cewki is 200

bong0
Lex user
Model Lexusa: is200

Re: cewki is 200

Post by bong0 »

usterka znaleziona!!! problem powodowało wyważenie wału korbowego, które jest przywulkanizowane do koła pasowego. Połowa tego ciężarka odpadła wprawiając silnik w wibracje stąd te wypadające zapłony, po usunięciu tego wyważenia lex ozdrowiał. Znalazłem to bo chciałem podciągnąć pasek rozrządu...
Temat zamknięty, dziękuje za wszystkie podpowiedzi.;)
carsik
Lex Master
Model Lexusa: IS200

Post by carsik »

ano widzisz, usterka typu nie do znalezienia z opisu. Ale gratulacje za wytrwałość i dotarcie do źródła :ok:
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
michalm320
Lex Master
Model Lexusa: Celica VII

Post by michalm320 »

bong0 wrote:usterka znaleziona!!! problem powodowało wyważenie wału korbowego, które jest przywulkanizowane do koła pasowego. Połowa tego ciężarka odpadła wprawiając silnik w wibracje stąd te wypadające zapłony, po usunięciu tego wyważenia lex ozdrowiał. Znalazłem to bo chciałem podciągnąć pasek rozrządu...
Temat zamknięty, dziękuje za wszystkie podpowiedzi.;)
Kolejny dowód na to że poważne usterki powodują bzdury... a swoja drogą to w szoku jestem
Image
Lukas
Lex user
Model Lexusa: is300

Post by Lukas »

Witam,

Chciałem spytać gdzie znajduje się ten cieżarek na kole pasowym? Może u mnie jest podobna sprawa bo silnik dziwnie drga i mam podobne błędy.

pozdrawiam
Post Reply

Return to “IS mk1 1998-2005”