[GS 300] LPG do MKII

Wybór instalacji, pomoc techniczna, oraz wszystkie informacje związane z zakładaniem LPG do Lexusa GS
Post Reply
Thorgal1
Moderator
Model Lexusa: GS300 mkII '02 / GS450H mkIII '12.09

Re: [GS 300] LPG do MKII

Post by Thorgal1 »

krzywydg wrote:Thorgal1 nieźle Cie zjechali na lpg-forum;] Chyba się na Ciebie obrazili, nie dostaniesz od nich kartki na święta... Zgodzę się z Tobą ze ważniejsze jest to kto i jaki zakład będzie zakładał instalacje niż sam sprzęt. Jeśli mogę to polecę Moto-Bajczyk Graniczna 10 DG czas oczekiwania na regulacje, tydzień!! W pytę roboty mają, chłopaki wcześniej w MidaGaz pracowali za dobrych czasów tego zakładu, a teraz są na swoim. Odnośnie doboru instalacji mówiłeś jak dobrze pamiętam że Ci się przełącza na benzynę pow iluś obrotów??
nie, ciśnie aż do odcięcia ... nie włączyłem tej opcji.
może nie tyle co zjechali co był (bo go wywalili) a teraz widzę że znowu może coś tam napisać jeden kolo który strasznie kłótliwy jest ... może i ma wiedzę ale z ludźmi to się do gadać nie umie.
miałem u Niego zakładać instalkę ale rozmowa była tak "fajna" na PW że odpuściłem wyjazd do Wawy. I chyba miałem rację bo na tym forum kolo ma opinię osoby która umówi się z Tobą na 8 rano w danym miejscu tylko że budzi się dopiero o 11 :)
druga rzecz że trochę ich nie posłuchałem - proponowali stag300 i inny reduktor - reduktor wydawał mi się za słaby a kompa nie umiał bym ustawić więc wybrałem inny ... od czasu pisania na forum lpg mineły 2 lata i nic się złego z autem nie dzieje więc myślę że zrobiłem dobrze (a na pewno zaoszczędziłem na regulacjach) :)
w AMG *(auto mida gaz) w DG przerobiłem 2 auta a 3 poprawiałem - wydaje mi się że są dobrymi fachowcami - miałem nawet do nich jechać teraz na wymianę filtrów w obu autach - u nich też na regulację czy serwis czekasz około tygodnia - słyszałem że ekipa parę lat temu się wykruszyła ale nie widziałem że otworzyli coś swojego - byłeś tam ? znasz chłopaków ?
Image

http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=86&t=8457

steam: aegirsson1, https://www.facebook.com/InsomniaSystem/
krzywydg
Lex Maniak
Model Lexusa: GS430 MK I

Post by krzywydg »

Mam teraz od nich instalacje. Byłem miesiąc temu u nich bo kolega od którego kupiłem auto nie był na serwisie od założenia gazu(15tys temu), nie podjechał na regulacje i przegląd po 1000km. i po tych 15 tyś tylko filtr do wymiany i flashlub do dolania. Ogólnie kontakt spoko, jak ja byłem o akurat Tuarega V8 robili. Mam MKI ale pochwale się swoją instalacją:
mam reduktor zavoli,
zawór gaz i wielozawór tomasetto,
obudowa wielozaworu stako,
zaw tank tomasetto,
sekwencja stag 300+. przepisałemo co mam na karcie;]
koszt instalacji 3400, lubryfikator dostałem w cenie.
Nie wiem czy to dobra opcja, dużo osób to ma i jeździ
http://www.youtube.com/watch?v=ukbIh0q9X3A Nie ważne co masz w sercu... Ważne co masz w dupie!
Części Gs300/430
Image
carinus
Lex Master
Model Lexusa: RX400h,IS220d

