Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Useroflexus
Nowy lex user
Model Lexusa: NX

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by Useroflexus »

Jest już aktualizacja map EU w naszych NX-ach ( 12-23-05 [2022-09-5] )
20231005_071946.jpg
20231005_071946.jpg (34.39 KiB) Viewed 306 times

Last edited by Useroflexus on 5 Oct 2023, o 08:48, edited 2 times in total.
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

Sama sie pobierze czy trzeba do wifi podpiąć

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nex
Lex Driver

Post by Nex »

Mogli by zaktualizować głos tej baby. To się w głowie Ne mieści żeby w aucie za taką kasę odwalili taka fuszerke że mieszane są dwa różne głosy i do tego jeden z nich jest strasznie uciążliwy do słuchania.

350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Dlaczego w czasach Android Auto czy Apple Carplay ktos jeszczs uzywa oryginalnej nawigacji? W czym ona sie przydaje? Cay jest lepsza?

Nex
Lex Driver

Post by Nex »

Klaudiusz wrote:Dlaczego w czasach Android Auto czy Apple Carplay ktos jeszczs uzywa oryginalnej nawigacji? W czym ona sie przydaje? Cay jest lepsza?

Bo tylko ta oryginalna daje wskazówki na HUD. Jeżdżę na Waze ale jak już zapłaciłem za to to chciałbym móc z tego korzystać.

Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Nex wrote:
Klaudiusz wrote:Dlaczego w czasach Android Auto czy Apple Carplay ktos jeszczs uzywa oryginalnej nawigacji? W czym ona sie przydaje? Cay jest lepsza?

Bo tylko ta oryginalna daje wskazówki na HUD. Jeżdżę na Waze ale jak już zapłaciłem za to to chciałbym móc z tego korzystać.

Mapy Apple tez daja wskazowki na HUD.

Nex
Lex Driver

Post by Nex »

Klaudiusz wrote:
Nex wrote:

Mapy Apple tez daja wskazowki na HUD.

Tak czytałem. Muszę je przetestować. Chociaż jak dla mnie Waze jest bezkonkurencyjny.

Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Waze mnie dwa razy zawiódł, ale możliwe przez to iż nie zaktualizowałem trasy i jakąs z D pokazał ... no ale bije Yanosika na głowę to na pewno. Większego syfu niż yanosik nie widziałem :D Waze działa całkiem ok no i też pokazuje kontrole etc... także też jeżdzę tylko na Waze :) nawet nie wiem jak wygląda ori nawigacja.

350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Marslo
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+ , NX 450h+

Post by Marslo »

Ja ostatnio zaczalem uzywac na wakacjach nawigacji Apple Maps w moim Ipone 14.
Musze powiedziec , ze za granica przy zwiedzaniu pieszo, komunikacja miejska i wypozyczonym autem swietnie sie sprawdzila. Specjalnie przed wyjazdem kupilem za 30 pln uchwyt do iphona na kratke wentylacyjna.
Jedynie AI czytala fonetycznie nazwy francuskie, co dla osoby znajacej jezyk jest i smieszne i trudne do zrozumienia, ale mozna sie przyzwyczaic.
Ostatatnio w Wawie w zony NX tez uzywalem Apple Maps dzieki Apple Carplay. Zaczynam byc fanem tej nawigacji :)
Wskazowki wyswietlaja sie rowniez na HUD, dodatkowo nawigacja Lexusa tez dodaje w tle swoje ostrzezenia, np o robotach drogowych , ale te bywaja niektualne. Iphone 14 prawie wszedzie pracowal w sieci 5G i szybkosc oraz precyzja tylko na tym zyskaly.

Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Marslo wrote:Ja ostatnio zaczalem uzywac na wakacjach nawigacji Apple Maps w moim Ipone 14.
Musze powiedziec , ze za granica przy zwiedzaniu pieszo, komunikacja miejska i wypozyczonym autem swietnie sie sprawdzila. Specjalnie przed wyjazdem kupilem za 30 pln uchwyt do iphona na kratke wentylacyjna.
Jedynie AI czytala fonetycznie nazwy francuskie, co dla osoby znajacej jezyk jest i smieszne i trudne do zrozumienia, ale mozna sie przyzwyczaic.
Ostatatnio w Wawie w zony NX tez uzywalem Apple Maps dzieki Apple Carplay. Zaczynam byc fanem tej nawigacji :)
Wskazowki wyswietlaja sie rowniez na HUD, dodatkowo nawigacja Lexusa tez dodaje w tle swoje ostrzezenia, np o robotach drogowych , ale te bywaja niektualne. Iphone 14 prawie wszedzie pracowal w sieci 5G i szybkosc oraz precyzja tylko na tym zyskaly.

Laduje go bez problemu? Ja zamowilem zonie 15pro i teraz sie zastanawiam czy bedzie ladowal bezprzewodowo. Wiem ze wczesniej byly problemy. Sam uzywam ip11 i nie ma problemow.

Post Reply

Return to “Lexus NX”