Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
MDU
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by MDU »

..........

Last edited by MDU on 2 Jan 2023, o 21:30, edited 2 times in total.
wawa69
Lex user

Post by wawa69 »

MDU wrote:Przykładowy Gap dla NX350h za 250 tys - 2300 pln składka za 3 lata .

Gap - gwarantuje wartość fakturową zakupu w razie szkody całkowitej lub kradzieży ...czyli odzyskamy tyle ile zapłaciliśmy nawet pomimo faktu że skradziony pojazd był 3 letni . To takie ubezpieczenie od utraty wartości ;

AC ze stałą sumą ubezpieczenia - w kolejnych latach nie gwarantuje odszkodowania do wysokości wartości z dnia zakupu pojazdu (dlatego że w każdym roku towarzystwo wyceni taniej pojazd już jako używany zgodnie z tabelą deprecjacji , wyceny Eurotax , etc .... i nie ma tu gwarancji że np w trzecim roku samochód będzie wyceniony w takiej cenie jak w dniu zakupu , bo jest inflacja . Tego nie możemy przewidzieć i w tym przypadku zapewne stracimy w razie kradzieży )
Co zmienia odliczenie VAT,odszkodowanie będzie wypłacane w cenie netto?
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

MDU wrote:Przykładowy Gap dla NX350h za 250 tys - 2300 pln składka za 3 lata .

Gap - gwarantuje wartość fakturową zakupu w razie szkody całkowitej lub kradzieży ...czyli odzyskamy tyle ile zapłaciliśmy nawet pomimo faktu że skradziony pojazd był 3 letni . To takie ubezpieczenie od utraty wartości ;

AC ze stałą sumą ubezpieczenia - w kolejnych latach nie gwarantuje odszkodowania do wysokości wartości z dnia zakupu pojazdu (dlatego że w każdym roku towarzystwo wyceni taniej pojazd już jako używany zgodnie z tabelą deprecjacji , wyceny Eurotax , etc .... i nie ma tu gwarancji że np w trzecim roku samochód będzie wyceniony w takiej cenie jak w dniu zakupu , bo jest inflacja . Tego nie możemy przewidzieć i w tym przypadku zapewne stracimy w razie kradzieży )
tylko ponownie zapłaciłem za omotenashi + luxury ~~ 250k za 3 lata ten samochód stawiam będzie wart więcej niż 250k.
BShKF
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by BShKF »

Ghotti wrote:zapłaciłem za omotenashi + luxury ~~ 250k za 3 lata ten samochód stawiam będzie wart więcej niż 250k.
Nie no, aż takich cudów to nie ma. Po 3 latach myślę, że nawet 220k będzie trudne do osiągnięcia. Ale nadal, to będzie bardzo niska utrata wartości.
MDU
Lex user

Post by MDU »

Last edited by MDU on 2 Jan 2023, o 21:29, edited 1 time in total.
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

BShKF wrote:
Ghotti wrote:zapłaciłem za omotenashi + luxury ~~ 250k za 3 lata ten samochód stawiam będzie wart więcej niż 250k.
Nie no, aż takich cudów to nie ma. Po 3 latach myślę, że nawet 220k będzie trudne do osiągnięcia. Ale nadal, to będzie bardzo niska utrata wartości.
Rok temu jak ceny były jeszcze normalne ... nowy impression 185k ~~ 3 letni comfort 150k. Przez 3 lata te samochody traciły 10k rocznie. Obecnie samochody zamówione w 2021 są 40-50 tys już droższe, a to nie koniec podwyżek i patrząc na to iż obecnie trzeba czekać na nowego NX 2 lata i na razie słyszymy o poprawach od jakoś maja ~~ po czym co chwile nam przesuwają dalej zamówienia to nie widzę na razie żadnych oznak poprawy. Tylko moje osobiste wkurzenie na produkcje i rozważam coś innego już kupić, a NX w cholerę jak go KIEDYŚ w końcu dostanę sprzedać za te 70-80 tys drożej mimo iż mi się on bardzo podoba to naprawdę obecna sytuacja jest mocno irytująca :)
Nex
Lex Driver

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Nex »

Właśnie dzwoniłem do mojego sprzedawcy. Produkcja przesunięta ze stycznia 23 na maj-czerwiec. Zamówienie z połowy lutego 22. Będzie ciężko doczekać...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Klaudiusz
Lex Master

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

Nex wrote:Właśnie dzwoniłem do mojego sprzedawcy. Produkcja przesunięta ze stycznia 23 na maj-czerwiec. Zamówienie z połowy lutego 22. Będzie ciężko doczekać...

Kiedy zamawiales? Czy to pierwsze przesuniecie?

BShKF
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by BShKF »

Nex wrote:Właśnie dzwoniłem do mojego sprzedawcy. Produkcja przesunięta ze stycznia 23 na maj-czerwiec. Zamówienie z połowy lutego 22. Będzie ciężko doczekać...
W takim razie mój październik 2023 (zamówienie z maja) odjeżdża prawdopodobnie w kierunku 2024... Świetnie
Nex
Lex Driver

Post by Nex »

Klaudiusz wrote:

Kiedy zamawiales? Czy to pierwsze przesuniecie?

Zamawiałem w połowie lutego 2022. Tak to moje pierwsze przesunięcie ale sie tego spodziewałem juz wcześniej. Dziś sobie poprostu zadzwoniłem do handlowca.
Post Reply

Return to “Lexus NX”