IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu IS
Post Reply
Travis
Lex Master
Model Lexusa: GS430 MK3

Re: IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia

Post by Travis »

WIND wrote:Cześć co sądzicie o tych bo mam niedaleko i można myknąć obejrzeć:

http://allegro.pl/lexus-is200-stan-idea ... 75767.html

http://tablica.pl/oferta/lexus-is-200-C ... 6d31197f50

W tym drugim to końcówka gałki dźwigni zmiany biegów to oryginalna jest?
W tym pierwszym to jedynie można się przyczepić do tej nawigacji. Co z tego że jest jak nie ma i nawet nie wgrasz (choćby skały Sra*y) do tego polskiej mapy.

Drugi bardziej zmęczony i pali się check engine!
forest
Lex Master
Model Lexusa: stanced VIP

Post by forest »

no nie :biggrin2: całkiem poważnie, sam mam taką czarną gałę :laugh1: bo to ori gała jest
Attachments
1 238.jpg
(270.04 KiB) Downloaded 665 times
SC430 '2002
dommell
Lex Driver
Model Lexusa: IS 200

Post by dommell »

zwykła oryginalna gałka skórzana. Były takie, sam mam taką...w schowku, bo wolę jednak okrągłą chromowaną. Ale nie jest to nic niezwykłego, skórzanych sporo nawet było i dość często się trafiają.
noworosyjsk
Nowy lex user
Model Lexusa: IS200

Post by noworosyjsk »

Bo to jest nasza Polska mentalność. Szukamy samochód z pełnym wyposażeniem + nawigacja + skóry, ale mało osób nie zdaje sobie sprawy że:
- skóra już po kilku latach wygląda "strasznie" (popękana, pościerana), a handlarze przed sprzedażą aut ze skórzaną tapicerką najczęściej malują je specjalną farbą do skór, która po kilku dniach i tak się ściera.
- nawigacja często na gęsto nie będzie działać w Polsce, bo nie można wgrać do niej polskich map lub nie można jest "złamać". Znacznie lepszą opcją jest po prostu dokupienie nawigacji samochodowej w sklepie z dożywotnimi aktualizacjami map.
turkus
Lex Driver
Model Lexusa: is 300 SC

Post by turkus »

Travis wrote:
WIND wrote:Cześć co sądzicie o tych bo mam niedaleko i można myknąć obejrzeć:

http://allegro.pl/lexus-is200-stan-idea ... 75767.html

http://tablica.pl/oferta/lexus-is-200-C ... 6d31197f50

W tym drugim to końcówka gałki dźwigni zmiany biegów to oryginalna jest?
W tym pierwszym to jedynie można się przyczepić do tej nawigacji. Co z tego że jest jak nie ma i nawet nie wgrasz (choćby skały Sra*y) do tego polskiej mapy.

Drugi bardziej zmęczony i pali się check engine!
Ten pierwszy ma też kierownicę od Sporta, a to nie jest wersja Sport. Ktoś wymienił kierę? I jeszcze widać jak nad grillem na masce jest taka wypukłość - podejrzewam, że rdzewieje sobie pod spodem, pewnie to będzie do roboty. Przednie lampy bez naklejek - wymieniane? No i oczywiście ogłoszenie od niby nowozarejestrowanego handlarza. Wydaje mi się, że to auto już było na allegro, z takim samym layoutem graficznym ogłoszenia, i już śmialiśmy się z V6 i komputera pokładowego.

W drugim gałka może być ori, mam taką samą. Ktoś oczywiście usiłował się niefachowo dobrać do panelu klimatyzacji i podrapał, ale to w sumie mankament tylko dla perfekcjonistów :)
forest
Lex Master
Model Lexusa: stanced VIP

Post by forest »

noworosyjsk wrote: - nawigacja często na gęsto nie będzie działać w Polsce
o jejku, nie często gęsto, tylko przed 2002 nie działa a po 2002 działa (przed liftingiem z czytnikiem CD nie działa, po liftingu z czytnikiem DVD działa)
SC430 '2002
maciekpodole
Nowy lex user
Model Lexusa: IS200

Post by maciekpodole »

