Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Łączkowski
Lex user
Model Lexusa: NX

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by Łączkowski »

"Lexus suspends LX, NX orders in Japan as wait stretches up to 4 years | Automotive News" https://www.autonews.com/retail/lexus-s ... es-4-years
pss
Lex Driver
Model Lexusa: is200t

Post by pss »

Łączkowski wrote:"Lexus suspends LX, NX orders in Japan as wait stretches up to 4 years | Automotive News" https://www.autonews.com/retail/lexus-s ... es-4-years
Czyli z RX będzie podobnie, a część ludzi straci zaufanie...

ps niech wprowadzą na rynek EU za to IS'a biorę z miejsca :P
zibiern
Lex user
Model Lexusa: nx

Post by zibiern »

Witam,

Ze wzgledu na ciagle przekladanie terminu oraz inne sprawy osobiste jestem prawie zdecydowany zrezygnowac z zamowionego NX'a (prestige,design,tazuna,kola zimowe,czarny metalik, dark rose)
Mam w umowie z gwarancja ceny 248tys. Zakup mial byc za gotowke wiec zadne zmiany stop procentowych nie wplyna na cene ostateczna no chybas ze zgodnie z poprzednimi postami, obciecie ekobonusa ale na to juz nikt wplywu nie ma. Ostatni termin odbioru to maj 2023. Co byscie doradzili? Zabrac wplacona zaliczke i sie pozegnac z dilerem czy jednak lepiej poczekac, kupic i sprzedac ? Tylko czy latwo bedzie znalezc kupca i czy to ma sens. Nie sledze calego tematu ale wiem ze ceny sie pozmienialy i to sporo wiec moze bym na tym zyskal?
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Jak Cie te 10k nie boli to czekaj …
Itaktojest
Nowy lex user

Post by Itaktojest »

Aż strach myśleć co się stanie z moim zamówieniem z 31.05.2022, a planowanym odbiorem 12.10.2023 :beach: Na pewno będzie 2024 :stary: Paradoksalnie zaczęła mi się podobać Corolla Cross!
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

zibiern wrote:Witam,

Ze wzgledu na ciagle przekladanie terminu oraz inne sprawy osobiste jestem prawie zdecydowany zrezygnowac z zamowionego NX'a (prestige,design,tazuna,kola zimowe,czarny metalik, dark rose)
Mam w umowie z gwarancja ceny 248tys. Zakup mial byc za gotowke wiec zadne zmiany stop procentowych nie wplyna na cene ostateczna no chybas ze zgodnie z poprzednimi postami, obciecie ekobonusa ale na to juz nikt wplywu nie ma. Ostatni termin odbioru to maj 2023. Co byscie doradzili? Zabrac wplacona zaliczke i sie pozegnac z dilerem czy jednak lepiej poczekac, kupic i sprzedac ? Tylko czy latwo bedzie znalezc kupca i czy to ma sens. Nie sledze calego tematu ale wiem ze ceny sie pozmienialy i to sporo wiec moze bym na tym zyskal?
Spokojnie sprzedasz od reki 40-50tys drozej.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
impet
Lex user

Post by impet »

A jaka wersje zamawiales? Ja mam 350h F-sport+ fuji. Niestety w aplikacji nic mi sie nie zmienilo jeszcze, a sprzedawca tez by raczej do mnie zadzwonił gdyby zmienil mi sie status.

Wersja Prestige plus Desing plus Tazuna i hak
Esdipio
Lex user

Post by Esdipio »

impet wrote:A jaka wersje zamawiales? Ja mam 350h F-sport+ fuji. Niestety w aplikacji nic mi sie nie zmienilo jeszcze, a sprzedawca tez by raczej do mnie zadzwonił gdyby zmienil mi sie status.

Wersja Prestige plus Desing plus Tazuna i hak
A ko4zystasz z aplikacji Lexus Link? czy taka informacje o produkcji dostales od sprzedawcy czy masz juz zmiane statusu w aplikacji?
impet
Lex user

Post by impet »

Wczoraj byłem w salonie Lexus Wrocław i taką informację otrzymałem od handlowca.Nowy status to ''w produkcji " ,dostawa ''salon'' to 1.11.2022.Poinformuje mnie jak będzie zmiana statusu na ''w transporcie''
Nex
Lex Driver
Model Lexusa: NX350h

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Nex »

Taka moja propozycja. Jak już piszecie o tych terminach to podawajcie komplet informacji tj. Kiedy zamówiony i kiedy termin odbioru. Co mi po info kiedy odbierasz skoro nie wiem kiedy zamówiłeś. A wertować wątek w poszukiwaniu posta w którym o tym pisałeś mi się nie chce ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Post Reply

Return to “Lexus NX”