Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Rambo
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post by Rambo »

ppin67 wrote: 30 Dec 2023, o 09:57
Emes wrote: 30 Dec 2023, o 00:42 Bo to G nie zostawia nawet immobilizera w pastylce, bez abonamentu to tylko balast i zżeracz energii (minimalnie ale jednak).

Jesteś pewien, że to co zostaje po rezygnacji z abonamentu czerpie energię? skoro nie działa (a nie działa, bo jeżdżę bez pastylki po rezygnacji z abonamentu) to do czego miałoby używać tej energii?

Skoro można to zdalnie aktywować/ dezaktywować to znaczy że w tle działa cały czas…

Emes
Lex user
Model Lexusa: ?

Post by Emes »

Rambo wrote: 30 Dec 2023, o 12:50
ppin67 wrote: 30 Dec 2023, o 09:57
Emes wrote: 30 Dec 2023, o 00:42 Bo to G nie zostawia nawet immobilizera w pastylce, bez abonamentu to tylko balast i zżeracz energii (minimalnie ale jednak).

Jesteś pewien, że to co zostaje po rezygnacji z abonamentu czerpie energię? skoro nie działa (a nie działa, bo jeżdżę bez pastylki po rezygnacji z abonamentu) to do czego miałoby używać tej energii?

Skoro można to zdalnie aktywować/ dezaktywować to znaczy że w tle działa cały czas…

Dokładnie, skoro Vodafone ma cały czas możliwość aktywowania na powrót funkcji, zatem muszą mieć cały czas zdalny dostęp do urządzenia.
Założę się, że urządzenie cały czas działa tylko by nie mamy dostępu do funkcji...

MDU
Lex user

Post by MDU »

Może to sa juz teorie spiskowe ale auto ma na stałe zamontowana pluskwę gps co oznacza ze nawet za kilka lat ktoś komuś moze wskazać lokalizacje auta . W jakim celu to sie domyślcie . Nic za darmo nie ma .
Omotenashi
Lex user
Model Lexusa: NX 350H

Post by Omotenashi »

Emes wrote:
ppin67 wrote: 30 Dec 2023, o 09:57 Jesteś pewien, że to co zostaje po rezygnacji z abonamentu czerpie energię? skoro nie działa (a nie działa, bo jeżdżę bez pastylki po rezygnacji z abonamentu) to do czego miałoby używać tej energii?

Dokładnie, skoro Vodafone ma cały czas możliwość aktywowania na powrót funkcji, zatem muszą mieć cały czas zdalny dostęp do urządzenia.
Założę się, że urządzenie cały czas działa tylko by nie mamy dostępu do funkcji...

Zaczynam sie mocno zastanawiac czy nie odmowic montazu bo na 100% i tak za pol roku z tego nie bede korzystal. Moj NX lada moment bedzie w Mszczonowie wiec czasu mam ultra malo
adalbert62
Lex user

Post by adalbert62 »

Omotenashi wrote: 30 Dec 2023, o 17:46
Emes wrote:

Zaczynam sie mocno zastanawiac czy nie odmowic montazu bo na 100% i tak za pol roku z tego nie bede korzystal. Moj NX lada moment bedzie w Mszczonowie wiec czasu mam ultra malo

Ponieważ moje auto jest już w Mszczonowie, zadzwoniłem do mojego konsultanta z salonu i zapowiedziałem, ze rezygnuję z montażu i zakupu Vodafone. Trzeba tylko jakiś papier podobno podpisać, żeby miał podkładkę dla centrali dlaczego nie zamontowali. Postanowiłem zamontować CanLock'a w wersji podstawowej (cały czas sie zastanawiam czy jednak nie dołozyc syreny) i może blokadę kolumny kierownicy BearLock.

NX 350h Omo + Lux, Hazel, biała perła

Zamówiony 01.09.2023
W produkcji od 28.10.2023
Opuścił fabrykę 09.11.2023
W transporcie od 13.12.2023
U dealera od 13.01.2024
Odebrany 24.01.2024
t.zielinsky
Nowy lex user
Model Lexusa: t.zielinsky@outlook.com

Post by t.zielinsky »

Orientujecie się, czy w takiej sytuacji (rezygnujac z Vodafone) i nie mając jeszcze innego dodatkowego zabezpieczenia (np. Canlock) przyjdzie nam zapłacić dużo więcej za ubezpieczenie auta? W końcu Canlocka będziemy mogli założyć dopiero jak wyjedziemy autem z salonu...
adalbert62
Lex user

Post by adalbert62 »

t.zielinsky wrote: 30 Dec 2023, o 18:15 Orientujecie się, czy w takiej sytuacji (rezygnujac z Vodafone) i nie mając jeszcze innego dodatkowego zabezpieczenia (np. Canlock) przyjdzie nam zapłacić dużo więcej za ubezpieczenie auta? W końcu Canlocka będziemy mogli założyć dopiero jak wyjedziemy autem z salonu...

Z tego co wiem, Vodafone nie ma wpływu na stawkę ubezpieczenia. Podobno teraz liczą 3% od wartości pojazdu.
NX 350h Omo + Lux, Hazel, biała perła

Zamówiony 01.09.2023
W produkcji od 28.10.2023
Opuścił fabrykę 09.11.2023
W transporcie od 13.12.2023
U dealera od 13.01.2024
Odebrany 24.01.2024
Omotenashi
Lex user
Model Lexusa: NX 350H

Post by Omotenashi »

adalbert62 wrote:
t.zielinsky wrote: 30 Dec 2023, o 18:15 Orientujecie się, czy w takiej sytuacji (rezygnujac z Vodafone) i nie mając jeszcze innego dodatkowego zabezpieczenia (np. Canlock) przyjdzie nam zapłacić dużo więcej za ubezpieczenie auta? W końcu Canlocka będziemy mogli założyć dopiero jak wyjedziemy autem z salonu...

Z tego co wiem, Vodafone nie ma wpływu na stawkę ubezpieczenia. Podobno teraz liczą 3% od wartości pojazdu.
3% to sporo jak na pakiet salonowy
Nex
Lex Driver

Post by Nex »

adalbert62 wrote: 30 Dec 2023, o 18:08
Omotenashi wrote: 30 Dec 2023, o 17:46
Emes wrote:

Ponieważ moje auto jest już w Mszczonowie, zadzwoniłem do mojego konsultanta z salonu i zapowiedziałem, ze rezygnuję z montażu i zakupu Vodafone. Trzeba tylko jakiś papier podobno podpisać, żeby miał podkładkę dla centrali dlaczego nie zamontowali. Postanowiłem zamontować CanLock'a w wersji podstawowej (cały czas sie zastanawiam czy jednak nie dołozyc syreny) i może blokadę kolumny kierownicy BearLock.

Canlock w NXie nie ma opcji syreny. Zabezpieczenie wykorzystuje fabryczny klakson jako syrenę.
350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey
pss
Lex Driver
Model Lexusa: is200t

Post by pss »

Omotenashi wrote: 30 Dec 2023, o 19:49
adalbert62 wrote:

3% to sporo jak na pakiet salonowy

VW latem miał 2,6%

Canlock ma zewnętrzną syrenę ale dopiero w najwyższym pakiecie... mocno nad nim myślałem i finalnie olałem.
Jak mają ukraść to i tak ukradną ; )

Post Reply

Return to “Lexus NX”