Nawigacja 2016 z lektorem PL.
-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
Re: Nawigacja 2016 z lektorem PL.
No właśnie tak pytam o te s8 jako przykład, bo jest juz kupę czasu, a mam mapy e1b i nie ma tam tej trasy. Toyota z dużym opóźnieniem robi te mapy. Wiele rond tez nie ma. Ja traktuje te nawigację jako ostateczność. Na codzień używam google, który pięknie omija korki, a za granicą mapy here.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Niedługo ma być kolejne wydanie, więc jak zrobię update to dam znać.owczar wrote:No właśnie tak pytam o te s8 jako przykład, bo jest juz kupę czasu, a mam mapy e1b i nie ma tam tej trasy. Toyota z dużym opóźnieniem robi te mapy. Wiele rond tez nie ma. Ja traktuje te nawigację jako ostateczność. Na codzień używam google, który pięknie omija korki, a za granicą mapy here.
Mapa jest fajna, za miedzą daje dość dobrze radę choć nawet AM mam wrażenie, że jest dokładniejsza o Google nie wspomnę.
Generalnie ludziki się zabiją za tym fabrycznym navi a to generalnie kupa jest vs $ które trzeba za to płacić.
Zapewne w niedługim czasie google wpadnie do każdego auta z łączem netowym i wymiecie te wszystkie cuda.
Coraz więcej androidowych rozwiązań jest do auta a i darmowe transfery danych za granicą w abonamentach też ułatwiają sprawę.
-
- Moderator
Dlatego od jakiegoś czasu obmyślam jak zastąpić OEM navi na coś innego. Wyświetlacz ma panel dotykowy rezystnacyjny, więc może kiedyś.
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS
A mógłbyś mi podać namiary gdzie kupowałeś mapki??lopek wrote:Tak mam i testowałem. Jak chcesz to pojdziedź do mnie to zaprezętujedarek31 wrote:Rozumiem, że masz takie mapy, testowałeś, wgrywałeś i wszystko jest ok?lopek wrote:Ta ma komendy głosowe po polsku, i nie trzeszczy na autostradach. Pokrycie polski w E1C ver2 jest bardzo szczegółowe. A co do kraju to jaki dusza zapragnie oczywiście z Eu
-
- Moderator
Przecież to lopek sprzedaje te mapy 

-
- Lex user
- Model Lexusa: IS
Nie chwalił się tym jakoś mocno więc nie wyłapałem:)owczar wrote:Przecież to lopek sprzedaje te mapy
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: gs
- szyman_leo
- Lex user
- Model Lexusa: NX300h
Jak się okazało, wypalarka ma znaczenie
.
Udało mi się wypalić mapy E1C 2015-2016 skutecznie
, nawet pokusiłem się o E1B z lektorem PL i ładnie wszystko odpaliło, więc pojeździmy co nieco w terenie i potestujemy stabilność pracy ulubionej zabawki w moim ISku
Co ciekawe przeżyłem też chwilę grozy przy próbie spolszczenia menu, wypaliłem przygodnie znaleziony w sieci plik nazwany Toyota Lexus menu PL, wypaliłem na CD (poniżej 700mb), wsadziłem do napędu i co... i resecik na klemie, potem do salonki zapłon i.... napis na wyświetlaczu informujący o problemie i potrzebie kontaktu z serwisem po angielskiemu i pod spodem dwie linijki chyba tego samego w japońskich krzaczkach, i wtedy zmiękły kolanka, bo jak tu teraz dobrać się do wymiany płyty na właściwą jak nie ma fizycznego przycisku EJECT, tylko dotykowy na ekranie pod warunkiem, że wszystko ruszy. A tu tylko komunikat tekstowy i nic nie można zrobić, chwila zadumy, pytanie do przyjaciela w Chromie i jest sposób na wysunięcie płyty (trzymać wciśnięte przyciski fizyczne z prawej strony ekranu MAP i MENU, a drugą ręką dotknąć lewy dolny róg ekranu - działa).
Podsumowując aktualizacja map się udała, nauka polskiego również
, ale tylko w mowie, i jeszcze spolszczenie napisów na ekranie zostało, chociaż nie wiem, czy to nie wystarczy dorwać odpowiednio przerobionej mapy z PL menu w obrazie, które zaktualizuje się przy uruchamianiu NAVI po resecie. Cóż szperamy dalej...
Jakby ktoś znał metodę na literki, to niech podrzuci pomysła.

Udało mi się wypalić mapy E1C 2015-2016 skutecznie

Co ciekawe przeżyłem też chwilę grozy przy próbie spolszczenia menu, wypaliłem przygodnie znaleziony w sieci plik nazwany Toyota Lexus menu PL, wypaliłem na CD (poniżej 700mb), wsadziłem do napędu i co... i resecik na klemie, potem do salonki zapłon i.... napis na wyświetlaczu informujący o problemie i potrzebie kontaktu z serwisem po angielskiemu i pod spodem dwie linijki chyba tego samego w japońskich krzaczkach, i wtedy zmiękły kolanka, bo jak tu teraz dobrać się do wymiany płyty na właściwą jak nie ma fizycznego przycisku EJECT, tylko dotykowy na ekranie pod warunkiem, że wszystko ruszy. A tu tylko komunikat tekstowy i nic nie można zrobić, chwila zadumy, pytanie do przyjaciela w Chromie i jest sposób na wysunięcie płyty (trzymać wciśnięte przyciski fizyczne z prawej strony ekranu MAP i MENU, a drugą ręką dotknąć lewy dolny róg ekranu - działa).
Podsumowując aktualizacja map się udała, nauka polskiego również

Potrzeby NoPb95 NX300h
i wcześniejsze pijawki CT200h
IS250 

-
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS430 mkIII
No i świetnie, ja wywaliłem 8 płyt i nic, pochwal się jaka nagrywarka i jaka płyta dała radęszyman_leo wrote:Jak się okazało, wypalarka ma znaczenie.
Udało mi się wypalić mapy E1C 2015-2016 skutecznie, nawet pokusiłem się o E1B z lektorem PL i ładnie wszystko odpaliło, więc pojeździmy co nieco w terenie i potestujemy stabilność pracy ulubionej zabawki w moim ISku
![]()
Podsumowując aktualizacja map się udała, nauka polskiego również, ale tylko w mowie, i jeszcze spolszczenie napisów na ekranie zostało, chociaż nie wiem, czy to nie wystarczy dorwać odpowiednio przerobionej mapy z PL menu w obrazie, które zaktualizuje się przy uruchamianiu NAVI po resecie. Cóż szperamy dalej...