Czy komuś wiadomo coś na temat tego egzemplarza?? Wyslalem maila, czekam na odp, ale może już ktoś był oglądać??
http://allegro.pl/lexus-is-200-2004-rok ... 50971.html
IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS200 szukam
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: e46 Coupe
Re: IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia
ogladalem jedno z aut o ktore pytałem ( http://olx.pl/oferta/lexus-is-200-salon ... 3OY5j.html ) i powiem tak ... dobrze ze miałem po drodze bo bym sie konkretnie wku.... stan jak na moje oko mocno kiepski . Bity z przodu i z tyłu , skóra popękana , kierownica i gałka zupelnie łysa , silnik poci sie pod pokrywą i przy rozrzadzie . Nawet nie chcialem sie przejechać ... ale nie ma co sie zniechęcac i szukam dalej . Wie ktoś coś moze o tym ? mam całkiem blisko i chyba podjade zobaczyc : http://otomoto.pl/lexus-is200-lpg-C33003406.html
- Alex200
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200 SC
Albo ma xenony albo refleksyjne światła z wersji amerykańskiej. W jednym i drugim wypadku coś było robione - przy xenonach powinien mieć spryski a nie ma.Jarek4DON wrote:Wie ktoś coś moze o tym ? mam całkiem blisko i chyba podjade zobaczyc : http://otomoto.pl/lexus-is200-lpg-C33003406.html
- baniaq
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200
Lexus IS200 AUTOMAT - NAVI - PÓŁSKÓRY
Poznań, rejestracja PSL...
- Auto prawdopodobnie przemalowane na czarno z szarego,
- 100% auta w cytrynie,
- wnętrza drzwi i progów - to nawet nie jest cytryna... pierwszy raz widziałem tak zje*any lakier,
- bankowo uderzone w lewy tył + lewy przód,
- z tyłu wspawany "nowy" lewy okular, na lewej podłużnicy widać odpryski, podłoga pod kołem zapasowym prosta, dalej nie grzebałem, więc nie wiem co z pasem tylnym w odcinku środkowym,
- klapa tylna się nie otwiera do góry i nie zamyka kulturalnie - gumowe boczne odbojniki są podrapane, zamek wygląda jakby ktoś próbował go wyłamać
- lampy tylne mają na sobie ślady srebrnego i czarnego lakieru,
- z przodu kosmos - odłamany od podłużnicy "wąs" od pasa przedniego przyspawany punktowo, spawy zajechane gumą, wąs wymłotkowany na prosto,
- maska raczej prostowana, bo widać że opada szybciej niż linia błotników, w profilach maski latają jakieś syfy,
- felgi też pomalowane na czarno i nie zgadniecie! Cytryna!
- nakładki progowe i kiera z wersji sport, ale to nie wersja sport: most A01A, kiera strasznie wytarta,
- środek wygląda na 400kkm - oglądałem w zeszłym sezonie wiele is200 w przebiegach (niekoniecznie ori) 100 - 300kkm, ale tak zniszczonej tapicerki na fotelu kierowcy i na boczku drzwiowym jeszcze nie widziałem,
- przednie lampy żółte i nieprzejrzyste, lewa lampa ma spawane zaczepy,
- nie działa VVTi,
- chyba nie działa kickdown,
- auto W OGÓLE nie jedzie, zaczyna dopiero od 3k rpm coś tam jechać, ale jazdę tym porównałbym do jazdy ciężarówką Hammonda z Birma Special...
- dziurawy wydech (choć w opinii sprzedawcy tuningowy), wszystko jest seryjne, dziura jest gdzieś na wysokości tylnej kanapy, nie da się tym jechać, tak jest głośno,
- zmieniarka nie działa,
- pod maską rdza jest na wszystkich śrubach, podkładkach, węże sparciałe,
- cały czas chodzi wentylator,
- na luzie auto ma obroty na poziomie 400rpm, aż telepie budą,
- pofalowane jak polskie morze ranty w tylnych błotnikach,
- auto na wprost jedzie z kierownicą przekrzywioną pod kątem 30-40 stopni w lewo, po puszczeniu natychmiast ucieka w prawo,
- duża rysa na drzwiach kierowcy (kilka owali), jakby ktoś po pijaku nie trafił do zamka.
Więcej nie szukaliśmy, bo w mojej opinii 10k to za dużo jak za takiego ulepa...
Jak przesiadłem się do swojego IS200 poczułem ulgę...
Poznań, rejestracja PSL...
