przyjmować zamówienia. W angli ci co zamawiali w grudniu z odbiorem czerwiec lipiec przesunęli im na październik.

A tutaj info z forum tucsona odnośnie przyczyn wstrzymania zamowien:
"Po ostatnie rozmowie telefonicznej z dilerem między słówkami wywnioskowałam, że ze względu na brak półprzewodników produkcja HEV i PHEV została wstrzymana. Nikt tego wprost mi nie powiedział ale jak zapytałem z jakiego miesiąca zamówienia są teraz odbierane HEV i kiedy realnie liczą że dotrze moje auto (a nie data systemu) dostałem wymijającą odpowiedz, że przychodzą pojedyncze sztuki HEV i PHEV. Diler potwierdził również, że nie mogą już przyjmować do odwołania zamówień na PHEV i HEV. Skąd indziej poprzez znajomych (którzy mają znajomych w fabryce KIA na Słowacji) dotarły do mnie informacje że wstrzymują coraz częściej produkcję ze względu na brak części również pozyskiwanych z Ukrainy. Wydaje mi się, że robią nas w bambuko i wprost tego nie mówią :oops: Nie wierzę w to że covid jest przyczyną opóźnienia."

Z tego wynika że to może lokalne europejskie problemy pytanie jak wygląda sorawa z częściami w Azji w sytuacji pełzającego lockdownu w Chinach.
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

I.Q. wrote:Ups. Zamówienie z grudnia a tu nagle dzisiaj sms z linkiem do strony mój Lexus. Wreszcie pojawiła się zakładka moje zamówienia a w niej info o zamówieniu . Widać ktoś pracuje miejmy nadzieję że to nie tylko informatycy obsługujący stronę :-)
Aż spojrzałem na swoje konto i na szczęście nadal nie działa :D
heretyk
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by heretyk »

heretyk wrote:Oho święto :)

Nagle mail, powiadomienie z aplikacji i sms. Czekam na kartkę pocztowa:)

Image

ile myślicie że to potrwa jak teraz ruszyła produkcja?

Dzisiaj opuścił fabrykę (rzekomo:) Wychodzi na to ze podukcja trwa 2 tygodnie.
Klaudiusz
Lex Master

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

Szanowny Panie,

Dziękujemy za Pana wiadomość.

W nawiązaniu do podnoszonych przez Pana kwestii informujemy, że zgodnie z informacjami przekazanymi nam przez Producenta aktualnie przewidywany termin produkcji zamówionego przez Pana samochodu (transakcja TMPL nr XXX ) to październik 2022. Jeśli termin ten zostanie zrealizowany, przewidywany termin realizacji zamówienia (dostawy) to druga połowa listopada br. Informacja o dokładniejszej dacie realizacji zamówienia zostanie Pan przekazana przez właściwą Autoryzowaną Stację Dealerską Lexusa, po otrzymaniu od Producenta potwierdzenia o uwzględnieniu przedmiotowego zamówienia w planie produkcyjnym na dany miesiąc.

Jednocześnie chcielibyśmy poinformować, że wydłużony czas realizacji złożonego przez Pana zamówienia wynika bezpośrednio z faktu wprowadzenia w wielu krajach na świecie (zwłaszcza w Azji Południowo-Wschodniej) stanu zagrożenia związanego z pandemią Covid19, co doprowadziło do zakłóceń produkcyjnych i logistycznych w regularnej działalności wielu organizacji i w różnych branżach, także motoryzacyjnej. Zdajemy sobie sprawę z niedogodności wynikających z ziastniałej sytuacji, ale prosimy o zrozumienie, że wynikają one z czynników od nas niezależnych.

W przypadku dalszych pytań lub wątpliwości dotyczacych złozonego zamówienia, prosimy o bezpośredni kontakt ze Stacją.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

a kiedy zamawiałeś?
Klaudiusz
Lex Master

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »