Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
pawelwone
Lex user
Model Lexusa: IS250/ IS200t / NX300H / ES300H / NX350H

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by pawelwone »

Esdipio wrote:
AGUS wrote:Zastanawiam się nad oponami Run Flat. Czy komfort jazdy będzie na tych oponach gorszy czy raczej nie wyczuwalny w stosunku do zwykłych?
Mialem użyczonego na pare dni NX350h F-Sport i nie czułem zeby zawieszenie było twarde na RF. W trybie sport/sport+ wyrazie usztywnia sie ale w trybie normal czy eko był rozsadny kompromis. Wciesniej mialem skode superb 3 na zwykłym zawieszeniu to to byl dopiero ponton, byla zdecydowanie zbyt miekka.
Dodam tylko ze mialem spalanie powtarzalne w miescie na poziomie 5,2 l w trybie normal i to testowane przez kilka dni na rożnych trasach i dystansach. W trybie EKO rózne osiagalem wyniki na poziomie 3,9 - 4,3.

U mnie po 3,2 tys km średnie spalanie 6,7 l/100
NX 350h F-Sport + Fuji + panorama. Różnica pomiędzy zimówkami i RUN FLAT bardzo mała, wręcz niezauważalna.
Jazda mieszana - autostrada do 150 km/h, drogi lokalne do 80 km/h, miasto do 50 tys (rzadko korki)

Spala tylko 1 l więcej niż Lexus ES 300h
reklukas
Nowy lex user
Model Lexusa: Nx350

Post by reklukas »

Słuchajcie, mój NX350 jest w Polsce od ponad miesiąca. Wpierw był podobno problem z wyciągnięciem go ze składu celnego, teraz podobno brakuje jakiegoś certyfikatu homologacji z PWPW.
Czy mieliście podobne przygody? Czy tylko dealer mnie „kręci”?
AGUS
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by AGUS »

pawelwone wrote:
Esdipio wrote:
AGUS wrote:Zastanawiam się nad oponami Run Flat. Czy komfort jazdy będzie na tych oponach gorszy czy raczej nie wyczuwalny w stosunku do zwykłych?
Mialem użyczonego na pare dni NX350h F-Sport i nie czułem zeby zawieszenie było twarde na RF. W trybie sport/sport+ wyrazie usztywnia sie ale w trybie normal czy eko był rozsadny kompromis. Wciesniej mialem skode superb 3 na zwykłym zawieszeniu to to byl dopiero ponton, byla zdecydowanie zbyt miekka.
Dodam tylko ze mialem spalanie powtarzalne w miescie na poziomie 5,2 l w trybie normal i to testowane przez kilka dni na rożnych trasach i dystansach. W trybie EKO rózne osiagalem wyniki na poziomie 3,9 - 4,3.

U mnie po 3,2 tys km średnie spalanie 6,7 l/100
NX 350h F-Sport + Fuji + panorama. Różnica pomiędzy zimówkami i RUN FLAT bardzo mała, wręcz niezauważalna.
Jazda mieszana - autostrada do 150 km/h, drogi lokalne do 80 km/h, miasto do 50 tys (rzadko korki)

Spala tylko 1 l więcej niż Lexus ES 300h
Letnie będą RF więc na to nie ma wpływu, zastanawiałem się czy zimowe w przyszłości też kupić RF.
AGUS
Lex user

Post by AGUS »

Zastanawiam się nad statusem zamówienia. W apce info - Zamówienie w toku. SMS i strona internetowa z dnia 24.04.2022 - produkcja się rozpoczęła. Dealer ma status - samochód poza polską. Twierdzi, że płynie. Aktualna data przybycia do dealera 18.06.2022, Data gwarantowana 3.07.2022. Czy status poza polską faktycznie oznacza, że płynie? Spotkał się ktoś z czymś takim? Informacje się rozjeżdżają.
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Ktoś wie czy można gdzieś nająć starszego NX/x3/q5/glc na przykład na 6 msc? Jednak potrzebuje już zmiany bo zniosę jajo i nie wytrzymam tych 6 msc więcej …. albo jakis starszy stinger np tak na 6-8 msc …
Klaudiusz
Lex Master

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

reklukas wrote:Słuchajcie, mój NX350 jest w Polsce od ponad miesiąca. Wpierw był podobno problem z wyciągnięciem go ze składu celnego, teraz podobno brakuje jakiegoś certyfikatu homologacji z PWPW.
Tak to prawda. Mostva miala jakies problemy ze strajkiem pravownikow. Problem ponoc juz rozwiazany.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
reklukas
Nowy lex user
Model Lexusa: Nx350

Post by reklukas »

Klaudiusz wrote:
reklukas wrote:Słuchajcie, mój NX350 jest w Polsce od ponad miesiąca. Wpierw był podobno problem z wyciągnięciem go ze składu celnego, teraz podobno brakuje jakiegoś certyfikatu homologacji z PWPW.
Tak to prawda. Mostva miala jakies problemy ze strajkiem pravownikow. Problem ponoc juz rozwiazany.

A jaki wg Was powinien być realny czas oczekiwania na certyfikat homologacji??
Klaudiusz
Lex Master

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

reklukas wrote:
Klaudiusz wrote:

A jaki wg Was powinien być realny czas oczekiwania na certyfikat homologacji??
Z mojego doswiadczenia z Toyotami to byla kwestia max 2 tygodni. Jak auto wjezdza do Mostvy to jest clone i kurierem wysylane papiery do salonu.

Farmax
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by Farmax »

Mam prośbę. Może ktoś napisać( może pamieta) ile trzeba czekać na samochód od zakończenia produkcji?
Dzieki
Farmax
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by Farmax »

Jeszcze jedna prośba.
Możecie napisać na temat finansowania - tzn może ktoś ma jakieś dobre oferty ( o ile teraz istnieją)?
Pytałem wczoraj o leasing to jakaś lichwa sie zrobiła - koszt od 114 -117% - stopa zmienna , aż się bałem pytać ile bedzie przy stałej.
Dzieki z góry
Post Reply

Return to “Lexus NX”