IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200 sportcross
Re: IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia
Witam,
Przymierzam się do zakupu IS200 sportcross i tu moje pytanie czy ktoś już sprawdzał albo zna ten egzemplarz?
http://otomoto.pl/lexus-inny-is-bezwypa ... 33742.html
Lub może ktoś poleci jakiegoś dobrego IS200 koniecznie kombi?
Pozdrawiam
Przymierzam się do zakupu IS200 sportcross i tu moje pytanie czy ktoś już sprawdzał albo zna ten egzemplarz?
Pozdrawiam
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: nie lexus... z20net
ja jak jeszcze szukalem to ogladalem tego lexa. moze nie jestem jakims dobrym zrodlem informacji, gdyz nie mam niewiadomo jakiego doswiadczenia w sprawach kupna pojazdu bo bralem zawsze ze soba doswiadczone osoby i do serwisu...
ale wracajac do autka. calkiem przyjemnie wygladalo. po pomiarach czujnikiem z tego co pamietam bylo dosyc spoko. (ich czujnik) podczas jazdy tez bylo przyjemnie choc troche bieda w srodku. zeby sie przejechac trzeba dac dowod. i pamietam ze jakies audio tam jest wsadzone. wczesniej stalo za duzo wyzsza kwote po czesci dlatego z niego zrezygnowalem. aaa i chyba mozna zabrac do dowolnego warsztatu. i jeszcze jedno. to jest z tego co pamietam autko jakiegos prywatnego goscia tylko przez komis je sprzedaje. wiec negocjacja z nim

ale moze niech sie wypowiedza tez bardziej doswiadczeni
ale wracajac do autka. calkiem przyjemnie wygladalo. po pomiarach czujnikiem z tego co pamietam bylo dosyc spoko. (ich czujnik) podczas jazdy tez bylo przyjemnie choc troche bieda w srodku. zeby sie przejechac trzeba dac dowod. i pamietam ze jakies audio tam jest wsadzone. wczesniej stalo za duzo wyzsza kwote po czesci dlatego z niego zrezygnowalem. aaa i chyba mozna zabrac do dowolnego warsztatu. i jeszcze jedno. to jest z tego co pamietam autko jakiegos prywatnego goscia tylko przez komis je sprzedaje. wiec negocjacja z nim

ale moze niech sie wypowiedza tez bardziej doswiadczeni

-
- Lex user
- Model Lexusa: is300
Wg mnie, można znaleźć lepiej wyposażone auto w tej cenie. Zawsze są dwie strony medalu. To jest samochód drogi jak na tę wersję, więc być może jest naprawdę dobrze utrzymany. Z drugiej strony mały silnik, piękne felgi, na pewno przyzwoite brzmienie, więc trudno taki wizerunek oszczędzać w spokojnej jeździe, czyli może być zadbany i umierający jednocześnie. Na fotkach wygląda OK, nawet bardzo i jeśli jest rzeczywiście w wyjątkowo dobrym stanie techniczno-blacharskim, to można brać i się cieszyć, że tak "tanio" wyszłoGrzegorz1204 wrote:Witam,
Pozdrawiam

Jak się nie znasz, to koniecznie zabierz kogoś, kto się zna. Nie hobbyste, a wyjadacza, który nie będzie tak najarany na Lexusa, jak my wszyscy tutaj

- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Ten kombiak już dosyć długo wisi w ogłoszeniach,więc może coś z nim nie tak.
-
- Lex user
Właśnie to mnie zastanawia w tym egzemplarzu wygląda dobrze podobno miał lakierowaną tylną klapę, a poza tym wszystko czyste, udokumentowany przebieg, możliwość sprawdzenia w dowolnym warsztacie. Tylko mam trochę daleko 400km żeby pojechać go sprawdzić. Dlatego pytam tutaj czy ktoś zna lub może sprawdzić i napisać coś o tym egzemplarzu.carinus wrote:Ten kombiak już dosyć długo wisi w ogłoszeniach,więc może coś z nim nie tak.
- Alex200
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200 SC
Z tą klapą też nie jest tak do końca - czujnik lakieru może inaczej reagować na tylną klapę bo jest z aluminium. Aczkolwiek podobno z czasem amelinium zaczyna się utleniać i może to posłużyć powodem do przemalowania.
-
- Lex user
- Model Lexusa: is300
Ja bym nawet założył, że jak tylna klapa pomalowana przez obecnego właściciela, to masz do czynienia z estetą 
Jest nawet wątek na forum odnośnie tej nieszczęsnej klapy...

Jest nawet wątek na forum odnośnie tej nieszczęsnej klapy...
-
- Lex user
O tej tylnej klapie wiem od gościa z komisu w którym stoi IS.
Mam też prośbę do forumowiczów z Warszawy lub okolic czy może ktoś podjechać i wstępnie zobaczyć na ten egzemplarz? czy warto mi jechać żeby go dokładniej sprawdzić.
Mam też prośbę do forumowiczów z Warszawy lub okolic czy może ktoś podjechać i wstępnie zobaczyć na ten egzemplarz? czy warto mi jechać żeby go dokładniej sprawdzić.
- turkus
- Lex Driver
- Model Lexusa: is 300 SC
Co do szyb - właśnie zauważyłam, że auto kolegi mikrus ma taki sam układ producentów, jak ja. Może SC po prostu tak miały, że te szyby były pomieszane?turkus wrote:To ciekawe, dzięki za infomlody1985 wrote:Potwierdzam również to co kolega wyżej napisał, mam oryginały i jest tak samo. Nippon safety i ASAHiJa w SC mam przednia szyba Asahi, lewy bok 3 x Nippon i 1x Asahi, tylna Nippon, potem 1x Asahi, 2x Nippon i od pasażera znów Asahi. Może coś było wymienione, ale z prawym bokiem auta nic się nie działo, malowany mam lewy
Mogę pomóc, ale dopiero w weekend. Ekspertem niestety nie jestem...Grzegorz1204 wrote:O tej tylnej klapie wiem od gościa z komisu w którym stoi IS.
-
- Lex user
Dzięki za oferowaną pomoc, ale jeden z forumowiczów zdeklarował się że podjedzie i sprawdzi go w piątek.turkus wrote: Mogę pomóc, ale dopiero w weekend. Ekspertem niestety nie jestem...