Oglądałem już ten film wcześniej. Niestety w moim aucie nie ma opcji "key link"... Wygląda jakby była ta opcja zablokowana. W instrukcji na stronie 67 jest info, że ta opcja nie występuje w autach flotowych i przeznaczonych na wynajem... Nie rozumiem więc tej blokady w aucie prywatnym....whero wrote:https://youtu.be/B6S21RoEq2E?t=1744 chyba bardzo ładnie opisane to czego szukasz - ogółem doradziłbym obejrzenie całości materiału bo bardzo edukacyjny i treściwy jest - co do rejestracji urządzenia multimedialnego na stronie My Lexus nie mam pojęciakl707 wrote:Dzień dobry.
Lexus zamówiony w lipcu i odebrany na początku lutego.... Super auto, ale mam dwa problemy...
W jaki sposób zarejestrować urządzenie multimedialne NX 350h na stronie My Lexus... W instrukcji nie ma o tym słowa. Oczywiście infolinie Lexusa jest bezradna. Podają mi instrukcje od poprzednich modeli Lexusa - nie dociera do nich, że w NX 350h nie ma opcji, które podają.
I drugie pytanie. W moim lexusie nie ma opcji połączenia profilu kierowcy z kluczykiem elektronicznym. Profil ładuje się tylko przez telefon podłączony przez BT.
W instrukcji znalazłem informację, że opcja podłączenia kluczyka elektronicznego jest zablokowana w pojazdach flotowych. Czy możliwe, że dealer tak spieprzył sprawę i przekazał mi auto z jakimiś blokadami?
Oczywiście infolinia Lexusa też bezradna. Kilka monitów i obietnica, że fachowiec skontaktuje się ze mną telefonicznie - mija tydzień i cisza...
Kontakt z salonem Lexusa w pewnym mieście... i odpowiedź "na poziomie" - nie pomożemy, niech pan się skontaktuje z salonem w którym pan kupił auto....
Ma ktoś może jakieś sugestie odnoście tych dwóch problemów?
Pozdrawiam.
Zakup Lexusa NX 350h
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX 350h
Re: Zakup Lexusa NX 350h
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX 350h
Przy próbie aktualizacji jest to samo u mnie...mzooledz wrote:Podejrzewam że nie ma potrzeby łączyć samochodu z kontem my lexus. Ja tez nie widze tam możliwosci polączenia na stronie lexusa. JEdyne co masz to połączenie z apką Lexus Link. Co do opcji podłączenia kluczyka to u mnie również tego nie ma. Czytalem na zagranicznych forach ludzie mają taką opcję wiec albo jest to regionalne albo faktycznie jest to zablokowane.kl707 wrote:Dzień dobry.
Lexus zamówiony w lipcu i odebrany na początku lutego.... Super auto, ale mam dwa problemy...
W jaki sposób zarejestrować urządzenie multimedialne NX 350h na stronie My Lexus... W instrukcji nie ma o tym słowa. Oczywiście infolinie Lexusa jest bezradna. Podają mi instrukcje od poprzednich modeli Lexusa - nie dociera do nich, że w NX 350h nie ma opcji, które podają.
I drugie pytanie. W moim lexusie nie ma opcji połączenia profilu kierowcy z kluczykiem elektronicznym. Profil ładuje się tylko przez telefon podłączony przez BT.
W instrukcji znalazłem informację, że opcja podłączenia kluczyka elektronicznego jest zablokowana w pojazdach flotowych. Czy możliwe, że dealer tak spieprzył sprawę i przekazał mi auto z jakimiś blokadami?
Oczywiście infolinia Lexusa też bezradna. Kilka monitów i obietnica, że fachowiec skontaktuje się ze mną telefonicznie - mija tydzień i cisza...
Kontakt z salonem Lexusa w pewnym mieście... i odpowiedź "na poziomie" - nie pomożemy, niech pan się skontaktuje z salonem w którym pan kupił auto....
Pozdrawiam.
Mam inne pytanie: Czy ktoś z was probował aktualizować mapę? U mnie wyskakuje "błąd aktualizacji, skontaktuj sie z dealerem". Ktos ma coś podobnego?
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: rx, gs, nx
próbowałbym się skontaktować ze wsparciem klienta w USA / polskimi concierge i zgłosiłbym to drogą braku zgodności pojazdu z zamawianą specyfikacją ... z ciekawości nie kupowałeś z rabatem flotowym? może ktoś schrzanił coś przy zamówieniukl707 wrote:Oglądałem już ten film wcześniej. Niestety w moim aucie nie ma opcji "key link"... Wygląda jakby była ta opcja zablokowana. W instrukcji na stronie 67 jest info, że ta opcja nie występuje w autach flotowych i przeznaczonych na wynajem... Nie rozumiem więc tej blokady w aucie prywatnym....whero wrote:https://youtu.be/B6S21RoEq2E?t=1744 chyba bardzo ładnie opisane to czego szukasz - ogółem doradziłbym obejrzenie całości materiału bo bardzo edukacyjny i treściwy jest - co do rejestracji urządzenia multimedialnego na stronie My Lexus nie mam pojęciakl707 wrote:Dzień dobry.
