IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia
- Rafał
- Lex user
- Model Lexusa: duży i ciężki
Re: IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia
No niestety, nie zdążyłem. Czarny SportCross ma już nowego właściciela.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS 200
Witam!
Wie ktoś coś na temat tego autka? http://tablica.pl/oferta/bardzo-ladny-l ... 5a503c6895
Albo czy coś można o nim powiedzieć po samych zdjęciach?
Wie ktoś coś na temat tego autka? http://tablica.pl/oferta/bardzo-ladny-l ... 5a503c6895
Albo czy coś można o nim powiedzieć po samych zdjęciach?
-
- Lex user
- Model Lexusa: is200/is300
WItam czy ktos ogladal lub co wie wiecej na temat tego lexa bo ja go na szybko obejrzalem i nie jestem pewien wszystkiego
http://tablica.pl/oferta/lexus-is200-ko ... 20d2dd4248
to zaczne od wygladu :
przedni zderzak inny odcien i uszkodzony and opadniety troche do dolu szczeliny masakra:P ale do ogarniecia, troche i maska tez ,lewa przednia lampa mocno przetarta (nie wiem czy da rade spolerowac)
lewy blotnik (patrzac od przodu ) nie nadaje sie do malowania ,chyba zeby ho mocno wyklepac i pare cm szpachli (wgniotki wielkosci piesci) ,nie pamietam czy tez drzwi nie zachaczone .
Z tyly peknieta lampa i chyba zderzak (na zdjeciach nie ma tego )
auto bylo mocno uwalone wiec nie widzialem wszystkiego napewno
A zdjecia tak zrobione ze nic nie widac^^na zywo to duzo gorzej wyglada
Pan mi powiedzial ze w zimie i w deszcz nim nie jezdzi... i powiem ze na takich oponach tez bym w deszcz nie jezdzil ,opony odrazu out
Zawieszenie podobno bylo jakies super twarde teraz orginalne i uwaga - pierwszy raz sie spotykam : sprezyny spiete jakimis zapinkami ze jest obnizony i to sporo
Srodek to tez porazka buda niby ma 211 tys a wyglada jak by miala 300+ . Kierownica i galka mocno wytarte (pan dodal ze kiera 50zl kosztuje ,no ale to km nie odejmie) na fotelach welur wytarty z tylu tez fredzelki pod dupka powstaly .
Co do silnika ciekawa sprawa Mowil ze wymienil na inny bo w starym byl pasek zerwany i podal ze ten nowy ma 140kkm ( a w ogloszeniu ostatnio dodal ze ma 130kkm)
wyciek z pod pokrywy (twierdzi ze mial uszczelke wymienic)
Co do pracy silnika nie wiele wiem bo czasu nie mial i raz mnie przewiozl no ale za krotko zebym mogl cos wiecej napisac
kompresorek fajny dzwiek ma i nawet wciska w fotel tylko zastanawia mnie jedno czemu ta rurka od niego jest spawana na kazdym zdjeciu byly jednolite wygiete rurki a tu jakis ulep?
PAn mowil ze jedzie do 220 i nie chce wiecej i cos sugerowal na dyfer czy cos tam ... nie pamietam
tez szepnal ze linka od kompresorka chyba do wymiany bo cos mu tam raz spadla ale tez nie wiem o co dokladnie chodzi
Gaz niby mu znajomy zalozyl (butla od jego starego auta) niby staga ale ciekawe co tam siedzi i jak zrobione
powiedzial ze 4 miesiace jezdzi a jeszcze nie wystrojony
I pokazal mi zdjecie jak na 2 bokiem pali gume (wiec dobrze upalany byl:P)
w tydz zszedl z ceny 2k
samego kompresorka nie sprzeda bo wie ze mu wtedy ten ulep nie zejdzie
raczej typowy handlowiec:P
Ja sobie odpuscile choc napalony na kompresor jestem zbyt duzo niewiadomych
ALe jak ktos sie zna z lublina zeby ocenic silnik i reszte to chetnie bym go jeszcze raz obejrzal bo musze sie jeszcze przejechac to moze nabiore checi na jego odbudowe:)
http://tablica.pl/oferta/lexus-is200-ko ... 20d2dd4248
to zaczne od wygladu :
przedni zderzak inny odcien i uszkodzony and opadniety troche do dolu szczeliny masakra:P ale do ogarniecia, troche i maska tez ,lewa przednia lampa mocno przetarta (nie wiem czy da rade spolerowac)
lewy blotnik (patrzac od przodu ) nie nadaje sie do malowania ,chyba zeby ho mocno wyklepac i pare cm szpachli (wgniotki wielkosci piesci) ,nie pamietam czy tez drzwi nie zachaczone .
