Adaptacja felg do IS200

Czyli koła, spojlery, grille, lotki, blendy, itp
Lex

Re: Adaptacja felg do IS200

Post by Lex »

legato97 wrote:chcesz wydac ta kase na felgi z pazlotka po milce
nie no to jest brecha roku "z pazlotka po milce" :sarcastic: :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1:
forest
Lex Master
Model Lexusa: stanced VIP

Post by forest »

to już nie wiem... ponoć luxus mówi że te fele są dobre
SC430 '2002
legato97
Administrator
Model Lexusa: GS300,GS430,RX400H, CT200H, GS300H

Odp: Adaptacja felg do IS200

Post by legato97 »

Nie sa dobre, sasiad mial je w bawarce i te ranty sie szmacily, ze szkoda gadac, odnawiac sie juz nie oplacalo ;) Przy takich szerokosciach i et jak kolega podal opona musiala by byc naciagnieta, wiec bylo by to samo, no chyba, ze 20 na godzinke slalomem;)
luka1994sz
Lex user
Model Lexusa: IS 400

Post by luka1994sz »

Witam. Chciałbym wsadzić do swojego is200 felgi 18" 8J na oponach 225/40. Mógłby się ktoś kto ma podobny rozmiar koła u siebie wypowiedzieć czy Lex bardzo traci na przyspieszeniu i jak bardzo komforcie jazdy?
dS
Lex Master
Model Lexusa: GS430

Post by dS »

Ja mam takie felgi, różnica w komforcie bardzo mała, jedynie line assist w koleinach jest mocniejszy. Za to różnica w wyglądzie znacząca. Co do przyspieszenia to zależy jakie felgi kupisz, bo mogą być lżejsze od seryjnych 17. Ja mam nieco cięższe i jak się brałem ze świateł ze znajomym na seryjnych 17" to szliśmy równo.
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
luka1994sz
Lex user

Post by luka1994sz »

wielkie dzięki, mam zamiar wsadzić do is´a ori felgi od mazdy rx8, a ty rozwiałeś moje wątpliwości. Trochę się martwiłem bo juz obnizyłem go o 35mm i nie chciałem przegiąć
luka1994sz
Lex user

Post by luka1994sz »

A nie ma problemu z przycieraniem koła z przodu przy skręcie i wjechaniu na mały krawężnik tak jak na parkingach jest?
michalllw
Lex Master
Model Lexusa: IS-F

Post by michalllw »

luka1994sz wrote:A nie ma problemu z przycieraniem koła z przodu przy skręcie i wjechaniu na mały krawężnik tak jak na parkingach jest?

Ja miałem mały problem przy pełym skręcie w lewą lub w prawą strone( nie pamiętak którą ) ale da się z tym żyć. Jeżeli masz obniżone auto to ja bym odpuścił 18'' , 17'' też fajnie wygląda a nie będzie taczki aż takiej...
https://www.facebook.com/MMniceCARS/
dS
Lex Master
Model Lexusa: GS430

Post by dS »

michalllw wrote:
luka1994sz wrote:A nie ma problemu z przycieraniem koła z przodu przy skręcie i wjechaniu na mały krawężnik tak jak na parkingach jest?
Ja miałem mały problem przy pełym skręcie w lewą lub w prawą strone( nie pamiętak którą ) ale da się z tym żyć. Jeżeli masz obniżone auto to ja bym odpuścił 18'' , 17'' też fajnie wygląda a nie będzie taczki aż takiej...
a dlaczego ma odpuścić? ja jeżdżę na gwincie i na 18 i z przodu nic mi nie trze, z tyłu musiałem zagniatać nadkola bo felga mam mniejsze ET przez co bardziej wystaje na zewnątrz. A Tobie obciera pewnie opona o plastik w nadkolu w miejscu takich schodków. Wystarczy go podgrzać opalarką i lekko podgiąć i też nic nie będzie tarło.
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
michalllw
Lex Master
Model Lexusa: IS-F

Post by michalllw »

dS wrote:
michalllw wrote:
a dlaczego ma odpuścić? ja jeżdżę na gwincie i na 18 i z przodu nic mi nie trze, z tyłu musiałem zagniatać nadkola bo felga mam mniejsze ET przez co bardziej wystaje na zewnątrz. A Tobie obciera pewnie opona o plastik w nadkolu w miejscu takich schodków. Wystarczy go podgrzać opalarką i lekko podgiąć i też nic nie będzie tarło.
Ja chyba wyrośłem już z takich taczek , jeżeli chodzi o wygląd to super będzie wyglądać zglebiony na 18calowej feldze i tyle. Mamy takie drogi jakie mamy i ja nie widze sensu utwardzać auto na codzień. Kupujesz sportowe zawieszenie by pokonywać zakręty z dużą prędkością a prawda jest taka że jedziesz 2 razy wolniej jak serją po dziurach bo poprostu szkoda zawiechy. Jeżeli coś będę kombinować z zawiechą to napewno zostane przy 17calowej feldze ale kolega niech zrobi jak uważa...
https://www.facebook.com/MMniceCARS/
Post Reply

Return to “Tuning wizualny”