GS mkII - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu GS
Post Reply
hydrant23
Lex Driver
Model Lexusa: GS430 mkIII

Re: GS mkII - Pytania o auto z ogloszenia

Post by hydrant23 »

Kiwi
Lex user
Model Lexusa: GS300; GS430

Post by Kiwi »

Witam!!!
Czy ktoś coś wie na temat tej sztuki:

http://olx.pl/oferta/lexus-gs-lexus-gs- ... d79079444f

Ja mam jakieś 300km, aby jechać i oglądnąć. Może ktoś widział, coś wie???
Image
Image
GrzegorzPPP
Lex user
Model Lexusa: LS400 UCF20

Post by GrzegorzPPP »

mkcine
Nowy lex user
Model Lexusa: GS300 MKII

Post by mkcine »

Witajcie!

Mam pytanko, czy ktoś z Was widział może tego Lexa: http://otomoto.pl/oferta/lexus-gs-gs300 ... 6869c4c36a ?

Jakie są Wasze naoczne lub inne refleksje w związku z tą ofertą? Co sądzicie o cenie względem rocznika? Czy możliwe, że ten przebieg jest autentyczny? Właściciel twierdzi iż książka zawiera wszystkie wpisy serwisowe...
Czy istnieje opcja sprawdzenia historii po VINie, jeśli samochod pochodzi z niemiec? VIN - JT153JSG000093874
Właściciel wspomniał również iż wymiany wymagają tarcze i klocki z przodu, czy to wysokie koszta?

Bardzo proszę o podanie namiarów na serwisy lub mechaników, którzy mogliby w Warszawie bądź okolicach sprawdzić ten samochód przed kupnem...

Będę bardzo wdzieczny za jakąkolwiek pomoc, pozdrawiam!
pecet3d
Nowy lex user
Model Lexusa: brak

Post by pecet3d »

mkcine wrote:Witajcie!

Mam pytanko, czy ktoś z Was widział może tego Lexa: http://otomoto.pl/oferta/lexus-gs-gs300 ... 6869c4c36a ?
Samochód wisi na otomoto od początku kwietnia, cena na początku 23900zł
matii_88
Lex user
Model Lexusa: Lexus IS300 SC

Post by matii_88 »

Czy istnieje opcja sprawdzenia historii po VINie, jeśli samochod pochodzi z niemiec? VIN - JT153JSG000093874
Nie ma możliwości sprawdzenia w Polsce historii wizyt w ASO, czyli przeglądów i tego co było wymieniane przy poszczególnych przebiegach. Musiałbyś to sprawdzić w Niemczech.
Jedyne co w salonie możesz sprawdzić to najwyżej jakieś akcje serwisowe, czyli np. ciekła miska olejowa i wymienili ją na nową.
Mateusz L
Lex user
Model Lexusa: GS 300 II 2002r.

Post by Mateusz L »

Witam!

Zainteresował mnie GS znaleziony na OLX. Czy ktoś wie może coś więcej nt. auta?
http://olx.pl/oferta/lexus-gs300-salon- ... 9b185cde4a

Pozdrawiam.
dS
Lex Master
Model Lexusa: GS430

Post by dS »

Auto z mojej okolicy. Właściciel prowadzi chyba warsztat samochodowy więc myślę że stan techniczny powinien być ok. Sporadycznie je widuje więc jakoś dużo jeżdżone nie jest zwłaszcza że koleś ma firmę na miejscu. Także przebieg może być realny. Fotel kierowcy nie jest styrany więc również może wskazywać że przebieg nie był kręcony.
Auto jak można zauważyć na jednej z fotek ma blachy imienne. Na podobnych blachach widuje czasem dostawczaka, więc za woła roboczego Lex raczej nie robił. Rejestracja Lexa zaczyna się od W3 co wskazywać może że tych dostawczaków z blachami o identycznym wyróżniku może być aż 3szt.

Myślę że auto warte obejrzenia zwłaszcza ze cena dość rozsądna jak za rocznik '02.
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Mateusz L
Lex user
Model Lexusa: GS 300 II 2002r.

Post by Mateusz L »

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Ogólnie oglądałem samochód i teraz się mocno zastanawiam i chciałbym jeszcze sprawdzić na jakiejś stacji. Czy mógłbyś Kolego podpowiedzieć mi jakiś warsztat w Wołominie, gdzie można by się na taką diagnostykę wybrać? Po prostu, żeby ktoś ogarnięty stwierdził, czy nie był "odwijany ze słupa", topiony,, albo coś. Najlepiej, jakby było otwarte dłużej niż do 18, bo praca nie pozwala mi być wcześniej, a nie chciałbym się wpakować na minę- w sobotę sprzedałem -już poprzedni- samochód za tyle mniej więcej, ile w niego w 3 lata włożyłem...Lexus to blachy ma chyba po poprzednim właścicielu, bo -to mnie zastanawia- auto miało ich kilku.
dS
Lex Master
Model Lexusa: GS430

Post by dS »

W Wołominie nikt Lexami się nie zajmuje. Może po prostu podjedź do ASO w Warszawie. Na Żerań z Wołomina nie jest daleko. Za, jak dobrze pamiętam, 350zł zrobią ci kompletny przegląd przedzakupowy. A pracującego dłużej niż do 18 raczej nikogo nie znajdziesz.
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Post Reply

Return to “Lexus GS”