Czyli ceramika i detailing w salonie Lexusa odradzacie?
Lepiej wybrać profesjonalną firmę? Czy nie ma to wpływu na gwarancję?
Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
- machony79
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX200t
Re: Zakup Lexusa NX 350h
Dziwicie się?
Kupujecie auta za kilkaset tysięcy złotych a dam sobie rękę uciąć,że Wy też tak zarabiacie na te właśnie auta. Czyli praca w handlu lub usługi. Kupić taniej i sprzedać drożej.
Kupujecie auta za kilkaset tysięcy złotych a dam sobie rękę uciąć,że Wy też tak zarabiacie na te właśnie auta. Czyli praca w handlu lub usługi. Kupić taniej i sprzedać drożej.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
i byś stracił rękę, robię w ITmachony79 wrote:Dziwicie się?

-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
U mnie podobnie
Też branża IT i też nie podwyższam cen klientom bo wszyscy podwyższają i jest okazja.

-
- Lex user
Pozdrawiam kolegów z IT 

- machony79
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX200t
Teraz widać kto najlepiej zarabia i kupuje Lexusy 

-
- Lex Master
Logiczne, IT, prawnicy, lekarze jak tam bez ręki da się pisać względnie dobrze? 

-
- Lex user
Też pozdrawiamGhotti wrote: lekarze

A tak jeśli chodzi o te ceny to oczywiście jest to stanowoczo za duzo; w USA te NXy chodza w okolicach 200 tys, z jakimiś dodatkami większymi trochę więcej, wiec bez przesady
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h
Jestem klientem salonu z Krakowa. I Ja jak większość na tym forum czekam na swoje zamówienie Ja z grudnia - i jeszcze sporo poczekam ale może kiedyśkrawczykowskim wrote:Dziękuje bardzo za tą wiadomość, miło usłyszeć coś innego niż tylko krytykę na swój temat.Wicher wrote:Rozmawiałem ze sprzedawcą BMW.
To samo było, nie wiem co to za oburzenie to na forum.
Może trochę niefortunna grupa odbiorców bo tu na forum ludzie na rabatach zęby zjedli i nie odpuszcza ni złotówki
Przykład z marca:
BMW X1 za 160k w Katowicach chcieli mi od ręki opchnac za 220k - bo akurat był na salonie gdyż ktoś zrezygnował.
Nie wziąłem ale na pewno znaleźli niecierpliwych którzy tyle dali, ja odmówiłem.
Wszyscy teraz bez rabatu sprzedają to co mają na stocku bo zejdzie raczej bez problemu.
Znajdzie się ktoś kto czekać nie będzie chciał i zapłaci za dodatki,folie i masę innych niepotrzebnych gadżetów...
A Państwa gorąco zapraszam do naszego salonu który cieszy się jedną z najlepszych opinii na temat obsługi (widziałem nawet w tym temacie, że mój klient rekomendował moją osobę za co bardzo dziękuje), nie tylko w sieci Lexusa ale i w całej Polsce spośród wszystkich marek.
Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia !

Ale - jeśli te samochody są pozyskane przez salon w przypadku rezygnacji jakiś klientów to samochody te powinnny być zaproponowane klientom którzy taki samochód zamówili i czekają w kolejce - a sprzedaż z wolnej ręki wtedy gdy nie będzie chętnych wśród „kolejkowiczów”.
Ps. A co do obsługi klienta przez Salon w Krakowie to do podpisania umowy była ona Wzorowa, teraz już tak pięknie nie jest, ale to może nie temat na wyżalanie się na forum, myśle ze sam Salin powinien takie problemy rozwiązywać.
-
- Nowy lex user
Proszę napisać maila do osoby która Panu sprzedawała samochód o co dokładnie chodzi lub do mnie i na pewno te problemy rozwiążemy.I.Q. wrote:Jestem klientem salonu z Krakowa. I Ja jak większość na tym forum czekam na swoje zamówienie Ja z grudnia - i jeszcze sporo poczekam ale może kiedyśkrawczykowskim wrote:Dziękuje bardzo za tą wiadomość, miło usłyszeć coś innego niż tylko krytykę na swój temat.Wicher wrote:Rozmawiałem ze sprzedawcą BMW.
To samo było, nie wiem co to za oburzenie to na forum.
Może trochę niefortunna grupa odbiorców bo tu na forum ludzie na rabatach zęby zjedli i nie odpuszcza ni złotówki
Przykład z marca:
BMW X1 za 160k w Katowicach chcieli mi od ręki opchnac za 220k - bo akurat był na salonie gdyż ktoś zrezygnował.
Nie wziąłem ale na pewno znaleźli niecierpliwych którzy tyle dali, ja odmówiłem.
Wszyscy teraz bez rabatu sprzedają to co mają na stocku bo zejdzie raczej bez problemu.
Znajdzie się ktoś kto czekać nie będzie chciał i zapłaci za dodatki,folie i masę innych niepotrzebnych gadżetów...
A Państwa gorąco zapraszam do naszego salonu który cieszy się jedną z najlepszych opinii na temat obsługi (widziałem nawet w tym temacie, że mój klient rekomendował moją osobę za co bardzo dziękuje), nie tylko w sieci Lexusa ale i w całej Polsce spośród wszystkich marek.
Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia !przyjdzie ten dzień. A co do handlowca pana MK i do salonu Lexus to trochę rozumiem sposób myślenia - teraz zamawiając to odbiór w 2024 bez gwarancji ceny a po uwzględnieniu PISinflacji (2022: optymistycznie 20% i rok 2023 również optymistycznie 15%) czyli łącznie myśle ze ponad 35 % Wiec dodajmy te 35% do ceny które mamy - a na dokładkę samochód mamy od ręki.
Ale - jeśli te samochody są pozyskane przez salon w przypadku rezygnacji jakiś klientów to samochody te powinnny być zaproponowane klientom którzy taki samochód zamówili i czekają w kolejce - a sprzedaż z wolnej ręki wtedy gdy nie będzie chętnych wśród „kolejkowiczów”.
Ps. A co do obsługi klienta przez Salon w Krakowie to do podpisania umowy była ona Wzorowa, teraz już tak pięknie nie jest, ale to może nie temat na wyżalanie się na forum, myśle ze sam Salin powinien takie problemy rozwiązywać.
Pozdrawiam