- 100% auta w cytrynie,
- wnętrza drzwi i progów - to nawet nie jest cytryna... pierwszy raz widziałem tak zje*any lakier,
- bankowo uderzone w lewy tył + lewy przód,
- z tyłu wspawany "nowy" lewy okular, na lewej podłużnicy widać odpryski, podłoga pod kołem zapasowym prosta, dalej nie grzebałem, więc nie wiem co z pasem tylnym w odcinku środkowym,
- klapa tylna się nie otwiera do góry i nie zamyka kulturalnie - gumowe boczne odbojniki są podrapane, zamek wygląda jakby ktoś próbował go wyłamać
- lampy tylne mają na sobie ślady srebrnego i czarnego lakieru,
- z przodu kosmos - odłamany od podłużnicy "wąs" od pasa przedniego przyspawany punktowo, spawy zajechane gumą, wąs wymłotkowany na prosto,
- maska raczej prostowana, bo widać że opada szybciej niż linia błotników, w profilach maski latają jakieś syfy,
- felgi też pomalowane na czarno i nie zgadniecie! Cytryna!
- nakładki progowe i kiera z wersji sport, ale to nie wersja sport: most A01A, kiera strasznie wytarta,
- środek wygląda na 400kkm - oglądałem w zeszłym sezonie wiele is200 w przebiegach (niekoniecznie ori) 100 - 300kkm, ale tak zniszczonej tapicerki na fotelu kierowcy i na boczku drzwiowym jeszcze nie widziałem,
- przednie lampy żółte i nieprzejrzyste, lewa lampa ma spawane zaczepy,
- nie działa VVTi,
- chyba nie działa kickdown,
- auto W OGÓLE nie jedzie, zaczyna dopiero od 3k rpm coś tam jechać, ale jazdę tym porównałbym do jazdy ciężarówką Hammonda z Birma Special...
- dziurawy wydech (choć w opinii sprzedawcy tuningowy), wszystko jest seryjne, dziura jest gdzieś na wysokości tylnej kanapy, nie da się tym jechać, tak jest głośno,
- zmieniarka nie działa,
- pod maską rdza jest na wszystkich śrubach, podkładkach, węże sparciałe,
- cały czas chodzi wentylator,
- na luzie auto ma obroty na poziomie 400rpm, aż telepie budą,
- pofalowane jak polskie morze ranty w tylnych błotnikach,
- auto na wprost jedzie z kierownicą przekrzywioną pod kątem 30-40 stopni w lewo, po puszczeniu natychmiast ucieka w prawo,
- duża rysa na drzwiach kierowcy (kilka owali), jakby ktoś po pijaku nie trafił do zamka.
Więcej nie szukaliśmy, bo w mojej opinii 10k to za dużo jak za takiego ulepa...
Jak przesiadłem się do swojego IS200 poczułem ulgę...
Last edited by baniaq on 28 Apr 2014, o 18:16, edited 2 times in total.
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
- Alex200
- Lex Driver
Wg numeru vin kod koloru to 202 - onyx blackbaniaq wrote:Lexus IS200 AUTOMAT - NAVI - PÓŁSKÓRY
- baniaq
- Lex Maniak
No to ciekawe, bo jeżeli dobrze pamiętam, to podłoga w bagażniku jest szara.
- Alex200
- Lex Driver
-
- Lex user
- Model Lexusa: JCE10 2JZ-GE / XF10 1UZ-FE
No nieźle... A ja miałem jechać oglądać to auto. Wizualnie prezentuje się ładnie. Ale i tak się przejadę, bo mam od siebie rzut beretem, a poza tym, z tego co widzę, to kolega baniaq chyba za bardzo popłynął w tym komentarzu.
- baniaq
- Lex Maniak
Chyba na zdjęciach. Na żywo zobaczysz "jakość" nowego lakieru.Jago wrote:Wizualnie prezentuje się ładnie.
Możesz sprecyzować?Jago wrote:a poza tym, z tego co widzę, to kolega baniaq chyba za bardzo popłynął w tym komentarzu.
Widziałem auto, opisałem rzetelnie. Nie mam na celu wprowadzanie kogokolwiek w błąd - swojego auta nie sprzedaję, więc nie muszę eliminować konkurencji na rynku, wybieram auto dla kumpla.
@Alex200
(przepraszam za użycie zdjęcia z aktualnie wystawionego ogłoszenia, ale jedyne, które znalazłem) taki kolor mi zapadł w pamięci:

I jak wyjąłem tę plastikową podłogę, to potem się męczyłem żeby ją wepchnąć na miejsce.
Last edited by baniaq on 29 Apr 2014, o 00:32, edited 2 times in total.
-
- Lex user
- Model Lexusa: JCE10 2JZ-GE / XF10 1UZ-FE
Ja jeszcze nie widziałem, ale już teraz wiem, że nie był to żaden szary lakier, tylko czarny, bo VIN nie kłamie - wystarczyło w necie sprawdzić.
Widać wyraźnie, że to wersja Sport.
No i ta zmieniarka... Ludzie, pokażcie mi, która działa.
Jutro zobaczę resztę.
Widać wyraźnie, że to wersja Sport.
No i ta zmieniarka... Ludzie, pokażcie mi, która działa.
Jutro zobaczę resztę.