KU PRZESTRODZE Sworzeń wahacza IS 200
- garm115
- Lex user
- Model Lexusa: is 200
Re: KU PRZESTRODZE Sworzeń wahacza IS 200
Dla mnie Febi to taka sama lipa co hart
- baniaq
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200
@up: a jeździłeś na FEBI?
Sworzeń FEBI 1szt kosztuje 330pln. Mam już łączniki staba od febi i trzymają fason. Ojciec do siebie też wszystko ładuje z Febiego i jest znacznie lepiej niż z resztą. Kumpel też do swoich BMW zawsze ładuje FEBI i nigdy nie miał przypału.
Sworzeń FEBI 1szt kosztuje 330pln. Mam już łączniki staba od febi i trzymają fason. Ojciec do siebie też wszystko ładuje z Febiego i jest znacznie lepiej niż z resztą. Kumpel też do swoich BMW zawsze ładuje FEBI i nigdy nie miał przypału.
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
- garm115
- Lex user
- Model Lexusa: is 200
W tym sęk że miałem i są słabe może nie w lexie ale w hondzie i lipton jakich mało , każde inne były lepsze.
Nawet roku nie wytrzymały.
Nawet roku nie wytrzymały.
-
- Nowy lex user
Ja dziś zamówiłem parę sworzni oryginalnych za 285 zł szt. ASO Lexus Krk. Ciekaw jestem jak to będzie trzymało i kto jest faktycznie producentem tych sworzni dla Lexusa.
- Niemen82
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
Kurka u mnie też coś hałasuje. Muszę podjechać do mechanika niech to zobaczy
don't be sad because of people - they will all die
- bulikcbr
- Lex user
- Model Lexusa: był IS 200 jest RX 400
Dałeś za dwa sworznie dolne tyle?papid30 wrote:Ja dziś zamówiłem parę sworzni oryginalnych za 285 zł szt. ASO Lexus Krk. Ciekaw jestem jak to będzie trzymało i kto jest faktycznie producentem tych sworzni dla Lexusa.
- twiti7
- Lex user
- Model Lexusa: is200
papid30 wrote:285 zł szt.
-
- Nowy lex user
Założyłem dziś ( z powodu dostępności części) sworzeń lewy TRW, prawy Yamato. Jak się zużyje któryś będę miał porównanie co lepsze w tych samych warunkach pracy. Ale mam pytanie - czy różne sworznie a w szczególności kształt gumki na nich nie wpłynie jakoś negatywnie na jazdę? Bo wydaje mi się że mogą trochę inaczej reagować ale nie powinno to mieć wpływu na nic bo przecież prawe i lewe koło prawie nigdy nie mają takich samych warunków ( z wyjątkiem idealnie prostego asfaltu na idealnie prostej prostej). Czy dobrze myślę?
- kupiec1985
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200 SC
jak najbardziejnusch wrote:Założyłem dziś ( z powodu dostępności części) sworzeń lewy TRW, prawy Yamato. Jak się zużyje któryś będę miał porównanie co lepsze w tych samych warunkach pracy. Ale mam pytanie - czy różne sworznie a w szczególności kształt gumki na nich nie wpłynie jakoś negatywnie na jazdę? Bo wydaje mi się że mogą trochę inaczej reagować ale nie powinno to mieć wpływu na nic bo przecież prawe i lewe koło prawie nigdy nie mają takich samych warunków ( z wyjątkiem idealnie prostego asfaltu na idealnie prostej prostej). Czy dobrze myślę?
zazwyczaj prawe siada szybciej z tego względu że prawa strona częściej jest narażona na ubytki w jezdni itp
co do gumki na sworzniach pełni ona role izolującą wnętrze przed czynnikami z zew, dlatego ważne jest tylko aby była cała nie dziurawa
- ghostmateus
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS 430
Jeżeli wymieniłeś sworzeń na Yamato to radziłbym Ci się dobrze pilnować przy dziurach, po to żeby nie wpaść w jakąś. Yamato mają to do siebie,że lubią wypadać. W dodatku dałeś znacznie słaby jakościowo sworzeń na stronę bardziej obciążoną podczas jazdy po naszych polskich drogach.