[IS 200] kontrolka CHECK ENGINE i TRC OFF
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Re: [is200]Check Engine + migające TRC off!
Zawór nówka Lexus Warszawa Puławska 508zł ze zniżką na lexus-forum, więc coraz taniej. Czy mógłby pracować na pół gwizdka? Myślę, że tak, zależy od tego w jakim miejscu się zacina, niekoniecznie w skrajnym położeniu, ale na przykład w połowie. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, do mocy człowiek szybko się przyzwyczaja...
- k0zz
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
Melonidas, jak kupisz to koniecznie daj znać czy widzisz różnicę.
Tylko nie patrz na tą różnice przez pryzmat wydanych 500 zł
Swoją drogą, nie pytałeś czy można im to zwrócić jeśli nie będzie różnicy ?
Tylko nie patrz na tą różnice przez pryzmat wydanych 500 zł

Swoją drogą, nie pytałeś czy można im to zwrócić jeśli nie będzie różnicy ?

-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Haha, niestety nie dam znać czy czuje różnicę, i nie wiem czy można zwrócić, gdyż zamówiłem używany zawór ze świeżego dawcy narządów, po dzwonie z obu stron;)
Cenę podałem, żeby wszyscy mieli aktualne dane na ten temat, a nie męczyli serwis Lexusa telefonami:) Poza tym to prosty zawór, nie spodziewam się żadnej różnicy, a już na pewno nie wzrostu mocy.
Cenę podałem, żeby wszyscy mieli aktualne dane na ten temat, a nie męczyli serwis Lexusa telefonami:) Poza tym to prosty zawór, nie spodziewam się żadnej różnicy, a już na pewno nie wzrostu mocy.

-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is200
Re: [IS 200] kontrolka CHECK ENGINE i TRC
witam na wstepnie chce pozdrowic wszystkich posiadaczy lexusow teraz moze opisze moj problem jestem posyadaczem mojego is200 2001r od 6 mies do tej pory wszystko bylo ok az do wczoraj otoz przy wjezdzie na wiadukt zaczela mrugac TC i zaswiecil sie check engine auto jezdzi normalnie zapala rowniez ok aha auto nigdy nie widzialo gazu moze ktos ma jakis pomysl od czego zaczac sprawdzanie jeszce raz pozdrawiam i dziekuje za sugestie
- dawidek106
- Lex user
- Model Lexusa: Był IS 200, jest ACCORD 2.2 ictdi
Re: [IS 200] kontrolka CHECK ENGINE i TRC
Witam, najlepiej jedź do mechanika podepnij pod kompa i wyskoczy jaki masz błąd. Pozdrawiam
-
- Lex user
- Model Lexusa: lexus is 200
Mrygający check engine trc off
Witam dziś rano pojawił się problem w moim is 200 silnik nie równo pracuje kółko na przepustnicy tyka dosyć głośno , końcowy wydech gorący że nie da się dotknąć , mryga check engine i trc off , wąż od pompy wody zimny , między 2000 tyś obr a 30000 poszarpuje , temperatura silnika w normalnym położeniu ,ładowanie ok ,olej w silniku jest , płyn chłodniczy jest ,wczoraj wieczorem zatankowałem 95 ,auto postało do rana w garażu a rano od razu taki zonk ,ktoś zna temat ??
Czytać dużo czytać
- dawidek106
- Lex user
Re: Mrygający check engine trc off
witam, prawdopodobnie któraś z cewek ale najlepiej podłączyć kompa i sprawdzić czy nie ma wypadających zapłonów.Pozdrawiam
-
- Lex user
Re: [IS 200] kontrolka CHECK ENGINE i TRC OFF
powyciągałem właśnie cewki ,niby na pierwszy rzut oka wszystko ok w cewkach jest na miejscu , świec nie wydmuchało , ale po odpięciu akumulatora zgasł chec i trc ,śilnik przez kilka sekund pracował równo ale za moment zaczął tak jak by faktycznie cewka wypadała , ale jak na razie check i trc się nie świeci ,lecę po kompa do koleszki zdiagnozuje która to ewentualnie cewka ,albo trzeba będzie szukać dalej , dzięki za podpowiedz
Czytać dużo czytać
- dawidek106
- Lex user
odłączaj po kolei wtryski z cewek i jak któraś cewka nie zareaguje gorszą pracą silnika to ta cewka jest padnięta.To jest mój sposób na zdiagnozowanie bez podłączania kompa
-
- Lex user
odłączałem od przodu wtryski , 1 wtrysk po odpięciu praca silnika bez zmian , 2 3 4 5 6 praca zachwiana , sugeruje się że więc że to pierwsza ,tylko teraz mam dylemat czy wymieniać wszystkie jak leci czy tylko tą jedną cewkę ?dawidek106 wrote:odłączaj po kolei wtryski z cewek i jak któraś cewka nie zareaguje gorszą pracą silnika to ta cewka jest padnięta.To jest mój sposób na zdiagnozowanie bez podłączania kompa
Czytać dużo czytać