Post by carinus »

krzywydg wrote:Mam teraz od nich instalacje. Byłem miesiąc temu u nich bo kolega od którego kupiłem auto nie był na serwisie od założenia gazu(15tys temu), nie podjechał na regulacje i przegląd po 1000km. i po tych 15 tyś tylko filtr do wymiany i flashlub do dolania. Ogólnie kontakt spoko, jak ja byłem o akurat Tuarega V8 robili. Mam MKI ale pochwale się swoją instalacją:
mam reduktor zavoli,
zawór gaz i wielozawór tomasetto,
obudowa wielozaworu stako,
zaw tank tomasetto,
sekwencja stag 300+. przepisałemo co mam na karcie;]
koszt instalacji 3400, lubryfikator dostałem w cenie.
Nie wiem czy to dobra opcja, dużo osób to ma i jeździ
Dużo napisałeś,ale dalej nie wiemy co masz.Wtrysków nie zakładali?
krzywydg
Lex Maniak

Post by krzywydg »

ale mnie zażyleś... nie mam tego na karcie. podjadę zapytam;)
http://www.youtube.com/watch?v=ukbIh0q9X3A Nie ważne co masz w sercu... Ważne co masz w dupie!
Części Gs300/430
Image
Thorgal1
Moderator
Model Lexusa: GS300 mkII '02 / GS450H mkIII '12.09

Post by Thorgal1 »

Hehe, stary to podstawa :)
Zrób fotki i może się połapiemy ;)
:dance3:
Image

http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=86&t=8457

steam: aegirsson1, https://www.facebook.com/InsomniaSystem/
konik_80
Lex Driver
Model Lexusa: kiedyś IS200 obecnie Avensis T25

Post by konik_80 »

Thorgal1 na forum LPG dobrze ci doradzali ale skoro zestaw który masz też dobrze chodzi to nie ma co dyskutować.
Dodam tylko, że Staga byś ogarnął w 5min - regulacje w nim są banalnie proste - dodatkowo na stronie producenta są instrukcje obsługi, najnowsze softy itd.
Lex

Post by Lex »

pierwsze wrażenia z użytkowania GS-a w wersji caravaning :

200 KM za 85zł :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2: w tym katowanie do odcięcia sprawdzałem czy auto jedzie na LPG tak samo jak na benie i powiem tyle 000000 różnicy jedzie tak samo , aż się zdziwiłem bo moje hasło na temat kuchenek w :LEXUS: było zawsze jedne GAZ TO DO ZAPALNICZEK dziś się z tego wycofuję od dziś będę mówił GAZ TO DO VIP BRYCZEK :smoke: , dodam tylko tyle jak to będzie tak wyglądało finansowo jak dziś to kuchenka za 2.200zł zwróci się w expresowym tempie

pozdrawiam grono miłośników CARAVANINGU :sarcastic:
krzywydg
Lex Maniak

Post by krzywydg »

Co zainstalowałeś?? 2.200 poezja:D fajnie zalać do pełna za 85zeta...:D
Części Gs300/430
Image
maxkow
Lex Maniak
Model Lexusa: is200

Post by maxkow »

Wlasnie za 2,2 tys.zl LPG
mega dobra cena.
ImageImageImage

To już ostatnie chwile na wzięcie udziału w zlocie 2012 klik --> ZLOT Lexus-Forum 2012 <-- klik
To już ostatnie chwile na wzięcie udziału w zlocie klik --> ZLOT Lexus-Forum 2012 <-- klik
Lex

Post by Lex »

STAG300+ , reduktor GOLD , wtryski VALTEKI , butla w koło 60L , redukcja na niemcy i belgie podobno mają inne pizdolety

co do wtrysków nie mam bladego pojęcia o czym pisaliście że VALTEKI są głośne u mnie jest totalna cisza , nie wiem tylko jak rozwiązać problem znikającego stanu Pb na monitorze i wskazówce zegarów ?
maxkow wrote:Wlasnie za 2,2 tys.zl LPG
mega dobra cena.
wymienione przeze mnie części kosztują ponad 1.200 zł to ile ma pogarnąć gazownik za 6 godz. pracy prawie tysiak to dobra stawka
Post Reply

Return to “Instalacje Gazowe”