Witam.
Jeżeli chodzi o srebrnego lexusa z Płocka to go oglądałem w weekend. Koła malowane, z tyłu lampy zderzak krzywo spasowane. Silnik chodzi równo troszkę zapocony pod pokrywą. Środek w przyzwoitym stanie skóra u kierowcy lekko popękana. Podobno Pan wymieniał paski osprzętu ale nie sprecyzował które. Dodatkowo obiecał wgrać nawigację Polski za 150 zł. Komplet kluczyków i dokumenty oraz koła zimowe w cenie. Dodatkowo komis posiada Is-a w kolorze czarnym ale w gorszym stanie i po przygodzie. Pozdrawiam.
Travis
Lex Master
Model Lexusa: GS430 MK3

Post by Travis »

Dzisiaj byłem przejechać się z kolegą obejrzeć BMW e46 w Wrocławiu. Niestety auto okazało się totalnym parchem i zrezygnowaliśmy. Wracając po drodze wstąpiliśmy do Michalllw obejrzeć IS300 SC.
Lexus całkiem sobie. Silnik bardzo równo pracuje a wnętrze nie wygląda na wysłużone. Jedynie do roboty jest zaczep przedniego zderzaka i przemalowanie wlewu paliwa bo ktoś to potraktował aerografem. To chyba tyle z mankamentów. Jak coś sobie przypomnę to dopiszę. Skrzynia automatyczna pracuje bez zarzutów. Muszę przyznać że całkiem fajnie się to auto zbiera i jeżeli parę lat temu kupiłbym IS300 zamiast IS200 to pewnie nadal bym nim jeździł. Niestety nie udało nam się wynegocjować mniejszej ceny (18k zł) kolega ma ograniczony budżet do 20k zł. Ale polecam auto w zasadzie po opłatach wyjdzie ono kogoś jak poliftowe IS200. Przebieg auta wygląda wiarygodnie.
Rafał
Lex user
Model Lexusa: duży i ciężki

Post by Rafał »

noworosyjsk wrote:Bo to jest nasza Polska mentalność. Szukamy samochód z pełnym wyposażeniem + nawigacja + skóry, ale mało osób nie zdaje sobie sprawy że:
- skóra już po kilku latach wygląda "strasznie" (popękana, pościerana), a handlarze przed sprzedażą aut ze skórzaną tapicerką najczęściej malują je specjalną farbą do skór, która po kilku dniach i tak się ściera.
- nawigacja często na gęsto nie będzie działać w Polsce, bo nie można wgrać do niej polskich map lub nie można jest "złamać". Znacznie lepszą opcją jest po prostu dokupienie nawigacji samochodowej w sklepie z dożywotnimi aktualizacjami map.
Mógłbyś już sobie darować kolejne teorie i urban legends bo to się robi nudne.
Wiemy już, że jedyny słuszny egzemplarz wg Ciebie nie może być czarny, mieć instalacji gazowej, skórzanej tapicerki i nawigacji (której nie można "złamać" xD). Czyli zapewne takiego próbujesz sprzedać.
Twoje wypowiedzi nie wnoszą nic do tematu, nie odnosisz się do postów, tylko opowiadasz bajki.

Pozdrawiam
turkus
Lex Driver
Model Lexusa: is 300 SC

Post by turkus »

maciekpodole wrote:Witam.
Jeżeli chodzi o srebrnego lexusa z Płocka to go oglądałem w weekend. Koła malowane, z tyłu lampy zderzak krzywo spasowane. Silnik chodzi równo troszkę zapocony pod pokrywą. Środek w przyzwoitym stanie skóra u kierowcy lekko popękana. Podobno Pan wymieniał paski osprzętu ale nie sprecyzował które. Dodatkowo obiecał wgrać nawigację Polski za 150 zł. Komplet kluczyków i dokumenty oraz koła zimowe w cenie. Dodatkowo komis posiada Is-a w kolorze czarnym ale w gorszym stanie i po przygodzie. Pozdrawiam.
Ciekawe co było majstrowane przy ścianie grodziowej, tam, gdzie jest VIN. Nie widziałam, żeby te gąbki tak sterczały. Może się czepiam, ale... to jest dość newralgiczne miejsce ;)
Post Reply

Return to “Lexus IS”