[IS 200] kontrolka CHECK ENGINE i TRC OFF
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Re: [IS 200] Mrugająca kontrolka Check engine
Dzisiaj dzwoniłem do serwisu i powiedziano mi, że za 3 cewki zapłacę ok. 1700 zł (z 20% rabatem). Szukam w internecie cewki Denso po nr 90919‑02230 ale nigdzie nie mogę znaleźć (poza Allegro gdzie są używki). Tomcio105 możesz zdradzić gdzie dostanę oryginał po dobrej cenie? Z góry dzięki!
- tomcio105
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200
http://profiauto.pl/sklepy-i-hurtownie/ ... ryzacyjna/ Ja kupiłem u nich ale kupowałem uniwersalną czyli tą w której wymieniasz wtyczkę. Dedykowaną też na pewno mają więc najlepiej zadzwoń i zapytaj o cenę jaka jest w tej chwiliPrawilnyDave wrote:Dzisiaj dzwoniłem do serwisu i powiedziano mi, że za 3 cewki zapłacę ok. 1700 zł (z 20% rabatem). Szukam w internecie cewki Denso po nr 90919‑02230 ale nigdzie nie mogę znaleźć (poza Allegro gdzie są używki). Tomcio105 możesz zdradzić gdzie dostanę oryginał po dobrej cenie? Z góry dzięki!

-
- Lex user
Miałem problem z wypadaniem zapłonu na 5 cylindrze. Do diagnozy wystarczył 'komputerek' za 50zl z allegro.
Kupiłem używana cewkę od użytkownika Riki i fura śmiga jak szalona.
Kupiłem używana cewkę od użytkownika Riki i fura śmiga jak szalona.
- twiti7
- Lex user
- Model Lexusa: is200
Tu maja nie zle ceny https://www.amayama.com/en/search?q=909 ... 0%9102230+tomcio105 wrote:http://profiauto.pl/sklepy-i-hurtownie/ ... ryzacyjna/ Ja kupiłem u nich ale kupowałem uniwersalną czyli tą w której wymieniasz wtyczkę. Dedykowaną też na pewno mają więc najlepiej zadzwoń i zapytaj o cenę jaka jest w tej chwiliPrawilnyDave wrote:Dzisiaj dzwoniłem do serwisu i powiedziano mi, że za 3 cewki zapłacę ok. 1700 zł (z 20% rabatem). Szukam w internecie cewki Denso po nr 90919‑02230 ale nigdzie nie mogę znaleźć (poza Allegro gdzie są używki). Tomcio105 możesz zdradzić gdzie dostanę oryginał po dobrej cenie? Z góry dzięki!1700 zł (jeszcze z rabatem) to jest naprawdę cena bardzo wystrzelona w kosmos...
A tak wogóle to widzę że wysyp cewek teraz jest http://katalog.profiauto.pl/artykuly/szukaj
Ngk Bagicord nawet blue print cos ma w ofercie ciekawe co pakują w pudełko
- dommell
- Lex Driver
[IS 200] kontrolka CHECK ENGINE i TRC OFF
Tomcio...Czy Ty na pewno mowisz o cewce?? A nie przypadkiem o sondzie lambda?tomcio105 wrote:http://profiauto.pl/sklepy-i-hurtownie/ ... ryzacyjna/ Ja kupiłem u nich ale kupowałem uniwersalną czyli tą w której wymieniasz wtyczkę. Dedykowaną też na pewno mają więc najlepiej zadzwoń i zapytaj o cenę jaka jest w tej chwiliPrawilnyDave wrote:Dzisiaj dzwoniłem do serwisu i powiedziano mi, że za 3 cewki zapłacę ok. 1700 zł (z 20% rabatem). Szukam w internecie cewki Denso po nr 90919‑02230 ale nigdzie nie mogę znaleźć (poza Allegro gdzie są używki). Tomcio105 możesz zdradzić gdzie dostanę oryginał po dobrej cenie? Z góry dzięki!1700 zł (jeszcze z rabatem) to jest naprawdę cena bardzo wystrzelona w kosmos...
-
- Lex user
Re: [IS 200] kontrolka CHECK ENGINE i TRC OFF
Zdecydowałem się na zamiennik NGK. Dzisiaj zamówiłem 3 cewki po 420 zł szt. Jak wszystko dobrze pójdzie, to do końca tygodnia powinienem je otrzymać. Jeżeli padną przedwcześnie to nie omieszkam wspomnieć o tym na forum. Póki co jestem pełen nadziei, że będą mi służyły na długie kilometry.
- tomcio105
- Lex Driver
Sorry, pomyliłem się totalnie. Dzięki, że to zauważyłeśdommell wrote:Tomcio...Czy Ty na pewno mowisz o cewce?? A nie przypadkiem o sondzie lambda?tomcio105 wrote:http://profiauto.pl/sklepy-i-hurtownie/ ... ryzacyjna/ Ja kupiłem u nich ale kupowałem uniwersalną czyli tą w której wymieniasz wtyczkę. Dedykowaną też na pewno mają więc najlepiej zadzwoń i zapytaj o cenę jaka jest w tej chwiliPrawilnyDave wrote:Dzisiaj dzwoniłem do serwisu i powiedziano mi, że za 3 cewki zapłacę ok. 1700 zł (z 20% rabatem). Szukam w internecie cewki Denso po nr 90919‑02230 ale nigdzie nie mogę znaleźć (poza Allegro gdzie są używki). Tomcio105 możesz zdradzić gdzie dostanę oryginał po dobrej cenie? Z góry dzięki!1700 zł (jeszcze z rabatem) to jest naprawdę cena bardzo wystrzelona w kosmos...

Pozdrawiam i jeszcze raz sorki za pomyłkę.
-
- Lex user
Wymieniłem cewki ale nie odczułem żadnej różnicy. Podpiąłem więc samochód pod komputer i w błędach "w oczekiwaniu" pojawiły się następujące: P0300, P0301, P0302, P0303 czyli wypadanie zapłonów na 1,2 i 3 cylindrze. Akurat na tych, gdzie mam nowe cewki. Co może być przyczyną? Na wolnych obrotach czuję, że samochodem lekko buja na boki. Świece są prawie nowe, oryginalne Denso. Wypadanie zapłonów pojawia się i na benzynie i na gazie.
- blue
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200 Sport
Spróbuj zamienić miejscami cewki 1-2-3 i 4-5-6, skasuj błędy i sprawdź ponownie. Jeśli się przeniesie, to jednak cewki...
-
- Lex user
Cewki na 1,2 i 3 cylindrze są nowe (nieużywane). 1,2 i 3 cylinder liczyłem od przodu samochodu (od paska rozrządu).