Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Re: Zakup Lexusa NX 350h
pozostaje chyba tylko czekać i cieszyć się że jesteśmy "zarobieni" zamawiając do końca stycznia ~~ pytanie tylko nie będziemy stratni jak zaczną je produkować w grudniu i na dzień dobry w plecy na roczniku 

-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Ja tam tez nie licze ze dostane go w lipcu. Jesli bedzie wrzesien to tez jeszcze nie bede rozpaczal aczkolwiek planowalem pojechac do Wloch w sierpniu. Eh...
Pytanie czy jesli auto z produkcja przesunie sie na 2023 to czy dalej zostanie ta sama cena? Bo na umowie jest rocznik 22.
Szczerze.... jak ktos z was uzykownikow forum ma jakas alternatywe dostepną od reki albo z max 4 mies czasem oczekiwania to wrzucajcie tutaj. Widzialem ze czasami na otomoto pojawiaja sie MB GLC w hybrydzie dostepne od reki. Mial ktos stycznosc z tym modelem? Warto zainteresowac sie?
Pytanie czy jesli auto z produkcja przesunie sie na 2023 to czy dalej zostanie ta sama cena? Bo na umowie jest rocznik 22.
Szczerze.... jak ktos z was uzykownikow forum ma jakas alternatywe dostepną od reki albo z max 4 mies czasem oczekiwania to wrzucajcie tutaj. Widzialem ze czasami na otomoto pojawiaja sie MB GLC w hybrydzie dostepne od reki. Mial ktos stycznosc z tym modelem? Warto zainteresowac sie?
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: is200t
Podobno zamykają produkcje GLC latem, wychodzi nowy model...
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
podobno GLC to teraz szajs - ktoś pisał na Caroserii pod NX - że same problemy z nim maEsdipio wrote:Ja tam tez nie licze ze dostane go w lipcu. Jesli bedzie wrzesien to tez jeszcze nie bede rozpaczal aczkolwiek planowalem pojechac do Wloch w sierpniu. Eh...
teraz mercedes to dramat - jest nawt na YT parę filmików jak gość buja się z nimi z S class AMG za 1mln - ma wadę produkcyjną a oni mówią że nie ma - stracił chyba 300 tys i w końcu po roku postoju samochodu zrezygnował z leasingu żeby dalej nie zwiększać kosztów - oczywiście sprawa dalej się ciągnie ( z tego co odkrył to podobno ten model ma tę wadę na całym świecie i dlatego nie chcą się przyznać)
ja osobiście też mam MB i ostatnio też miałem z nimi kupę problemów bo wymienili mi pół silnika za 15 tys a okazało się że to był problem ze skrzynią - ale i tak za dużo nie ugrałem bo sprawa sadowa kosztowna i ciężko to udowodnić , więc zmniejszyli mi tylko łaskawie 1,5 tys
ja osobiście nie chcę mieć z nimi do czynienia - dlatego zamówiłem lexusa
I te ich teraz silniczki 1,5 l to też dramat
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: rx, gs, nx
czekaj na prezentację nowych modeli i zamawiaj w tym samym dniu licząc że się wbijesz na początek listy ~ bz4x miał chyba 3-4 miesiące jak się rezerwowało pierwszego dnia itp.Esdipio wrote:Ja tam tez nie licze ze dostane go w lipcu. Jesli bedzie wrzesien to tez jeszcze nie bede rozpaczal aczkolwiek planowalem pojechac do Wloch w sierpniu. Eh...
-
- Lex Master
Problem taki, że ten nowy GLC musiałby się podobać
a kupować starą budę 2 msc przed premierą nowego to trochę strzał w kolano
ale faktem mają fajne silniki też plug in na 100km w tym nowym

-
- Lex Driver
- Model Lexusa: rx, gs, nx
zależy jak komu skrzynią leży - one nie były na wariancie dct?Ghotti wrote:Problem taki, że ten nowy GLC musiałby się podobaća kupować starą budę 2 msc przed premierą nowego to trochę strzał w kolano
ale faktem mają fajne silniki też plug in na 100km w tym nowym
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: is200t
Ja oglądałem to GLC ale no dupy nie urywa, silnik i skrzynia to akurat luz, bo w porównaniu do NX to się jakoś zbiera na 2 litrach benzyny.
No ale co z tego jak to już "stare" auto, ten środek dość specyficzny... szczerze to lepiej mi się siedziało w nx 350h na premierze niż w tym GLC.
Czekam by zobaczyć nową wersje, bo mi się nie śpieszy ale handlowiec mówił, że nowe GLC to środek od C klasy.
W sumie to taka C klasa w wersji wyższej "suv"...
No ale co z tego jak to już "stare" auto, ten środek dość specyficzny... szczerze to lepiej mi się siedziało w nx 350h na premierze niż w tym GLC.
Czekam by zobaczyć nową wersje, bo mi się nie śpieszy ale handlowiec mówił, że nowe GLC to środek od C klasy.
W sumie to taka C klasa w wersji wyższej "suv"...
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX350h Omotenashi
Po tym co słyszę od znajomych i po słynnej aferze na YouTube z Mercedesem za milion, na pewno nie kupię samochodu tej marki. Pamiętajcie o zbliżającej się premierze nowego elektrycznego Lexusa RZ 450e.
-
- Lex Master
Na caroseri będzie odcinek z prezentacji Lexusa RZ 450e widziałem foto na insta pewnie za 1-2 tygodnie wleci na YT (zakaz fot/filmow schodzi 20.04), sam jestem ciekaw tego modelu