Chcę kupić IS200T opinie , uwagi , podpowiedzi
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS
Re: Chcę kupić IS200T opinie , uwagi , podpowiedzi
a będą te matrycowe w facelifcie ISa? any rumors?
- Jubeusz
- Lex user
- Model Lexusa: IS300h XE30
Tak, Prestige seria w innych liniach najpewniej.piwoman wrote:a będą te matrycowe w facelifcie ISa? any rumors?
Tempomat aktywny dziala do 40km/h.
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200T '16
W instrukcji do mojego jest informacja, o tym ze mozna takie aktywne drogowe wlaczyc. Nigdy tego nie robilem, ale zakladam ze nie klamia.
Co do tempomatu aktywnego chyba dziala "od" 40km/h ?
Co do tempomatu aktywnego chyba dziala "od" 40km/h ?
- tomcyt
- Lex user
- Model Lexusa: IS200T
U mnie zaś pojawiło się ostrzeżenie o spadku ciśnienia w ogumieniu - stało się to przy pierwszych znaczących wahaniach temperatur tzn. rano po zimnej nocy pojawia się kontrolka a w ciągu dnia jak temperatury rosną znika?! Na oko w oponach nie widzę spadku ciśnienia:/
Poza tym zamówiłem opony zimowe i za niedługo przyjdzie pora na zmianę i nie wiem jak to się odbywa przy tych czujnikach? tzn. będę przekładał tylko same opony na felgi fabryczne, jak myślicie czy da radę to zrobić bez kłopotów ze wskazaniem ciśnienia na tych nowych zimówkach? I niestety po przejrzeniu instrukcji u siebie w samochodzie nie znalazłem przycisku do resetowania systemu TPMS:/
Poza tym zamówiłem opony zimowe i za niedługo przyjdzie pora na zmianę i nie wiem jak to się odbywa przy tych czujnikach? tzn. będę przekładał tylko same opony na felgi fabryczne, jak myślicie czy da radę to zrobić bez kłopotów ze wskazaniem ciśnienia na tych nowych zimówkach? I niestety po przejrzeniu instrukcji u siebie w samochodzie nie znalazłem przycisku do resetowania systemu TPMS:/
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: is200t
To czysta fizyka i po prostu jak było zimniej to się zmieniło ciśnienie.
Przerabiałem to kilka dni temu i okazało się, że w kołach 17' było 2,1 na min 2,5
Czujników nie zresetujesz sam, musi to zrobić aso toyota lub lexus.
Lepiej oddać im na wymianę opony, bo jak ktoś popsuje czujnik to będzie dodatkowy koszt.
Przerabiałem to kilka dni temu i okazało się, że w kołach 17' było 2,1 na min 2,5

Czujników nie zresetujesz sam, musi to zrobić aso toyota lub lexus.
Lepiej oddać im na wymianę opony, bo jak ktoś popsuje czujnik to będzie dodatkowy koszt.
- Kriss1970
- Lex user
jeżeli zachowasz czujniki w takiej samej konfiguracji jak były to nie będzie potrzeby żadnego resetu poprostu zostaw felgi na tych samych pozycjach jeśli zmienisz ciśnienie , lub zaswieci ci sie kontrolka ciśnienia pod kierownicą masz przycisk resetu ......po przyciśnięciu zostanie zapisane ciśnienie jakie masz w oponach jako wzorcowe .....nic sie nie martw bedzie ok pozdr! zrobi ci to każdy ogarnięty wulkanizator ....z naciskiem na ogarniety!!!tomcyt wrote:U mnie zaś pojawiło się ostrzeżenie o spadku ciśnienia w ogumieniu - stało się to przy pierwszych znaczących wahaniach temperatur tzn. rano po zimnej nocy pojawia się kontrolka a w ciągu dnia jak temperatury rosną znika?! Na oko w oponach nie widzę spadku ciśnienia:/
- tomcyt
- Lex user
no własnie problem w tym że ja tego przycisku nie mam :/ co jest dziwne
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200t
U mnie również zapaliło się ostrzeżenie o spadku ciśnienia
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200T '16
Ja tez jakis tydzien temu dopompowywalem.
- Kriss1970
- Lex user
niemożliwe jaki masz model i rocznik ?tomcyt wrote:no własnie problem w tym że ja tego przycisku nie mam :/ co jest dziwne