Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by Ghotti »

mam 14 pro, ładuje się bez problemu
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Marslo
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+ , NX 450h+

Post by Marslo »

Klaudiusz wrote: 5 Oct 2023, o 11:13
Marslo wrote:Ja ostatnio zaczalem uzywac na wakacjach nawigacji Apple Maps w moim Ipone 14.
Musze powiedziec , ze za granica przy zwiedzaniu pieszo, komunikacja miejska i wypozyczonym autem swietnie sie sprawdzila. Specjalnie przed wyjazdem kupilem za 30 pln uchwyt do iphona na kratke wentylacyjna.
Jedynie AI czytala fonetycznie nazwy francuskie, co dla osoby znajacej jezyk jest i smieszne i trudne do zrozumienia, ale mozna sie przyzwyczaic.
Ostatatnio w Wawie w zony NX tez uzywalem Apple Maps dzieki Apple Carplay. Zaczynam byc fanem tej nawigacji :)
Wskazowki wyswietlaja sie rowniez na HUD, dodatkowo nawigacja Lexusa tez dodaje w tle swoje ostrzezenia, np o robotach drogowych , ale te bywaja niektualne. Iphone 14 prawie wszedzie pracowal w sieci 5G i szybkosc oraz precyzja tylko na tym zyskaly.

Laduje go bez problemu? Ja zamowilem zonie 15pro i teraz sie zastanawiam czy bedzie ladowal bezprzewodowo. Wiem ze wczesniej byly problemy. Sam uzywam ip11 i nie ma problemow.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tak, tylko zeby moj iphone sie wgral a nie zony ( do niej przypisany jest glowny kluczyk, drugiego nie konfigurowalem ) wsiadam najpierw sam , proszac  ,zeby zona poczekala, az moja komorka sie polaczy z Apple Carplay.
Jak juz to sie to uda to potem zero problemow.

Last edited by Marslo on 5 Oct 2023, o 11:57, edited 1 time in total.
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

dobra dobra, pewnie sam wchodzisz, rozmawiasz z nim jak mu minęła noc, czy nie jest za zimno, czy nie potrzebuje myjki :D a żeby głupio nie było to dopiero później wsiada żona pod pretekstem apple car play. Nieźle wymyślone :D :D :D
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Marslo
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+ , NX 450h+

Post by Marslo »

Haha;)
Pamietaj ze ja rocznik 59 jestem i jak juz mi sie uda ogarnac te wszystkie polaczenia, Apple Maps i Carplaye to jestem dumny z siebie ;)
Nawet wnukowi pokazywalem co i jak z Apple Maps  , bo on korzysta z Google Maps, zaplusowalem ;)

Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

Toyota/Lexus maja akcje serwisowa na moduly DCM.

https://www.bankier.pl/moto/masowa-uste ... awy-14131/

whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

Klaudiusz wrote: 5 Oct 2023, o 13:39 Toyota/Lexus maja akcje serwisowa na moduly DCM.

https://www.bankier.pl/moto/masowa-uste ... awy-14131/

Problem polega na braku dostępu do funkcji eCall. „W takim przypadku osoba znajdująca się w pojeździe nie jest ostrzegana, że system nie jest w stanie nawiązać połączenia alarmowego w razie wypadku” – czytamy w komunikacie przesłanym do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów.

Jak zadeklarowali producenci, urządzenia telematyczne (DCM) zostaną automatycznie zaktualizowane przez SMS wysłany bezpośrednio do pojazdu.
pss
Lex Driver
Model Lexusa: is200t

Post by pss »

Ta aktualizacja sms'em może zainteresować pewne osoby ; )
Ampersand
Lex user
Model Lexusa: NX 350H

Post by Ampersand »

Odnośnie moich wcześniejszych wstawek dotyczących wartości aku w różnych okresach to zapomniałem dodać, że mam wyłączony smart więc wszystkie wskazania są bez tej opcji aktywnej. Otwieram z kluczyka i odpalam zbliżeniowo kluczykiem. Dziś z ciekawości sprawdziłem też wartość aku po odpaleniu i wskazanie 5 min po odpaleniu wynosiło 14.09V. :szok:

NX 350H AWD F Sport Sonic Grey - Odebrany 01.2023
Lenusoida
Lex user
Model Lexusa: NX 350h Prestige

Post by Lenusoida »

Ktoś na fb sprzedaje siatkę do bagażnika za 400 zł. Mam i jakoś nie umiem się do niej przyzwyczaić. Przypięta, przeszkadza we wkładaniu zakupów, a za każdym razem odpinać i przypinać, to wkurzające, i w sumie to jej nie używam. W poprzednich autach miałam siatkę poziomą, ale sprzedałam ją razem z autem. To był super przydatny gadżet. Używacie tej siatki?
Lenusoida
Lex user
Model Lexusa: NX 350h Prestige

Post by Lenusoida »

Może ktoś wie, czy jest możliwość podkręcenia basów, bo ten dźwięk dla mnie jest taki zbyt metaliczny. Mam opcję Prestige i zwykłe nagłośnienie.
Post Reply

Return to “Lexus NX”