Witam. Mam pytanie za 100 pkt. Wszyscy obniżają swoje lexy, a ja z przekory (żart) chcę podnieść. W moim GS 430 tył trochę siedzi (siedział już przed montażem lpg) i jest znacznie niżej niż przód co mnie trochę denerwuje wizualnie. Wcześniej jeździłem podwyższonym kombi (Alltarck) i to auto i tak jest dla mnie niskie, więc na pewno nie chcę obniżać przodu tylko chcę podnieść tył. Moim zdaniem jest niższej niż w innych jemu podobnych. Plan jest taki, że wrzucę nowe amortyzatory i sprężyny. I tu jest pytanie: czy GS 450H ma sztywniejsze sprężyny z racji obciążenia bateriami???? Z racji obciążenia lpg oraz okazjonalnym podczepieniem przyczepy kempingowej jest to dla mnie bardzo cenna informacja.
Pozdrawiam.
GS MK3 amortyzatory, gwint
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS 430 V8
-
- Lex user
Re: GS MK3 amortyzatory, gwint
O taką informację mi chodziło
) Dzięki

- feecle
- Lex user
- Model Lexusa: GS430
Dużo podnosi się tył po zamontowaniu sprężyn z 450h? Jest wyżej niż przód? Jeśli macie zdjęcia to podzielcie się bo rozważam założenie używek z hybrydy.
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS 300 Prestige LPG Prins 2008
Sprężyny z hybrydy uniosą Ci nadwozie.
Stosuje się je jeżeli instalujesz instalację lpg żeby zrównoważyć ciężar zbiornika.
Stosuje się je jeżeli instalujesz instalację lpg żeby zrównoważyć ciężar zbiornika.
- feecle
- Lex user
- Model Lexusa: GS430
Nie mam LPG (może za jakiś czas zamontuję) ale tył jest u mnie 2,5cm niżej niż przód. Dlatego zastanawiam się nad sprężynami od hybrydy, ale z drugiej strony nie chcę, aby poszedł za bardzo do góry. Gdyby się podniósł 3-4cm to byłoby dla mnie idealnie.
-
- Lex user
U mnie jest dokładnie tak jak u ciebie. Tył był niżej niż przód już przed montażem lpg. Po montażu wiele nie usiadł, ale wolałbym żeby stał równo (wysoko).
Zamówiłem sobie używane tylne sprężyny od hybrydy, ale nic w temacie montażu jeszcze nie zrobiłem. Postanowiłem, że jak już rozbierać to założę przy okazji nowe amory na tył. Plan jest na wiosnę, bo teraz to święta, potem ferie z dzieciakami... U mnie jest już lpg więc nie obawiam się, że będzie za wysoko. U ciebie moim zdaniem albo założyć nowe ori, albo jeżeli jest plan lpg montować od hybrydy. Pytanie ile podniosą tył nowe oryginały 1 cm, bo wydaje mi się, że większość GS-ów niżej siedzi tyłem, o dziwo hybrydy stoją równo. Pytałem o komplet nowych w ASO - około 1K za ori do 430, 1400 do hybrydy.
Zamówiłem sobie używane tylne sprężyny od hybrydy, ale nic w temacie montażu jeszcze nie zrobiłem. Postanowiłem, że jak już rozbierać to założę przy okazji nowe amory na tył. Plan jest na wiosnę, bo teraz to święta, potem ferie z dzieciakami... U mnie jest już lpg więc nie obawiam się, że będzie za wysoko. U ciebie moim zdaniem albo założyć nowe ori, albo jeżeli jest plan lpg montować od hybrydy. Pytanie ile podniosą tył nowe oryginały 1 cm, bo wydaje mi się, że większość GS-ów niżej siedzi tyłem, o dziwo hybrydy stoją równo. Pytałem o komplet nowych w ASO - około 1K za ori do 430, 1400 do hybrydy.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Może Ls
Panowie a jaki jest koszt wymiany amortyzatorow przód w gs300
Standardowe zawieszenie? Bo widziałem zamienniki kayaby za 350 zł sztuka to moi zdaniem spoko ceena
Standardowe zawieszenie? Bo widziałem zamienniki kayaby za 350 zł sztuka to moi zdaniem spoko ceena

-
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS 300
No to sobie sam odpowiedziałeś.700 zł+ wymiana jakieś 100-200.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Może Ls
Ok czyli koszta znikome dzięki za odpowiedz 
Pytam bo jakoś dziwnie wybiera mi nierówności i huczy na nich i właśnie podejrzewam ze amory, przy wymianie oleju każe zdiagnozować i ewentualnie wymienić mechanikowi

Pytam bo jakoś dziwnie wybiera mi nierówności i huczy na nich i właśnie podejrzewam ze amory, przy wymianie oleju każe zdiagnozować i ewentualnie wymienić mechanikowi

-
- Lex user
- Model Lexusa: GS450h
Cześć ziomki
Chodzi mi po głowie zmiana w zawieszce, bo od 13 lat jeżdżę lekko obniżonymi autami i to już jednak choroba jest
Myślałem o zestawie samych sprężyn ale do GS450h w europie ani stanach nie występują a targanie z japonii samych sprężyn dziwnej marki za 2 tysie mija się z celem.
Wpadł mi w oko gwint Tein VSC76-C1SS3, ale boli mnie trochę że teoretycznie nie jest dopuszczony na drogi, jak większość jeśłi nie wszystkie gwinty.
W związku z tym moje pytanie - czy spotkaliście się kiedyś z przypadkiem odmowy wypłaty z OC czy AC z powodu zamontowanego w aucie gwintu?
O przeglądy się nie martwię, to nie Niemcy, ale nie chcę być w czarnej doopie w razie złego...
Czy walić to i montować?
pozdr
Chodzi mi po głowie zmiana w zawieszce, bo od 13 lat jeżdżę lekko obniżonymi autami i to już jednak choroba jest

Myślałem o zestawie samych sprężyn ale do GS450h w europie ani stanach nie występują a targanie z japonii samych sprężyn dziwnej marki za 2 tysie mija się z celem.
Wpadł mi w oko gwint Tein VSC76-C1SS3, ale boli mnie trochę że teoretycznie nie jest dopuszczony na drogi, jak większość jeśłi nie wszystkie gwinty.
W związku z tym moje pytanie - czy spotkaliście się kiedyś z przypadkiem odmowy wypłaty z OC czy AC z powodu zamontowanego w aucie gwintu?
O przeglądy się nie martwię, to nie Niemcy, ale nie chcę być w czarnej doopie w razie złego...
Czy walić to i montować?

pozdr