Chcę kupić IS200T opinie , uwagi , podpowiedzi

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu IS
Post Reply
darrkk
Lex user
Model Lexusa: IS 200t

Re: Chcę kupić IS200T opinie , uwagi , podpowiedzi

Post by darrkk »

Mogliby napisać. Ale większe znaczenie miałby MirrorLink, z odpalaniem da się żyć ;p
lexfan
Lex user
Model Lexusa: IS 200T '16

Post by lexfan »

Od siebie dodam a'propo tego modelu, ze manetki dzialaja rowniez w trybie automatycznym, dzieki czemu latwo wymusic redukcje skrzynii np. przez wyprzedzaniem ;)
To info dla takich jak ja, ktorzy cale zycie na manualnych skrzyniach jezdzili ;)
Dla mnie ten ficzer zamienil Leksusowy automat w cos lepsiejszego niz manual, ktorego mi troche przy rozpoczynaniu wyprzedzania brakowalo.
pss
Lex Driver
Model Lexusa: is200t

Post by pss »

Mirrorlink, mirrorlinkiem, ale mogli by dać update softu na tą reakcje gazu, a raczej "oczekiwanie na moc" ;)

Ale co do Mirrolinka na 99% zostało to już zakopane w IT i nikt tego nie będzie dotykał.
Nowe auta od 2017/2018 pewnie puszczą z tą nową technologia Toyoty robiącą mirror smartfonów.
Mogli by chociaż dać szansę na wgranie tego do starszych modeli...
piwoman
Nowy lex user
Model Lexusa: IS

Post by piwoman »

Witam,

Panowie wziąłem IS200t F-impression na weekend o zaletach pisał nie będę, ale jest kilka rzeczy, które mnie bolą:

1) inteligenty kluczyk - otwieranie OK - ale co z zamykaniem? czy naprawdę trzeba zamykać go z pilota? (notabene pilot jest strasznie brzydki..)

2) system multimedialny - co mają znaczyć te lagi? przewijanie po wyborze (audio, samochód, informacja, mapa etc.), z czego wynika te lagowanie? przecież to jest kpina jakaś... już nie wspomne o tym, że jeżeli wybierze się daną opcję to ekran się przełącza i jest 1 sekundowe czarne tło...

3) spalanie - no spalanie nie powala.. naprawdę liczyłem, na to, że zejdzie poniżej 10l, ale widzę, że to może być ciężkie do zrealizowania

zrobiłem też trochę kilometrów nową mazdą 6 - reflektory ledowe i adaptacyjne światła drogowe to jest naprawdę mistrzostwo.. jeżeli w poliftowym ISie będą takie same i aktywny tempomat, który będzie działał do 0 to zamawiam go bez zastanowienia :)
Jubeusz
Lex user
Model Lexusa: IS300h XE30

Post by Jubeusz »

MY17 nie bedzie mial poki co wersji F-Impression, pozostaje F-Sport w 200t od 188900zl. Reflektory FullLED +2500zl choc nie jest to informacja potwierdzona, jutro ma byc potwierdzona. Aktywny tempomat wymaga zamowienia pakietu Lexus Safety System+ za 13300zl. Nie wiem jak w F Sporcie, ale np. linia Elegance mimo takiej samej nazwy w MY17 jest mocno zubozona w porownaniu do tej z modelu przedliftowego.
Wiener
Lex user

Post by Wiener »

Co do wad - jak komuś coś postukuje ze słupka B na wybojach, to niech sobie spróbuje obwinąć zatrzask zamka (ta literka U wystająca ze słupka) z tej zewnętrznej strony taśmą izolacyjną. Mi pomogło (oczywiście tymczasowo, nie będę tolerował chałupniczej naprawy w nowym samochodzie za 150 kafli), a niestety ASO się nie dopatrzyło, że to tam stuka... ciekawe czy chociaż naprawią za pierwszym podejściem. :pala:
Co do full-ledów w polifcie - to będą takie trójprojektorowe jak w GSie?
Jubeusz
Lex user

Post by Jubeusz »

Oczywiscie juz bylem przekonany ze jutro wszystko bedzie wiadomo mylac 20 pazdziernika z tym wtorkiem... Eh sam sobie sprawilem rozczarowanie buehehe.
Wiener
Lex user

Post by Wiener »

Naciśnij salon, to ci wszystko wyśpiewają. Oni już wszystko wiedzą. :fiu:
lexfan
Lex user
Model Lexusa: IS 200T '16

Post by lexfan »

piwoman wrote:Witam,
zrobiłem też trochę kilometrów nową mazdą 6 - reflektory ledowe i adaptacyjne światła drogowe to jest naprawdę mistrzostwo.. jeżeli w poliftowym ISie będą takie same i aktywny tempomat, który będzie działał do 0 to zamawiam go bez zastanowienia :)
Adaptacyjne drogowe - chodzi o automatycznie sie wlaczajace ?
Jubeusz
Lex user

Post by Jubeusz »

Lexfan : tak off/on gdy mozliwe oslepianie.
Matrycowe sie nie wylaczaja calkiem tylko adaptuja parametry swiatla do warunkow
Post Reply

Return to “Lexus IS”