Z tyly peknieta lampa i chyba zderzak (na zdjeciach nie ma tego )
auto bylo mocno uwalone wiec nie widzialem wszystkiego napewno
A zdjecia tak zrobione ze nic nie widac^^na zywo to duzo gorzej wyglada
Pan mi powiedzial ze w zimie i w deszcz nim nie jezdzi... i powiem ze na takich oponach tez bym w deszcz nie jezdzil ,opony odrazu out
Zawieszenie podobno bylo jakies super twarde teraz orginalne i uwaga - pierwszy raz sie spotykam : sprezyny spiete jakimis zapinkami ze jest obnizony i to sporo
Srodek to tez porazka buda niby ma 211 tys a wyglada jak by miala 300+ . Kierownica i galka mocno wytarte (pan dodal ze kiera 50zl kosztuje ,no ale to km nie odejmie) na fotelach welur wytarty z tylu tez fredzelki pod dupka powstaly .
Co do silnika ciekawa sprawa Mowil ze wymienil na inny bo w starym byl pasek zerwany i podal ze ten nowy ma 140kkm ( a w ogloszeniu ostatnio dodal ze ma 130kkm)
wyciek z pod pokrywy (twierdzi ze mial uszczelke wymienic)
Co do pracy silnika nie wiele wiem bo czasu nie mial i raz mnie przewiozl no ale za krotko zebym mogl cos wiecej napisac
kompresorek fajny dzwiek ma i nawet wciska w fotel tylko zastanawia mnie jedno czemu ta rurka od niego jest spawana na kazdym zdjeciu byly jednolite wygiete rurki a tu jakis ulep?
PAn mowil ze jedzie do 220 i nie chce wiecej i cos sugerowal na dyfer czy cos tam ... nie pamietam
tez szepnal ze linka od kompresorka chyba do wymiany bo cos mu tam raz spadla ale tez nie wiem o co dokladnie chodzi
Gaz niby mu znajomy zalozyl (butla od jego starego auta) niby staga ale ciekawe co tam siedzi i jak zrobione
powiedzial ze 4 miesiace jezdzi a jeszcze nie wystrojony
I pokazal mi zdjecie jak na 2 bokiem pali gume (wiec dobrze upalany byl:P)
w tydz zszedl z ceny 2k

samego kompresorka nie sprzeda bo wie ze mu wtedy ten ulep nie zejdzie
raczej typowy handlowiec:P
Ja sobie odpuscile choc napalony na kompresor jestem zbyt duzo niewiadomych
ALe jak ktos sie zna z lublina zeby ocenic silnik i reszte to chetnie bym go jeszcze raz obejrzal bo musze sie jeszcze przejechac to moze nabiore checi na jego odbudowe:)
-
- Lex user
Wypowie sie ktos na temat lexa z kompresorem?
- turkus
- Lex Driver
- Model Lexusa: is 300 SC
Nie masz jakiegoś znajomego dobrego mechanika, który go podniesie, obejrzy, przejedzie się z Tobą i oceni? Bo z tego co napisałeś to naprawdę można wróżyć jak z fusów... Musisz się sam przejechać, a nie że z kolesiem za kierownicą i chwilę. Liczy na to, że się napaliłeś jak szczerbaty na suchary i weźmiesz, bo jest kompresor. Też swojego kupowałam sercem, no ale kurna, sprawdzić trzeba 

-
- Lex user
Przez to jeszcze nie kupilem bo zszedlem juz na ziemie i chcial bym z kims kto juz jezdzi i zna sie na lexach bo moj mechanik nie ma o nich pojecia
Last edited by Venom91x on 11 Apr 2014, o 21:52, edited 1 time in total.
- michuu
- Lex user
- Model Lexusa: Prius
spięte spinkami stalowymi do np. przewodów wysokiego napięcia - kupisz w każdym sklepie metalowym za 3,50 zł szt.Venom91x wrote:\
A twardo bo wydaje mi się że opony mają bardzo niski profil i pewnie wysokie ciśnienie ma - nie wygląda to na 215/45/17
Raczej 205/45/15 lub 215/40/17
-
- Lex user
A tak wgl jesli chodzi o kondycje kompresora to tam cos sie wymienia i czy moze byc w jakis sposob zajechany czy cos?
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS 250
Do kolegi z Lublina... Podjedż z autem, które chcesz sprawdzić do mechaników z firmy TOYCAR ( dawni pracownicy Toyota Lublin). Ja tam serwisowałem swojego IS200. Sprawdzą ci auto dokładnie
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: e46 Coupe
Witam koledzy ! moze ktos moglby mi cos powiedziec na temat tych aut ? czy coś jest podejrzane lub moze cos sie wam rzucilo w oczy . Oba mam obejrzec w piątek i chcialbym wiedziec na co warto zwrocic uwage . Z góry mowie ze oferta z Płocka mnie bardziej interesuje.Na jego korzyść przemawia roczna instalacja LPG i wyposazenie... z góry dzięki
http://olx.pl/oferta/lexus-is-200-salon ... 3OY5j.html
http://olx.pl/oferta/lexus-is200-prywat ... 5wI77.html
http://olx.pl/oferta/lexus-is-200-salon ... 3OY5j.html
http://olx.pl/oferta/lexus-is200-prywat ... 5wI77.html