GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu GS
cooper69
Lex user
Model Lexusa: GS 300 Prestige LPG Prins 2008

Re: GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia

Post by cooper69 »

ledziu wrote: 21 Apr 2024, o 18:45
cooper69 wrote: 21 Apr 2024, o 18:30 Mam GS 300 poliftowe z LPG Prins i nie narzekam. Nie widzę żadnego sensu przesiadki na 430. Za to na poliftowego LS 430 już tak.

No tak ale ile masz gs300 MK3 z gazem ? Pewnie Twój jest jedyny w Pl  :D
Do 3uz zakładasz normalną instalacje a i silnik jest lepszy. 

W czerwcu minie 6 lat w moich rękach. Prinsa założył dwa lata wcześniej poprzedni właściciel. Auto ma 320 tys. i 2/3 na gazie. Żeby nie wujowe fotele (w porównaniu do Saab-ów, które miałem) to byłbym bardzo zadowolony.
PS. Twoje domysły co do wyjątkowości są dalekie od prawdy :P

ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by ledziu »

Ok. Nie będę dyskutować o wyższości 300 przed liftem nad 430ką i ilości zamontowanych instalek LPG w 300setkach.
marcelek80
Lex user
Model Lexusa: GS460, HL'17 Limited AWD

Post by marcelek80 »

Cześć. Jestem przed sprzedażą GS460 2009 Prestige przebieg 160 tys km. Krajowy. Jestem drugim właścicielem od 2017. Auto niezawodne. W stanie bardzo dobrym. Gdyby kogoś interesował. Proszę o wiadomość prywatną. 

Yuras
Nowy lex user
Model Lexusa: GS350 AWD IV

Post by Yuras »

Cześć, od dłuższego czasu poszukuję Lexusa GS450h bądź GS350 AWD, problem niestety jest taki, że bardzo często trafiam na kręcone przebiegi, auta ściągnięte jako uszkodzone i beż żadnych zdjęć pokazujących jak poważna była szkoda, lub po prostu ceny oderwane od rzeczywistości. Do tej pory widziałem tylko kilka sztuk godnych uwagi i w normalnych cenach, niestety sprzedały się po 1-2 dniach.

Widzę że na otomoto od dłuższego czasu wisi GS450h za 10k powyżej średniej ceny za zadbany egzemplarz i zastanawia mnie czy ktokolwiek go oglądał:
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/l ... Gv9LS.html

Problem z mojej strony jest taki, że musiałbym jechać na drugi koniec Polski aby w ogóle go obejrzeć, a trochę głupio by było jakby na miejscu okazało się że to przeciętniak za chore pieniądze.
Może ktoś wie co to za auto, zna właściciela, albo je oglądał i jest w stanie dać jakieś info? Z góry dzięki. :)

ledziu
Lex Master

Post by ledziu »

Pospiesz się
Cześć, od dłuższego czasu poszukuję Lexusa GS450h bądź GS350 AWD, problem niestety jest taki, że bardzo często trafiam na kręcone przebiegi, auta ściągnięte jako uszkodzone i beż żadnych zdjęć pokazujących jak poważna była szkoda, lub po prostu ceny oderwane od rzeczywistości. Do tej pory widziałem tylko kilka sztuk godnych uwagi i w normalnych cenach, niestety sprzedały się po 1-2 dniach.

Widzę że na otomoto od dłuższego czasu wisi GS450h za 10k powyżej średniej ceny za zadbany egzemplarz i zastanawia mnie czy ktokolwiek go oglądał:
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/l ... Gv9LS.html

Problem z mojej strony jest taki, że musiałbym jechać na drugi koniec Polski aby w ogóle go obejrzeć, a trochę głupio by było jakby na miejscu okazało się że to przeciętniak za chore pieniądze.
Może ktoś wie co to za auto, zna właściciela, albo je oglądał i jest w stanie dać jakieś info? Z góry dzięki. :)

Zwróć uwagę na drugą część ogłoszenia chyba wszystko tłumaczy :-) 

Notabene to nie wiem jak sobie obliczyłeś że auto z ogł jest 10k.dtożej niż takie same zadbane sztuki.

​​​​​​

Yuras
Nowy lex user

Post by Yuras »

Widzę, przeczytałem i odniosę się do tego - serwisowanie auta na bieżąco to jest coś całkowicie normalnego, auta które nie są serwisowane odpadają na dzień dobry. Odnośnie baterii - zdecydowana większość tych aut na tym etapie już ma baterie po wymianie bądź regeneracji bo inaczej się po prostu nie da z racji ich wieku i przebiegów. Grzechotanie bębnów to też nie częsta przypadłość bo sporo z tych aut już ma nowe rozrządy.

Co do wartości, szukam takiego auta już od dobrych 6 miesięcy, i tylko jeden powyżej 50k się sprzedał (tak zakładam bo ogłoszenie zniknęło), różnił się tylko brakiem szyberdachu i miał 45k przebiegu mniej (nie pamiętam czy rocznik był ten sam). Wszystkie inne albo stoją do tej pory albo były za cenę poniżej 50k.