Pozdrawiam.
-
- Lex user
- Model Lexusa: nx 350 h
Czy macie jakąś wiedzę kiedy będzie Android auto bezprzewodowo...
-
- Lex user
- Model Lexusa: Elegance
Witam,
Toyota ogłosiła, że w miesiącu maju będą kolejne przerwy w produkcji Toyota/Lexus z powodu braku czipów (w kwietniu było podobnie z tym ze liczba dni zawieszenia w Miyata wynosila 9 dni a teraz 6 dni):
Production suspension in May (10 lines in 9 plants out of 28 lines in 14 plants)
Toyota Motor Corporation
Tahara Plant Production line #3 May 12 (Thu) LS, IS, RC, RC F, NX
Toyota Motor Kyushu
Miyata Plant Production line #1 May 9 (Mon), 10 (Tue), 13 (Fri), 16 (Mon), 20 (Fri), 23 (Mon) NX, NX PHEV, CT, UX, UX BEV
https://global.toyota/en/newsroom/corpo ... 08113.html
Toyota ogłosiła, że w miesiącu maju będą kolejne przerwy w produkcji Toyota/Lexus z powodu braku czipów (w kwietniu było podobnie z tym ze liczba dni zawieszenia w Miyata wynosila 9 dni a teraz 6 dni):
Production suspension in May (10 lines in 9 plants out of 28 lines in 14 plants)
Toyota Motor Corporation
Tahara Plant Production line #3 May 12 (Thu) LS, IS, RC, RC F, NX
Toyota Motor Kyushu
Miyata Plant Production line #1 May 9 (Mon), 10 (Tue), 13 (Fri), 16 (Mon), 20 (Fri), 23 (Mon) NX, NX PHEV, CT, UX, UX BEV
https://global.toyota/en/newsroom/corpo ... 08113.html
-
- Lex user
- Model Lexusa: UX
Hej
Widać trend:
"Production suspension in April (7 lines in 5 plants out of 28 lines in 14 plants)"
"Production suspension in May (10 lines in 9 plants out of 28 lines in 14 plants)"
hmm... słabo...
Plan w liczbach:
"due to the impact of semiconductor shortages, we have adjusted our production plan by approximately 150,000 units globally"
"The global production plan average from April through June is around 800,000 units."
daje to spadek produkcji średnio w tych 3 miesiącach o 15-16 procent...
Dzięki za bardzo dokładny przegląd i linka do strony Toyota Corporate.
Widać trend:
"Production suspension in April (7 lines in 5 plants out of 28 lines in 14 plants)"
"Production suspension in May (10 lines in 9 plants out of 28 lines in 14 plants)"
hmm... słabo...
Plan w liczbach:
"due to the impact of semiconductor shortages, we have adjusted our production plan by approximately 150,000 units globally"
"The global production plan average from April through June is around 800,000 units."
daje to spadek produkcji średnio w tych 3 miesiącach o 15-16 procent...
Dzięki za bardzo dokładny przegląd i linka do strony Toyota Corporate.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Pojawila sie sensowna konkurencja dla NX to mazda CX-60. Fajna moc hybrydy 327 koni w plug-in i cena od 229 tys zl. Ruszyla przedsprzedaz, pierwsze egzemplarze po wakacjach.
Co sadzicie? Link to prezentacji statycznej.
https://youtu.be/xNjMdMUY8Uo
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: rx, gs, nx
konkurencja? tak - chociaż odrobinę chyba aktualnie półka niżej (bardziej chyba bym przyrównał do RAV4?)Esdipio wrote:Pojawila sie sensowna konkurencja dla NX to mazda CX-60. Fajna moc hybrydy 327 koni w plug-in i cena od 229 tys zl. Ruszyla przedsprzedaz, pierwsze egzemplarze po wakacjach.
sensowna? - każdy musi ocenić samemu - mnie nie przekonuje jako alternatywa
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Wydaje mi się jak wyżej to półka rav4 plugin, Sorento plugin itd
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: is200t
Ja bym Mazdę dał jeszcze pod Toyotą, ich wykończenie, brak ocynku w dalszym ciągu to raczej słaby temat...
Ta nowa w ogóle mi trochę Volvo przypomina z przodu, z boku bmw i takie to bez pomysłu
Lexusowi naprawdę NX "dizajnersko" wyszedł, może kogoś z Alfy podkupili
Mechanicznie brakuje benzyny która nie weszła do EU i która w sumie by im trochę rozwiązała problem dostaw, bo spory problem to mają z bateriami...
Ta nowa w ogóle mi trochę Volvo przypomina z przodu, z boku bmw i takie to bez pomysłu

Lexusowi naprawdę NX "dizajnersko" wyszedł, może kogoś z Alfy podkupili

Mechanicznie brakuje benzyny która nie weszła do EU i która w sumie by im trochę rozwiązała problem dostaw, bo spory problem to mają z bateriami...