Chcę kupić IS200T opinie , uwagi , podpowiedzi
- ArtIS
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS 250 AWD
Ja nie mam wiec w niczym ale to dobry morderca turbiny przy dłuższym użytkowaniu. Jakos nie wietrze w to ze pomaga na cokolwiek - bardziej psuje.
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200
No ale chyba system SS bierze pod uwagę palowanie samochodu tak jak i inne czynniki, które wpływają na to czy samochód się wyłączy po zatrzymaniu.
- ArtIS
- Lex Maniak
Nie wiem jak w IS ale w golfie bo dłuższej jeździe autostrada od razu przy zatrzymaniu wyłączał samochód.
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200
Ale zanim zjedziesz z autostrady i zaparkujesz to mija kilka minut gdzie już samochodu nie ciśniesz a turbo się schładza.
Poza tym stała jazda z prędkością 140-150km/h (pod warunkiem, ze nie jest to 1.0-1.2 z T) to nie jest jakieś duże i graniczne obciążenie gdzie turbo pracuje cały czas na max obrotach.
Poza tym stała jazda z prędkością 140-150km/h (pod warunkiem, ze nie jest to 1.0-1.2 z T) to nie jest jakieś duże i graniczne obciążenie gdzie turbo pracuje cały czas na max obrotach.
- adamsky73
- Lex Driver
- Model Lexusa: LS460 '08
Re: Chcę kupić IS200T opinie , uwagi , podpowiedzi
Nie twórzcie mitów tylko trochę poczytajcie. W autach z turbiną i SS producenci montują elektrycznie wymuszony obieg skarowania turbiny po wyłączeniu silnika, więc się tak nie denerwujcie
Co innego że taki gasnący przy każdym zatrzymaniu samochód to dziwaczne uczucie. Ale cóż - ekoświry wymusiły normy, a inaczej nie da się ich spełnić...

And in the end it's not the years in your life that count; it's the life in your years.
ABRAHAM LINCOLN
ABRAHAM LINCOLN
- ArtIS
- Lex Maniak
Skoro tak to spoko, ja sie chyba zatrzymałem na starych rozwiązaniach. Niemniej jednak pozostaje wierny klasyce, bez takich SS jak w IS mk2
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200T '16
Czy udalo sie wam zmusic komputer to wczytania zawartosci muzycznej z telefonu (Android) po jego podlaczeniu przez USB (nie mowie o pendrive) ?
Probowalem obu trybow pracy USB (ustawianych w telefonie) i poki co nie wyskoczylem ponad odtwarzanie przez BT.
Probowalem obu trybow pracy USB (ustawianych w telefonie) i poki co nie wyskoczylem ponad odtwarzanie przez BT.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: zamówiony IS 200t
Cześć,
Zamówiłem w sobotę swojego pierwszego Lexusa, tj IS 200 t w wersji F Sport z szyberdachem i Mark Levinson audio. Chciałem dopakować wszystko co się da, a dostałem jeszcze fantastyczną ceną - nie widziałem takich rabatów nigdzie w konkurencji klasowej (zakładam że BMW 3, Merceds C / CLA czy Audi 4 ?). Co ciekawe rozmawiałem na temat nowego facelifta i jest szansa że moje zamówienie - jeśli poczekam - fabryka przekwalilifikuje jako preorder na nowego IS facelifta w wersji F Sport. Dla mnie jest niesamowity, szczególnie na zdjęciach live z Pekinu:
http://www.leftlanenews.com/photos/beij ... e-2-1.html
Anyway, i tak mam czekać na zamówinego IS F ok 4-5 miesięcy, więc zakładam że jeśli poczekam do końca roku to dostanę najnowszą wersję
A tak to jeszcze raz mówię cześć i do usłyszenia!
Zamówiłem w sobotę swojego pierwszego Lexusa, tj IS 200 t w wersji F Sport z szyberdachem i Mark Levinson audio. Chciałem dopakować wszystko co się da, a dostałem jeszcze fantastyczną ceną - nie widziałem takich rabatów nigdzie w konkurencji klasowej (zakładam że BMW 3, Merceds C / CLA czy Audi 4 ?). Co ciekawe rozmawiałem na temat nowego facelifta i jest szansa że moje zamówienie - jeśli poczekam - fabryka przekwalilifikuje jako preorder na nowego IS facelifta w wersji F Sport. Dla mnie jest niesamowity, szczególnie na zdjęciach live z Pekinu:
http://www.leftlanenews.com/photos/beij ... e-2-1.html
Anyway, i tak mam czekać na zamówinego IS F ok 4-5 miesięcy, więc zakładam że jeśli poczekam do końca roku to dostanę najnowszą wersję

-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200t
Ja apteczkę schowałem pod fotel pasażera, a trójkąt pod swój fotel. Gaśnica jest na razie na rzepie w bagażniku, ale być może taki koszyczek z Obi jak kolega wyżej pokazał to najlepszy patentWiener wrote:Też mam problem z gaśnicą i trójkątem. Dokupiłem sobie gumową wanienkę do bagażnika i rzep jak wiadomo gumy się nie złapie. Także trójkąt i gaśnica sobie latają po bagażniku. Próbowałem przyczepić rzep do boku bagażnika, ale nie trzyma się.
Macie może jakiś patent? Są może gaśnice 250ml albo 100ml?

-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200T '16
U mnie firmowa apteczka Lexusa ma rzep i jest przyczepiona do podlogi w bagazniku.
Pytanie, czy mieliscie juz w swoich ISa-ch swierszcza ? Mnie sie wydaje, ze mam jednego w okolicach dzwigni od automaty. Slyszalne na bruku. Serwis ASO takie cos usuwa ?
Pytanie, czy mieliscie juz w swoich ISa-ch swierszcza ? Mnie sie wydaje, ze mam jednego w okolicach dzwigni od automaty. Slyszalne na bruku. Serwis ASO takie cos usuwa ?