[IS 200] kontrolka CHECK ENGINE i TRC OFF
- maniek_ls400
- Lex Master
- Model Lexusa: W221 S500
Re: [is200]Check Engine + migające TRC off!
Jedź do innego gaziarza - sam widzisz, że to wina LPG - po co dłubać w innych elementach auta ?
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Komplet VSI prins?TmK18 wrote:Ja także mam niestety problem z mrugającymi Check Engine + TRC Off
Wyświetlane błędy P0300,P0301,P302,P303
Z tym że na Benzynie jest w 100% wszystko dobrze, zero błędów równa praca itp (ponad 1000km na PB dla testu)
Gaz VSI Prins
NIE POMOGŁO Zamiana cewek nic nie dała, zakup innej używanej org też
-||- Wymiana Święc DENSO SK20R11
-||- Czyszczenie przepustnicy
-||- Wymiana wszystkich filtrów, oraz wszystkich gazowych
-||- zestaw naprawczy do reduktora VSI Prinsa
-||- Czyszczenie wtrysków Keihina ultradźwiękowo
-||- zmierzona kompresja na tłokach 1. 11.4 2.11 3. 11.3 4. 11 5. 10.8 6. 11
-||- sprawdzenie luzów zaworowych, na wydechowym drugim i 4 garze po 1 zaworze ponad normę (38,17)
-||- wymiana listwy wtryskowej i wtryskiwaczy oraz gumek na używane o bardzo niskim przebiegu, choć silnik równiej chodzi
-||- Wymiana 1 i 2 sondy na org sprawdzone pewne
Więc ja się pytam o co chodzi ? Gaz jest zamontowany nad wyraz dokładnie, wszystkie kable dobrze zaizolowane i dobrze poukładane
Oraz co najważniejsze wężyki z gazem puszczone w dolot pod samą głowicę
Aaa jak dobrze pamiętaj to 1 cewka czasami jest jakoś dziwnie zawilgotniała jak wyciągałem wszystkie dla sprawdzenia
Obroty nie falują
A błędy wyskakują głównie na niskich obrotach w granicach 2,5k rpm na LPG
Czy ja mam takiego pecha czy ten gaz jest do d.... ???
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Byłem już u 2 gaziarzy i bez zostawiania samochodu nic nie stwierdzili na miejscu
Tak, komplet najprawdopodobniej założony w salonie Lexusa/Toyoty w Niemczech
Dłubanie akurat się przydało bo po zmianie wtrysków i listwy oraz gumek, samochód wyraźnie pracuję równiej oraz na gazie jedzie lepiej, choć i tak zapłony wypadają...
A mechanicy poprzedniego właściciela zamiast wymienić gumki na nowe to dali czerwony silikon pod te sparciałe plastikowe stare gumki:P
Tak, komplet najprawdopodobniej założony w salonie Lexusa/Toyoty w Niemczech
Dłubanie akurat się przydało bo po zmianie wtrysków i listwy oraz gumek, samochód wyraźnie pracuję równiej oraz na gazie jedzie lepiej, choć i tak zapłony wypadają...
A mechanicy poprzedniego właściciela zamiast wymienić gumki na nowe to dali czerwony silikon pod te sparciałe plastikowe stare gumki:P
- dead_beat
- Lex Driver
- Model Lexusa: Stilo 2.4Abarth temporary
Jeżeli auto przejechało 50-60 tys km na LPG to zrób regulację zaworów, im wcześniej tym taniej.
U mnie też się tak zaczynało.
U mnie też się tak zaczynało.
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Nawet jesli sa tylko 2 zawory ponad norme ?
- max5ter
- Lex user
- Model Lexusa: IS300 Sportcross
Hahaha jakaś epidemia ja to samo mam! Jeszcze coś mi strzela tak jakby. W tłumiku jak daje mocno w pedał =p
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
No to Ci zapłon wypada panie, zaraz będziesz inwestował w kata jak tego nie ogarniesz.max5ter wrote:Hahaha jakaś epidemia ja to samo mam! Jeszcze coś mi strzela tak jakby. W tłumiku jak daje mocno w pedał =p
- max5ter
- Lex user
- Model Lexusa: IS300 Sportcross
nie no wymienilem swiece git bylo teraz znow ale juz mniej, podobno cewki do wyjebania...
Ma ktos polecic nie oryginalne ale dobre bo 700pln x 3 to tak srednio mi sie chce wydac =D
pzdr!
Ma ktos polecic nie oryginalne ale dobre bo 700pln x 3 to tak srednio mi sie chce wydac =D
pzdr!
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS300h
Hej,
Jako że mój post został usunięty bez powodu, napiszę tutaj.
Dzisiaj podjechałem do mechanika z podobnymi objawami jak w tym poście. Po wizycie u mechanika okazało się że pracują tylko 3 cylindry. Pierwsza diagnoza to padnięta cewka/cewki lub świece. Czekam na diagnozę, po wszystkim dam znać.
Jako że mój post został usunięty bez powodu, napiszę tutaj.
Dzisiaj podjechałem do mechanika z podobnymi objawami jak w tym poście. Po wizycie u mechanika okazało się że pracują tylko 3 cylindry. Pierwsza diagnoza to padnięta cewka/cewki lub świece. Czekam na diagnozę, po wszystkim dam znać.
- jordi007
- Lex Driver
- Model Lexusa: Gs 450h
Jesli chodzi o kontrolki podejrzewam zawor zmiennych faz rozrzadu. odlacz kleme na 10 sekund wcelu kasaci bledów pojezdzij ponizej 4tys/obr. zobacz czy sie kontrolki zapala jak nie to go przycisnij zeby fazy sie zmienily wtedy powinny sie zapalic. Wykrec go, przeczysc ten filerek zmiennych faz. a jesli chodzi o rezerwe to kiedys podobnie mi sie zrobilo poprostu pływa sie zawiesil zalałem go porzadnie i bylo wszystko ok. wiem boli po kieszenie ale nic nie stracisz jak wlejesz za jakies 200 zł