Chcę kupić IS200T opinie , uwagi , podpowiedzi

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu IS
Post Reply
ArtIS
Lex Maniak
Model Lexusa: IS 250 AWD

Post by ArtIS »

Ja nie mam wiec w niczym ale to dobry morderca turbiny przy dłuższym użytkowaniu. Jakos nie wietrze w to ze pomaga na cokolwiek - bardziej psuje.
muzz
Lex Driver
Model Lexusa: IS200

Post by muzz »

No ale chyba system SS bierze pod uwagę palowanie samochodu tak jak i inne czynniki, które wpływają na to czy samochód się wyłączy po zatrzymaniu.
ArtIS
Lex Maniak

Post by ArtIS »

Nie wiem jak w IS ale w golfie bo dłuższej jeździe autostrada od razu przy zatrzymaniu wyłączał samochód.
muzz
Lex Driver
Model Lexusa: IS200

Post by muzz »

Ale zanim zjedziesz z autostrady i zaparkujesz to mija kilka minut gdzie już samochodu nie ciśniesz a turbo się schładza.
Poza tym stała jazda z prędkością 140-150km/h (pod warunkiem, ze nie jest to 1.0-1.2 z T) to nie jest jakieś duże i graniczne obciążenie gdzie turbo pracuje cały czas na max obrotach.
adamsky73
Lex Driver
Model Lexusa: LS460 '08

Re: Chcę kupić IS200T opinie , uwagi , podpowiedzi

Post by adamsky73 »

Nie twórzcie mitów tylko trochę poczytajcie. W autach z turbiną i SS producenci montują elektrycznie wymuszony obieg skarowania turbiny po wyłączeniu silnika, więc się tak nie denerwujcie :-) Co innego że taki gasnący przy każdym zatrzymaniu samochód to dziwaczne uczucie. Ale cóż - ekoświry wymusiły normy, a inaczej nie da się ich spełnić...
And in the end it's not the years in your life that count; it's the life in your years.
ABRAHAM LINCOLN
ArtIS
Lex Maniak

Post by ArtIS »

Skoro tak to spoko, ja sie chyba zatrzymałem na starych rozwiązaniach. Niemniej jednak pozostaje wierny klasyce, bez takich SS jak w IS mk2
lexfan
Lex user
Model Lexusa: IS 200T '16

Post by lexfan »

Czy udalo sie wam zmusic komputer to wczytania zawartosci muzycznej z telefonu (Android) po jego podlaczeniu przez USB (nie mowie o pendrive) ?
Probowalem obu trybow pracy USB (ustawianych w telefonie) i poki co nie wyskoczylem ponad odtwarzanie przez BT.
rees
Nowy lex user
Model Lexusa: zamówiony IS 200t

Post by rees »

Cześć,

Zamówiłem w sobotę swojego pierwszego Lexusa, tj IS 200 t w wersji F Sport z szyberdachem i Mark Levinson audio. Chciałem dopakować wszystko co się da, a dostałem jeszcze fantastyczną ceną - nie widziałem takich rabatów nigdzie w konkurencji klasowej (zakładam że BMW 3, Merceds C / CLA czy Audi 4 ?). Co ciekawe rozmawiałem na temat nowego facelifta i jest szansa że moje zamówienie - jeśli poczekam - fabryka przekwalilifikuje jako preorder na nowego IS facelifta w wersji F Sport. Dla mnie jest niesamowity, szczególnie na zdjęciach live z Pekinu:
http://www.leftlanenews.com/photos/beij ... e-2-1.html

Anyway, i tak mam czekać na zamówinego IS F ok 4-5 miesięcy, więc zakładam że jeśli poczekam do końca roku to dostanę najnowszą wersję :) A tak to jeszcze raz mówię cześć i do usłyszenia!
darrkk
Lex user
Model Lexusa: IS 200t

Post by darrkk »

Wiener wrote:Też mam problem z gaśnicą i trójkątem. Dokupiłem sobie gumową wanienkę do bagażnika i rzep jak wiadomo gumy się nie złapie. Także trójkąt i gaśnica sobie latają po bagażniku. Próbowałem przyczepić rzep do boku bagażnika, ale nie trzyma się.
Macie może jakiś patent? Są może gaśnice 250ml albo 100ml?
Ja apteczkę schowałem pod fotel pasażera, a trójkąt pod swój fotel. Gaśnica jest na razie na rzepie w bagażniku, ale być może taki koszyczek z Obi jak kolega wyżej pokazał to najlepszy patent :)
lexfan
Lex user
Model Lexusa: IS 200T '16

Post by lexfan »

U mnie firmowa apteczka Lexusa ma rzep i jest przyczepiona do podlogi w bagazniku.

Pytanie, czy mieliscie juz w swoich ISa-ch swierszcza ? Mnie sie wydaje, ze mam jednego w okolicach dzwigni od automaty. Slyszalne na bruku. Serwis ASO takie cos usuwa ?
Post Reply

Return to “Lexus IS”