Cały bajer jest właśnie taki żeby było ori radio, wiem że trzeba łączyć przewody pół wątku jest właśnie o tym, jedyny mały problem tak jak wcześniej napisałem jest z potencjometrem od głośności.carinus wrote:Moze niedokładnie wyjaśniłem.Trzeba założyc radyjko z dostępnym sterowaniem bezprzewodowym i wtedy wystarczy podłączyć przyciski z kiery do nadajnika przy kolumnie.Można takie radio zastosować jako decka a sygnał z niego podać na wejscie ori wzmacniacza.Jeżeli nie masz możliwośći zmiany sprzętu to trzeba mechanicznie łączyć przewody z radia do kierownicy.
Na tą chwilę wymyśliłem żeby zastosować impulsator obrotowy, no i jeszcze dochodzi potencjometr elektroniczny z pamięcią żeby przy odpaleniu samochodu głośność była taka sama jak wcześniej lub ewentualnie potencjometr elektroniczny który przy wyłączeniu zwiększa opór na max wartość i za każdym odpaleniem radio będzie ściszone na maxa, wydaje mi się to nawet lepszym rozwiązaniem bo czasem zapominam ściszyć radio przy wyłączaniu samochodu i potem jest wielkie granie przy odpalaniu a zauważyłem że ten ori wzmacniacz nie ma miękkiego startu, przez co głośniki dostają po dupie.