Nikogo nie chce urazić stad temat BMW zamknijmy. Nie lubię tej marki i juz
Na volvo tez muszę zerknąć. Choć bardziej mi zależy na ucięciu gadania i zostaniu przy ISie
Zerknij na volvo,ja też szukam wozidła na dojazdy do pracy i za namową kolegi z forum robiłem jazdę próbną XC90,tyle że ja zdecydowanie idę w LPG i też zasięg jaki jest mile widziany to min.900km.Komfort przyzwoity,tylko ciężko się odnaleźć w tym aucie z całkiem odmiennym układem przełączników i mało intuicyjnymi systemami sterowania radiem i navi.Problem jaki wystąpił to ceny volvo bardzo zbliżone do RX-a,mówię tu o podobnych standardach wyposażenia i stanu technicznego.Chcąc nie chcąc znowu chyba stanie na lexusie.
Patrząc Na to co chcesz osiągnąć to kupując diesla za 30000 to pewnie chcesz dużo jeździć wiec przygotuj jeszcze z 6000 co najmniej na ewentualne awarie a jesli liczysz na automat to w mieście co najmniej 9 litrów ON
Ja bym został przy awd i is wiem ze silnik bezawaryjny kolega ma 220000 km i zapomniał świec wymienic przy 120000km i problemy ze starymi świecami zaczęły się przy 215000 wymienił i jeździ a spalanie też ba przyzwoitym poziomie ma średnią ze 150000km jak ma auto patrzył po fakturach 10l 80% gop 20% trasa
Ja wszystko wiem tylko sprawa z lexem jest taka ze jest to auto rodzinne którego czepiłem sie ja. Zawirowania są rożne a moje argumenty są stałe trzymane na rzecz ISa. Wiem ze diesel to moze być pułapka plus panowie.... Są strony gdzie listowane są typowe problemy i usterki poszczególnych modeli - dlaczego dla IS mk2 jest pusto?
Bo to cos znaczy i ja jestem tego świadomy. Informacje od Was pomogły mi bardzo w podaniu wariantów z którymi można sie liczyć i Lexus chyba stoi wyże niż jakaś tam alfa czy renowka z całym szacunkiem dla tych aut. 2.5 V6 to genialny silnik choć nie pali najmniej, jednakże i tym aucie sie zapomina na czas gdy stoi w garażu a diesel na pewno prędzej czy pózniej da o sobie znać.
Ja wyleczyłem się z diesla,konkretnie CR.Używam co prawda turbodiesla,jednak to jeszcze stare poczciwe klekoty,ciężkie do zajechania czymkolwiek.Z lexa chyba nie zrezygnuję,ale dla odmiany może warto sprawdzić coś innego.
Dzięki za te statystyki. Miałem Accorda VII ale w benzynie. Porządne auto ale Lexus jest lepszy
Bedzie to jedyna słuszna opcja zastąpienia ISa aczkolwiek szczerze liczę ze nic z tego nie wyjdzie i z nim zostanę