Oczywiście - nie jestem żadnym ekspertem od Lexów, piszę tylko to co widzę, jak najbardziej mogę się mylić. Osobiście za ceny powyżej 50k to raczej szukałbym już GS460 a nie GS450h.
ledziu
Lex Master

Post by ledziu »

Pospiesz się
Widzę, przeczytałem i odniosę się do tego - serwisowanie auta na bieżąco to jest coś całkowicie normalnego, auta które nie są serwisowane odpadają na dzień dobry. Odnośnie baterii - zdecydowana większość tych aut na tym etapie już ma baterie po wymianie bądź regeneracji bo inaczej się po prostu nie da z racji ich wieku i przebiegów. Grzechotanie bębnów to też nie częsta przypadłość bo sporo z tych aut już ma nowe rozrządy.

Co do wartości, szukam takiego auta już od dobrych 6 miesięcy, i tylko jeden powyżej 50k się sprzedał (tak zakładam bo ogłoszenie zniknęło), różnił się tylko brakiem szyberdachu i miał 45k przebiegu mniej (nie pamiętam czy rocznik był ten sam). Wszystkie inne albo stoją do tej pory albo były za cenę poniżej 50k.

Oczywiście - nie jestem żadnym ekspertem od Lexów, piszę tylko to co widzę, jak najbardziej mogę się mylić. Osobiście za ceny powyżej 50k to raczej szukałbym już GS460 a nie GS450h.

Kolego widzę że się nie rozumiemy. Chodziło mi o tą część ogłoszenia która wskazuje na to że sprzedający nic nie robi tylko obsługuje telefonicznie śledczych.

Attachments
Screenshot_2024-08-02-21-12-12-57_fd6fbce00d64f2f965b49304dd1b2335.jpg
Screenshot_2024-08-02-21-12-12-57_fd6fbce00d64f2f965b49304dd1b2335.jpg (23.46 KiB) Viewed 1584 times
ledziu
Lex Master

Post by ledziu »

Do tego jeżeli uważasz że wymiana amortyzatorów na nowe + stabilizator + regen.bayerii to jest takie oczywiste dla miłośników Lexusa to jesteś w dużym błędzie.
Dlatego uważasz że zadbane sztuki to kwestia 46k.pln.za 450h fl z nalotem 195k.km.

Sądzę że za tą kwotę będziesz szukać następne parę lat a potem psioczyć jak to sprzedający są be.

No i dla Twojej wiedzy to ostatnio sprzedawałem 460kę ja i mój kolega drugą. W ciągu 4mcy ogłoszeń dwóch gsów w tym mój ma 140k.km.było oglądających .... 1 osoba która kupiła auto kolegi. Reszta to tylko telefony i smsy niemalże przez całą dobę.

Yuras
Nowy lex user

Post by Yuras »

Kolego widzę że się nie rozumiemy. Chodziło mi o tą część ogłoszenia która wskazuje na to że sprzedający nic nie robi tylko obsługuje telefonicznie śledczych.

Ok, nie zrozumiałem aluzji.
Sam nie dzwoniłem w ogóle do sprzedającego właśnie z powodu ceny, może się nie znam, może jest w tym aucie coś specjalnego co sprawia że jest tyle warte. Na pewno nie zamierzam sprzedającemu zawracać głowy ani tym bardziej targować się przez telefon. Skontaktuję się dopiero jak będę faktycznie chciał się wybrać obejrzeć auto. Napisałem tutaj ponieważ wszystkie GSy, które do tej pory rozważałem były za dużo mniej i sprzedały się na pniu - dla tego chciałem uzyskać więcej informacji.

ledziu
Lex Master

Post by ledziu »

Pospiesz się

Ok, nie zrozumiałem aluzji.
Sam nie dzwoniłem w ogóle do sprzedającego właśnie z powodu ceny, może się nie znam, może jest w tym aucie coś specjalnego co sprawia że jest tyle warte. Na pewno nie zamierzam sprzedającemu zawracać głowy ani tym bardziej targować się przez telefon. Skontaktuję się dopiero jak będę faktycznie chciał się wybrać obejrzeć auto. Napisałem tutaj ponieważ wszystkie GSy, które do tej pory rozważałem były za dużo mniej i sprzedały się na pniu - dla tego chciałem uzyskać więcej informacji.

Nie wiem co jest takiego strasznego w tej cenie. Napisane jest że do negocjacji, wyłuszczony serwis który jak jest udokumentowany to kosztował kupę kasy i nie jest oczywisty przy autach które ktoś sprzedaje. Są dwa komplety kół. Teraz wystarczy że będzie stan ok.czyli stałe tematy ok.i jest kupa kasy to przodu. 
W 450h fl za około 46k w dobrym stanie nie wierzę. To że znikają to możliwe bo dla "miłośnika" Lexusa 5-6k.raczej już nie jest do przeskoczenia żeby nawet serwisu za 20k.było. Dlatego sądzę że wersji fl 450ki będziesz jeszcze dłuuuugo szukał i psioczył no bo Twoje marzenie mogą zrealizować tylko naciągacze. 
Do tego piszesz o 350tce i AWD a to jeszcze inny temat gdzie wszystkie auta są USA i wersja AWD średnio pokupna to i cena niższa. Oczywiście pewnie też jest podział na przed liftem i po lifcie. 

​​​​

​​​​​
Post Reply

Return to “Lexus GS”