Jaki olej?
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS 400
Re: Jaki olej?
No wiec co ostatecznie wziac, bo juz musze zamowic olej na dniach...
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS430
Ja dziś zmieniłem olej w LS430 i tak mnie naszło (oczywiście już po wymianie) by właściwie zorientować się jaki olej byłby najlepszy teoretycznie zmieniam co 10 tyś ale, ostatnio nieco przespałem moment i zmieniłem teraz przy 20 tyś, zalany miałem z poprzednich zmian 10W40 Mobil i odpukać przy zmianie był dalej klarowny brązowy a nie czarny więc silnik powinien być w dobrym stanie. Zalałem dziś mobil 2000 x1 10W40 ale może jest coś lepszego co byście polecili do samochodu z LPG ? czy nie szukać może dziury w całym i jeździć na tym co jest strona mobila wyszukała mi niby Mobil 1 New Life™ 0W-40 zalecany do tego silnika no ale jakoś tak nie wiem czy jest sens w to brnąć.
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS 400
producent zaleca 5W-30 i taki się leje nawet przy dużych przebiegach wymiana co 10 -12 tys i wszystko ma być ok. Ja leje vavoline max-life i jestem zadowolony
- gmiter
- Lex Master
- Model Lexusa: IS350
Motul Valvoline czy Liqui Moly o lepkości zalecanej przez producenta czyli 5W-30 i jazda:) Wszystkie z nich syntetyczne są bardzo dobrej jakości.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: LS400
LS400 UCF10 - 347tkm nalotu. Samochód będzie użytkowany sporadycznie, tylko od kwietnia do października. Jaki olej polecacie? Przebieg sezonowy 3000-5000tkm więc wymiana powinna starczyć na 2 lata.
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS400
Wybór oleju jest bardzo duży.Producent zaleca 5W30 klasa minimum SG.Możesz wlać 5W40,a co do klasy to każda druga literka (tutaj G ) następna wg kolejności alfabetycznej,oznacza wyższą klasę
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS
JRA wlej olej 5W30 dobrej jakości, a będzie on dobry do Twojego silnika.
PS Chyba nie czytałeś wątku od początku, tam jest odp. na Twoje pyt.
PS Chyba nie czytałeś wątku od początku, tam jest odp. na Twoje pyt.
Pozdrawiam
JanB
JanB
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Lexus SC
Ja może polece dwa doskonałe produkty które minimalizują pobór oleju w Lexusach, pierwszy to niedorgi Fuchs 5W30 PRO C2 : http://zmienolej.pl/pl/szukaj?controlle ... it_search= A drugi to najwyższj klasy olej syntetyczny produkowany w Finlandii NESTE 5W30 CITY PRO C2: http://zmienolej.pl/pl/szukaj?controlle ... it_search=
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX 330
Witam .może ktoś pomoże,
Kupiłem lexa rx 330 z 2004 roku, benz +gaz niestety bez żadnej karteczki z rodzajem oleju w silniku i nie bardzo wiem co wlać. Pomóżcie. Z góry dzięki wielkie
Kupiłem lexa rx 330 z 2004 roku, benz +gaz niestety bez żadnej karteczki z rodzajem oleju w silniku i nie bardzo wiem co wlać. Pomóżcie. Z góry dzięki wielkie