gmiter wrote:Pokaż testy na których filtry K&N prawidłowo naoliwione wpuszczają więcej brudu.. Dla mnie priorytetem sa koszty eksploatacji w tym przypadku - filtr jest bezobsługowy i można go regenerować. Daj mi namiar na osoby które zetknęły się z uszkodzeniem silnika przez zastosowanie tego filtra. Kolejne pisanie postów bez poparcia danymi a jedynie przeklejanie pasty zasłyszanej gdzieśtam..
Hmm swoją drogą fajny byłby taki test czystości ale to by trzeba zrobić w dłuższym czasie użytkowania np przez pół roku i takich samych warunkach.... no ale nic.
Jak już Ci napisałem to Twój własny wybór jaki filtr zastosujesz;)
Przeklejanie postów? Tą opinię mam od gościa który od baaardzo długiego czasu sprzedaje filtry (mogę dać namiary na PW żeby nie robić mu reklamy) również sportowe, stożki i wkładki K&N, powiedział krótko: Chłopie jeśli
nie używasz silnika do motorsportu gdzie walczy się o każdego konika mechanicznego a silniki są żyłowane na maxa po to żeby
mieć lepsze czasy na mecie, odpuść sobie bo nie wiele zyskasz a silnik pożyje dłużej:)
1G są na tyle wytrzymałe że spokojnie możesz jeździć bez filtra i nie odczujesz spadku mocy;)
Myślę że wnioski każdy wysuwa sobie sam i jest to kwestia gustu a o gustach jak to mówią nie ma co dyskutować...
Jeszcze dorzucę link bo ktoś już robił testy:
http://www.nicoclub.com/archives/kn-vs-oem-filter.html