Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
I.Q.
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by I.Q. »

Na zagranicznych forach pisali, że Lexus ulepsza system monitorowania dostaw stąd może ten wysyp informacji. Jakie wyposażenie zamawiałeś ? Przy moim bieda zamówieniu z 16 grudnia 2021 r. podali mi termin 15.10.2022 r.[/quote]
Prestige+Design+Tazuna +pakiet Premium. Co do koloru to wybrałem Sonic Gray[/quote]
Mam ten sam setup. Który kolor tapicerki wybrałeś? Ja wzialem hazel ale ten czarny z cream też jest fajny.

Rzeczywiście z konfiguratora zniknął NX. Może to jakiś problem ze stroną

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/quote]
Ja jeździłem specjalne po salonach by na żywo zobaczyć kolorystykę wnętrza i wybrałem: PERFOROWANA SKÓRA TAHARA DARK ROSĘ. :dance3:
AGUS
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by AGUS »

Apted wrote:
AGUS wrote:Kur...... w zamówieniu mam kolor: 1L1 (sonic gray) brak dopisku metalik. Teraz dopiero się tego dopatrzyłem. Czyli nie metaliczny?
Wyluzuj SONIC GREY to na 100% metalic. Widziałem na żywo, też taki zamówiłem.
Dealer potwierdził, ten kolor jest tylko w metaliku.
AGUS
Lex user

Post by AGUS »

Zastanawiam się nad oponami Run Flat. Czy komfort jazdy będzie na tych oponach gorszy czy raczej nie wyczuwalny w stosunku do zwykłych?
Esdipio
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by Esdipio »

AGUS wrote:Zastanawiam się nad oponami Run Flat. Czy komfort jazdy będzie na tych oponach gorszy czy raczej nie wyczuwalny w stosunku do zwykłych?
Mialem użyczonego na pare dni NX350h F-Sport i nie czułem zeby zawieszenie było twarde na RF. W trybie sport/sport+ wyrazie usztywnia sie ale w trybie normal czy eko był rozsadny kompromis. Wciesniej mialem skode superb 3 na zwykłym zawieszeniu to to byl dopiero ponton, byla zdecydowanie zbyt miekka.
Dodam tylko ze mialem spalanie powtarzalne w miescie na poziomie 5,2 l w trybie normal i to testowane przez kilka dni na rożnych trasach i dystansach. W trybie EKO rózne osiagalem wyniki na poziomie 3,9 - 4,3.
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Zazdro nogi :D mi się na automatycznym tempomacie na 50km/h udało się zajść na 4,8l na odcinku 20km po Wawie tak to było 6,5l no, ale pierwsza styczność z hybryda i wiadomo na 2h tylko miałem to więcej zabawy
Wicher
Lex user
Model Lexusa: UX

Post by Wicher »

W temacie terminów odbiorów,
Widać wokół że pod koniec kwietnia wielu zamawiających dostało +3 lub +4 miesiące do terminu odbioru...
Zamawiając dziś kwiecień/maj na NX trzeba czekać 18 miesięcy...

Półtora roku czekania - staje się to nieakceptowalne, ciekawe która z dużych marek pierwsza rozwiąże problem i skróci terminy dostaw...
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Nowy model temu tak oblegany, przeskok vs stary NX jest duży, a cenowo chyba nadal bardziej opłacalny niż konkurencja. Na RX czy ES tyle się nie czeka z tego co wiem no i hybryda gdzie konkurencja głównie Diesel/benzyna
paweU
Lex user

Post by paweU »

Przedstawię Wam punkt odniesienia co do zamówień i ich realizacji. Sasiad zamówił w połowie X.2021
Toyotę RAV4 hybrydę, wyprodukowana koniec lutego 2022, a odbiera między 9- 14 maja 2022. Natomiast ja zamówiłem NXa 7X2021 i czekam kiedy wreszcie trafi na produkcję.
Klaudiusz
Lex Master

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

paweU wrote:Przedstawię Wam punkt odniesienia co do zamówień i ich realizacji. Sasiad zamówił w połowie X.2021
Toyotę RAV4 hybrydę, wyprodukowana koniec lutego 2022, a odbiera między 9- 14 maja 2022. Natomiast ja zamówiłem NXa 7X2021 i czekam kiedy wreszcie trafi na produkcję.
W RAV4 masz wszystkie stare systemy. Twoje dopiero musza sie wyprodukowac. Ekran, LSS3.0 etc.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
AGUS
Lex user

Post by AGUS »

paweU wrote:Przedstawię Wam punkt odniesienia co do zamówień i ich realizacji. Sasiad zamówił w połowie X.2021

Ja zamówiłem 30.08.2021, W apce Lexus link info, że zamówienie w toku, a na stronie lexa i też w wiadomości sms - Produkcja już się rozpoczęła.
Post Reply

Return to “Lexus NX”