[IS 200] kontrolka CHECK ENGINE i TRC OFF

Post Reply
melonidas
Lex user
Model Lexusa: IS200

Re: [is200]Check Engine + migające TRC off!

Post by melonidas »

Zawór nówka Lexus Warszawa Puławska 508zł ze zniżką na lexus-forum, więc coraz taniej. Czy mógłby pracować na pół gwizdka? Myślę, że tak, zależy od tego w jakim miejscu się zacina, niekoniecznie w skrajnym położeniu, ale na przykład w połowie. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, do mocy człowiek szybko się przyzwyczaja...
k0zz
Lex user
Model Lexusa: IS 200

Post by k0zz »

Melonidas, jak kupisz to koniecznie daj znać czy widzisz różnicę.
Tylko nie patrz na tą różnice przez pryzmat wydanych 500 zł :)

Swoją drogą, nie pytałeś czy można im to zwrócić jeśli nie będzie różnicy ? :laugh1:
melonidas
Lex user
Model Lexusa: IS200

Post by melonidas »

Haha, niestety nie dam znać czy czuje różnicę, i nie wiem czy można zwrócić, gdyż zamówiłem używany zawór ze świeżego dawcy narządów, po dzwonie z obu stron;)
Cenę podałem, żeby wszyscy mieli aktualne dane na ten temat, a nie męczyli serwis Lexusa telefonami:) Poza tym to prosty zawór, nie spodziewam się żadnej różnicy, a już na pewno nie wzrostu mocy. :)
czarnyz1974
Nowy lex user
Model Lexusa: is200

Re: [IS 200] kontrolka CHECK ENGINE i TRC

Post by czarnyz1974 »

witam na wstepnie chce pozdrowic wszystkich posiadaczy lexusow teraz moze opisze moj problem jestem posyadaczem mojego is200 2001r od 6 mies do tej pory wszystko bylo ok az do wczoraj otoz przy wjezdzie na wiadukt zaczela mrugac TC i zaswiecil sie check engine auto jezdzi normalnie zapala rowniez ok aha auto nigdy nie widzialo gazu moze ktos ma jakis pomysl od czego zaczac sprawdzanie jeszce raz pozdrawiam i dziekuje za sugestie
dawidek106
Lex user
Model Lexusa: Był IS 200, jest ACCORD 2.2 ictdi

Re: [IS 200] kontrolka CHECK ENGINE i TRC

Post by dawidek106 »

Witam, najlepiej jedź do mechanika podepnij pod kompa i wyskoczy jaki masz błąd. Pozdrawiam
zarez
Lex user
Model Lexusa: lexus is 200

Mrygający check engine trc off

Post by zarez »

Witam dziś rano pojawił się problem w moim is 200 silnik nie równo pracuje kółko na przepustnicy tyka dosyć głośno , końcowy wydech gorący że nie da się dotknąć , mryga check engine i trc off , wąż od pompy wody zimny , między 2000 tyś obr a 30000 poszarpuje , temperatura silnika w normalnym położeniu ,ładowanie ok ,olej w silniku jest , płyn chłodniczy jest ,wczoraj wieczorem zatankowałem 95 ,auto postało do rana w garażu a rano od razu taki zonk ,ktoś zna temat ??
Czytać dużo czytać
dawidek106
Lex user

Re: Mrygający check engine trc off

Post by dawidek106 »

witam, prawdopodobnie któraś z cewek ale najlepiej podłączyć kompa i sprawdzić czy nie ma wypadających zapłonów.Pozdrawiam
zarez
Lex user

Re: [IS 200] kontrolka CHECK ENGINE i TRC OFF

Post by zarez »

powyciągałem właśnie cewki ,niby na pierwszy rzut oka wszystko ok w cewkach jest na miejscu , świec nie wydmuchało , ale po odpięciu akumulatora zgasł chec i trc ,śilnik przez kilka sekund pracował równo ale za moment zaczął tak jak by faktycznie cewka wypadała , ale jak na razie check i trc się nie świeci ,lecę po kompa do koleszki zdiagnozuje która to ewentualnie cewka ,albo trzeba będzie szukać dalej , dzięki za podpowiedz
Czytać dużo czytać
dawidek106
Lex user

Post by dawidek106 »

odłączaj po kolei wtryski z cewek i jak któraś cewka nie zareaguje gorszą pracą silnika to ta cewka jest padnięta.To jest mój sposób na zdiagnozowanie bez podłączania kompa
zarez
Lex user

Post by zarez »

dawidek106 wrote:odłączaj po kolei wtryski z cewek i jak któraś cewka nie zareaguje gorszą pracą silnika to ta cewka jest padnięta.To jest mój sposób na zdiagnozowanie bez podłączania kompa
odłączałem od przodu wtryski , 1 wtrysk po odpięciu praca silnika bez zmian , 2 3 4 5 6 praca zachwiana , sugeruje się że więc że to pierwsza ,tylko teraz mam dylemat czy wymieniać wszystkie jak leci czy tylko tą jedną cewkę ?
Czytać dużo czytać
Post Reply

Return to “IS mk1 1998-2005”