Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Nex
Lex Driver
Model Lexusa: NX350h

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post by Nex »

350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey
maciejp
Lex user

Post by maciejp »

Maryjusz wrote:
maciejp wrote: 6 Nov 2023, o 18:00 Czy ma ktoś problemy z "roletą" bagażnika? No wypada mi to co chwila z zaczepów. Oczywiście na względnie równym asfalcie :) Auto mam niecałe 2 tygodnie, a myślę, że z 10 razy już mi to zdążyło wylecieć. WTF? :)

U mnie żadnych z nią problemów
No cóż, porozmawiam o tym przy najbliższej okazji w ASO. Raczej nie ma opcji abym źle ro sobie założył :)

Pytanie z innej beczki - jeździcie w tzw. trybie proaktywnym? Bodajże tak się to nazywa (taka ikonka ludzika na zegarach za kierownicą). Co to daje oprócz samoistnego hamowania? Troche irytujące jest jak dla mnie to dohamowywanie, a w instrukcji nic na temat tej opcji nie znalazłem...
pss
Lex Driver
Model Lexusa: is200t

Post by pss »

Nex wrote: 8 Nov 2023, o 20:48 https://sklep.toyota.pl/produkt/08880-8 ... itrow.html

czy ja dobrze widze cene? :szok:

w lexusie jest jeszcze droższy :)
Ostatni mój przegląd starszego benzynowego IS z wymianą tylko oleju i 4 świec zapłonowych ( co 60 tyś je wymieniają ) to 4200 zł - to kwota już po jakimś rabacie :)
A jedna świeca w sklepie toyoty jak pamiętam 130 zł kosztowała, ale na FV lexusa już troszkę więcej... 
_3rd
Lex user
Model Lexusa: IS200t

Post by _3rd »

pss wrote: 8 Nov 2023, o 21:48
Nex wrote: 8 Nov 2023, o 20:48 https://sklep.toyota.pl/produkt/08880-8 ... itrow.html

czy ja dobrze widze cene? :szok:

w lexusie jest jeszcze droższy :)
Ostatni mój przegląd starszego benzynowego IS z wymianą tylko oleju i 4 świec zapłonowych ( co 60 tyś je wymieniają ) to 4200 zł - to kwota już po jakimś rabacie :)
A jedna świeca w sklepie toyoty jak pamiętam 130 zł kosztowała, ale na FV lexusa już troszkę więcej... 

Z tą ceną to przegięli. U mnie duży przegląd (wymiana świec, płynu hamulcowego, oleju, oleju w dyfrze, filtra powietrza i kabinowego) wyszła £620 (ok. 3200 zł, 3 lata temu) bez rabatu. Mały przegląd czyli olej, filtry i inspekcja auta plus czyszczenie hamulców (o ile ktokolwiek to robił) to na tamten czas było £380 o ile pamiętam. Kwoty £800+ płacił znajomy za serwisy C-klasy.
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Można w ogóle wykupić pakiet przeglądów?
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Nex
Lex Driver

Post by Nex »

Rozbawił mnie dziś serwisant bo zapytałem czy mogę przyjechać na serwis ze swoim olejem a on do mnie z tekstem ze mogę stracić gwarancje. :lol:

350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey
pss
Lex Driver
Model Lexusa: is200t

Post by pss »

Nigdy nie robili problemów z swoimi częściami, do IS nawet lepiej było przywieźć tarcze i klocki, bo OEM to dramat.
Ale ceny przeglądów to tam były fajne kilka lat temu, teraz już bolą ; ) - wiadomo to za pewne zależne od dilera.

ps. przy tej dodatkowej gwarancji "lexus relax" nie wolno dawać z tego co pamiętam swoich rzeczy...
lepson89
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350h F-Sport + Fuji

Post by lepson89 »

hej, czy ktoś ostatnio kupował lexusa (leasing) ?
złożyłem dokumenty w poniedziałek i do tej pory nie dostałem decyzji leasingowej a tym bardziej umowy leasingowej do podpisu.
W salonie tłumaczą się „awarią” systemu do leasingów KintoOne. Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją? pozdrawiam
mcendrju
Lex user
Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD

Post by mcendrju »

lepson89 wrote: 10 Nov 2023, o 17:46 hej, czy ktoś ostatnio kupował lexusa (leasing) ?
złożyłem dokumenty w poniedziałek i do tej pory nie dostałem decyzji leasingowej a tym bardziej umowy leasingowej do podpisu.
W salonie tłumaczą się „awarią” systemu do leasingów KintoOne. Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją? pozdrawiam

No chyba zostaje wierzyć w to co mówią nawet jak to nieprawda. W końcu będą te dokumenty, z Toyota Leasing to jest ogólnie ciężko, tam pracują ludzie bez wyobraźni, cóż zrobić.
Próbuję od jakiegoś czasu zmienić w systemie model silnikowy RXa bo mi wpisali przypadkiem 450h zamiast 300 (znaczy błąd trochę salonu bo w umowie było źle i przekreślaliśmy ale nikt tego nie zmienił po stronie TL).
To oni chcą żeby zrobić aneks i żebym zapłacił za to 300zł. No kur... to chyba im powinno zależeć, że leasingują mi nie ten przedmiot? Ludki z salonu mają to ogarnąć bo to nie mój błąd, ale też nie mają zbytniej władzy nad tęgimi głowami z TL.
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
adalbert62
Lex user

Post by adalbert62 »

Orientujecie się może, czy w naszej nawigacji istnieje możliwość określenia celu poprzez wprowadzenie współrzędnych w notacji N: E: ??
W instrukcji do multimediów nie widzę nic na ten temat, a jest to dla mnie obecnie podstawowa metoda określania celu.
NX 350h Omo + Lux, Hazel, biała perła

Zamówiony 01.09.2023
W produkcji od 28.10.2023
Opuścił fabrykę 09.11.2023
W transporcie od 13.12.2023
U dealera od 13.01.2024
Odebrany 24.01.2024
Post Reply

Return to “Lexus NX”