IS200/300 Poliuretany??
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200
Re: IS200/300 Poliuretany??
masz je zamontowane od jak dawna? W jakim zakresie pracuje zawieszenie? Może coś Olkusz zmienił, ale przy tulejach wykonanych w ten sposób poli odrywało się od swojej metalowej tulei ze względu na charakter pracy tego silentblocka. Na dokładkę zawieszenie nie pracowało prawidłowo gdyż tuleja nie pozwalała na prawidłowy skok zawieszenia. BTW jest mi obojętne kto ma co zamontowane u siebie nie zważając jak co się zachowuje no chyba, że jest to coś, co ma mega twardy zawias bardzo mocno obniżony. Ja piszę o czymś co ma służyć jako zamiennik serii do seryjnego samochodu.
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
- agatka
- Lex Driver
- Model Lexusa: is200
Twoja wiedza jest nie dokładna krótko mówiąc.carsik wrote:masz je zamontowane od jak dawna? W jakim zakresie pracuje zawieszenie? Może coś Olkusz zmienił, ale przy tulejach wykonanych w ten sposób poli odrywało się od swojej metalowej tulei ze względu na charakter pracy tego silentblocka. Na dokładkę zawieszenie nie pracowało prawidłowo gdyż tuleja nie pozwalała na prawidłowy skok zawieszenia. BTW jest mi obojętne kto ma co zamontowane u siebie nie zważając jak co się zachowuje no chyba, że jest to coś, co ma mega twardy zawias bardzo mocno obniżony. Ja piszę o czymś co ma służyć jako zamiennik serii do seryjnego samochodu.
Olkusz je dawno temu poprawił możesz to sprawdzić.
Według twoich słów robią tuleje dla gt4 więc powinieneś wiedzieć

-
- Lex Master
Wszystkiego z pewnością nie wiem bo to inna firma, wiem gdzie robią i tyle.
Mogą sobie poprawiać do woli, przy standardowym zawiasie to nie działa należycie. A i radzę często je oglądać, skoro zamontowałeś
. Rozumiem, że dużo tego zamontowałeś i masz okazje obserwować co się dzieje, skoro tak autorytatywnie się wypowiadasz.
Mogą sobie poprawiać do woli, przy standardowym zawiasie to nie działa należycie. A i radzę często je oglądać, skoro zamontowałeś

- agatka
- Lex Driver
Masz rację dużo tego zamontowałem i miałem szanse obserwować w swoim aucie przez kilka lat eksploatacji jak się zachowują tuleje z olkusza i nic im nie mogę zarzucić.A dodam ze auto nie służyło do jazdy do sklepu po bułkicarsik wrote:Wszystkiego z pewnością nie wiem bo to inna firma, wiem gdzie robią i tyle.
Mogą sobie poprawiać do woli, przy standardowym zawiasie to nie działa należycie. A i radzę często je oglądać, skoro zamontowałeś. Rozumiem, że dużo tego zamontowałeś i masz okazje obserwować co się dzieje, skoro tak autorytatywnie się wypowiadasz.

-
- Lex Master
no to piszemy o tulejach z Olkusza, że są w porządku. Tu się zgadzamy. Zamontowałeś te i nic nie zwróciło Twojej uwagi? Informacja z Twojego pierwszego postu w temacie Twojego samochodu - sprężyny -40mm. Uważasz, że to standardowe zawieszenie?
- agatka
- Lex Driver
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is 200
Carsik legitymujesz się jako GT4 Warszawa , a tak naprawdę GT4 jest tylko jedno od ponad dziesięciu lat w Ołtarzewie. Więc what is going on?
- baniaq
- Lex Maniak
Hej,
Dzisiaj wrzuciłem SuperPro na górę z przodu.
Tak to wygląda:
https://www.dropbox.com/sc/ropv18z1u8wd ... uO_07pa_pa
Chodzi za*ebiście. Małym palcem się kręci wahaczem
W ogóle sam materiał tulei jest ciekawy. Bardzo lekki i aksamitny w dotyku.
Tulejka metalowa była dłuższa od tej z GT4 i w końcu udało się z czuciem dokręcić śruby.
Negatyw powiększony o 0.5*.
A tak chodzi GT4 po 2 tygodniach:
https://youtu.be/Z_pK1XSG0O8
Wrzucę Wam później zdjęcia, jak mi zmontowali tuleje, kozacko im to wyszło
Pozdrawiam
Jakub
Dzisiaj wrzuciłem SuperPro na górę z przodu.
Tak to wygląda:
https://www.dropbox.com/sc/ropv18z1u8wd ... uO_07pa_pa
Chodzi za*ebiście. Małym palcem się kręci wahaczem

W ogóle sam materiał tulei jest ciekawy. Bardzo lekki i aksamitny w dotyku.
Tulejka metalowa była dłuższa od tej z GT4 i w końcu udało się z czuciem dokręcić śruby.
Negatyw powiększony o 0.5*.
A tak chodzi GT4 po 2 tygodniach:
https://youtu.be/Z_pK1XSG0O8
Wrzucę Wam później zdjęcia, jak mi zmontowali tuleje, kozacko im to wyszło

Pozdrawiam
Jakub
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
-
- Lex Master
Jakby Ci tu powiedzieć, nie do końca. Wpisz sobie do CEIDG dane firmy z Ołtarzewa a będziesz wiedział ile istniejeKokas wrote:Carsik legitymujesz się jako GT4 Warszawa , a tak naprawdę GT4 jest tylko jedno od ponad dziesięciu lat w Ołtarzewie. Więc what is going on?

-
- Lex user
Tuleje maglownicy(z gigantycznym trudem) zalozone, szczerze to mam wrazenie ze byly nieco za duze. Czesc tulei zamowilem teraz w strongflexie i podrzuce je mechanikowi do wymiany, bo samemu nie dam rady poodkrecac tych srub. Zobaczymy jak beda pasowaly, natomiast zastanawiam sie nad jedna tulejka tylnego zawieszenia - ta plywajaca. Ma sporawy luz, w zakretach czasem czuje, szczegolnie po najechaniu na nierownosc, jakby mi tyl zarzucalo, cos jakby mi sciagalo opone z felgi. Probowal ktos to z poliuretanu dorobic? Zalezy mi przede wszystkim na wytrzymalosci, bo jak mam kupic w ciagu 1,5 roku 2 razy te tuleje i odstawiac auto 2 razy na wymiane, to wole miec troche sztywniej, a zapomniec o temacie.