..........
Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
Re: Zakup Lexusa NX 350h
Last edited by MDU on 2 Jan 2023, o 21:30, edited 2 times in total.
-
- Lex user
Co zmienia odliczenie VAT,odszkodowanie będzie wypłacane w cenie netto?MDU wrote:Przykładowy Gap dla NX350h za 250 tys - 2300 pln składka za 3 lata .
Gap - gwarantuje wartość fakturową zakupu w razie szkody całkowitej lub kradzieży ...czyli odzyskamy tyle ile zapłaciliśmy nawet pomimo faktu że skradziony pojazd był 3 letni . To takie ubezpieczenie od utraty wartości ;
AC ze stałą sumą ubezpieczenia - w kolejnych latach nie gwarantuje odszkodowania do wysokości wartości z dnia zakupu pojazdu (dlatego że w każdym roku towarzystwo wyceni taniej pojazd już jako używany zgodnie z tabelą deprecjacji , wyceny Eurotax , etc .... i nie ma tu gwarancji że np w trzecim roku samochód będzie wyceniony w takiej cenie jak w dniu zakupu , bo jest inflacja . Tego nie możemy przewidzieć i w tym przypadku zapewne stracimy w razie kradzieży )
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
tylko ponownie zapłaciłem za omotenashi + luxury ~~ 250k za 3 lata ten samochód stawiam będzie wart więcej niż 250k.MDU wrote:Przykładowy Gap dla NX350h za 250 tys - 2300 pln składka za 3 lata .
Gap - gwarantuje wartość fakturową zakupu w razie szkody całkowitej lub kradzieży ...czyli odzyskamy tyle ile zapłaciliśmy nawet pomimo faktu że skradziony pojazd był 3 letni . To takie ubezpieczenie od utraty wartości ;
AC ze stałą sumą ubezpieczenia - w kolejnych latach nie gwarantuje odszkodowania do wysokości wartości z dnia zakupu pojazdu (dlatego że w każdym roku towarzystwo wyceni taniej pojazd już jako używany zgodnie z tabelą deprecjacji , wyceny Eurotax , etc .... i nie ma tu gwarancji że np w trzecim roku samochód będzie wyceniony w takiej cenie jak w dniu zakupu , bo jest inflacja . Tego nie możemy przewidzieć i w tym przypadku zapewne stracimy w razie kradzieży )
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Nie no, aż takich cudów to nie ma. Po 3 latach myślę, że nawet 220k będzie trudne do osiągnięcia. Ale nadal, to będzie bardzo niska utrata wartości.Ghotti wrote:zapłaciłem za omotenashi + luxury ~~ 250k za 3 lata ten samochód stawiam będzie wart więcej niż 250k.
-
- Lex user
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Rok temu jak ceny były jeszcze normalne ... nowy impression 185k ~~ 3 letni comfort 150k. Przez 3 lata te samochody traciły 10k rocznie. Obecnie samochody zamówione w 2021 są 40-50 tys już droższe, a to nie koniec podwyżek i patrząc na to iż obecnie trzeba czekać na nowego NX 2 lata i na razie słyszymy o poprawach od jakoś maja ~~ po czym co chwile nam przesuwają dalej zamówienia to nie widzę na razie żadnych oznak poprawy. Tylko moje osobiste wkurzenie na produkcje i rozważam coś innego już kupić, a NX w cholerę jak go KIEDYŚ w końcu dostanę sprzedać za te 70-80 tys drożej mimo iż mi się on bardzo podoba to naprawdę obecna sytuacja jest mocno irytującaBShKF wrote:Nie no, aż takich cudów to nie ma. Po 3 latach myślę, że nawet 220k będzie trudne do osiągnięcia. Ale nadal, to będzie bardzo niska utrata wartości.Ghotti wrote:zapłaciłem za omotenashi + luxury ~~ 250k za 3 lata ten samochód stawiam będzie wart więcej niż 250k.

- Nex
- Lex Driver
Zakup Lexusa NX 350h
Właśnie dzwoniłem do mojego sprzedawcy. Produkcja przesunięta ze stycznia 23 na maj-czerwiec. Zamówienie z połowy lutego 22. Będzie ciężko doczekać...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Lex Master
Zakup Lexusa NX 350h
Kiedy zamawiales? Czy to pierwsze przesuniecie?Nex wrote:Właśnie dzwoniłem do mojego sprzedawcy. Produkcja przesunięta ze stycznia 23 na maj-czerwiec. Zamówienie z połowy lutego 22. Będzie ciężko doczekać...
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
W takim razie mój październik 2023 (zamówienie z maja) odjeżdża prawdopodobnie w kierunku 2024... ŚwietnieNex wrote:Właśnie dzwoniłem do mojego sprzedawcy. Produkcja przesunięta ze stycznia 23 na maj-czerwiec. Zamówienie z połowy lutego 22. Będzie ciężko doczekać...
- Nex
- Lex Driver
Zamawiałem w połowie lutego 2022. Tak to moje pierwsze przesunięcie ale sie tego spodziewałem juz wcześniej. Dziś sobie poprostu zadzwoniłem do handlowca.Klaudiusz wrote:Kiedy zamawiales? Czy to pierwsze przesuniecie?Nex wrote:Właśnie dzwoniłem do mojego sprzedawcy. Produkcja przesunięta ze stycznia 23 na maj-czerwiec. Zamówienie z połowy lutego 22. Będzie ciężko doczekać...