Też szarpłem się na modyfikacje fabrycznej navi bo mam wersje cd. Zakupiłem budżetową nawigacje 5 cali, nie inwestowałem w lepszy sprzęt bo nie byłem pewien powodzenia tego projektu. Nawigacja weszła w fabryczną ramke wewnątrz mechanizmu otwierania. Lag widoczny na filmie jest spowodowany włączeniem urządzenia w chwili nagrywanie, normalnie jest nieco lepiej. Nawigacja przetestowana w praniu, w miejscu anteny ma zrobione dodatkowe otwory aby blacha nie blokowała sygnału. Guzik widoczny na górze made by Me. Na dole kabel usb do ładowania w zapalniczce poprowadzony tyłem deski rozdzielczej, zwinięty wystaje tylko wtyczka nie widoczna w normalnym użytkowaniu . Programy to Mapa Map i Sygic. Na obu działa jednak preferuje nieco prostszą mape map. Modyfikacja tania (jedynie koszt nawigacji) oraz szybka w wykonaniu bo bez lutowania i wiekszych przeróbek.
https://www.youtube.com/watch?v=BvufEfePg94
[IS200 IS300] montowanie tabletu 7" w miejsce nawigacji
- Dud.ek
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
- Rybstonik
- Lex user
- Damian91
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS300 SC
Re: [IS200 IS300] montowanie tabletu 7" w miejsce nawigacji
Płacę w złotych polskich jak ktoś się podejmie takiego montażu w moim! 
Ja bym chciał coś w co wgram automape i podepne kamerę cofania

- dzida
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200
masz przedlifta czy polifta?Damian91 wrote:Płacę w złotych polskich jak ktoś się podejmie takiego montażu w moim!
- Damian91
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS300 SC
- dzida
- Lex Driver
Problemem jest brak czasu czy umiejętności? Ja robiłem to samodzielnie nie mając styczności z tym i wyszło ok. Opisałem to w swoim temacie, a jeszcze dokładniej na innym forum:
http://www.forumsamochodowe.pl/lexus-is ... tm#p551265
http://www.forumsamochodowe.pl/lexus-is ... tm#p551265
- Rybstonik
- Lex user
Tak naprawdę każdy robi to na własną odpowiedzialność i efekt jest jaki jest. Ja wiem juz co bym poprawił w swojej pracy aby efekt był bardziej zadowalający:) Dużo cięcia i później dopacowywania:) z ramki navi niewiele zostaje po całej operacji.
Tak naprawdę to sam tez sobie poradzisz Damian91
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4908820004
Opcja na kamerę cofania. Wszystko zależy ile chcesz wydać i jak dużą masz fantazje
(Przedstawiona opcja jest najprostsza)
Tak naprawdę to sam tez sobie poradzisz Damian91

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4908820004
Opcja na kamerę cofania. Wszystko zależy ile chcesz wydać i jak dużą masz fantazje

(Przedstawiona opcja jest najprostsza)
- WoznY
- Lex user
- Model Lexusa: IS200 sc
@Rybstonik
1.Co to za model lenovo?
2.Jak Ci się spisuję?
3. Działa Ci navi elegancko?
4.. Używasz GSM do navi?
1.Co to za model lenovo?
2.Jak Ci się spisuję?
3. Działa Ci navi elegancko?
4.. Używasz GSM do navi?
-
- Lex user
Chłopaki mam pytanie o sposób zasilania tabletów, wszystko pięknie ładnie mam zrobione tablet sam się wzbudza i usypia przy otwieraniu czy zamykaniu ale pojawia się problem że na krótkich trasach do pracy i do domu za mało jest ładowany i po dłuższym czasie takiej jazdy się rozładowuje.
Wyłączacie za każdym razem tablet? Uruchomienie go trochę trwa i to mnie denerwuje dlatego chciałem żeby przechodził w trym uśpienia. Pozatym zależy mi na możliwości namierzenia pozycji auta
Wyłączacie za każdym razem tablet? Uruchomienie go trochę trwa i to mnie denerwuje dlatego chciałem żeby przechodził w trym uśpienia. Pozatym zależy mi na możliwości namierzenia pozycji auta
- dzida
- Lex Driver
Jest kilka sposobów na to.
Jam mam tak:
- na górze zrobiłem przycisk, który przylega do oryginalnego i włącza/wyłącza tablet
- w przypadku ładowania tablet się wybudza i nie wygasza "tryb samochodowy" - ustawiłem to za pomocą appki tasker (płatna)
- w przypadku braku ładowania tablet po minucie się wygasza
- gdy wyciągam kluczyk, a tablet jest niewyłączony rozlega się sygnał akustyczny przypominający o tym (też tasker)
- tablet wyłączam gdy wiem, że nie będę go długo używał (jak wstawiam auto do garażu)
- jak jeżdżę często to go nie wyłączam i jest zawsze gotowy (włączenie tabletu zajmuje trochę czasu)
- w zależności od godziny tablet się przyciemnia lub rozjaśnia -tryb dzienny i nocny (tasker)
Dodatkowo
1. programistycznie - można zrootować androida aby wyłączał się i włączał w zależności od ładowania ale jak sam zauważyłeś to trochę trwa i tracisz gwarancję.
2. mechanicznie - można zastosować przekaźnik wlutowany pod włącznik tabletu, podpięty do zapłonu, który sam będzie włączał tablet (nie mamy wtedy żadnego przycisku)
3. zastosować automatyczne wyłączenie np. o 22 każdego dnia
Co do ładowania ja jeżdżę duż na krótkich odcinkach i po prostu go nie włączam, bo zanim dojadę to nie zdąży się odpalić
Ładowarka minimum 1A aby wyrobiła na obciążony apkami, przesyłąniem danych itp. tablet
Jeśli chcesz namierzać auto to podepnij ładowanie bezpośrednio pod akumulator i go nie wyłączaj. Będzie niestety kradł prąd z niego.
Jam mam tak:
- na górze zrobiłem przycisk, który przylega do oryginalnego i włącza/wyłącza tablet
- w przypadku ładowania tablet się wybudza i nie wygasza "tryb samochodowy" - ustawiłem to za pomocą appki tasker (płatna)
- w przypadku braku ładowania tablet po minucie się wygasza
- gdy wyciągam kluczyk, a tablet jest niewyłączony rozlega się sygnał akustyczny przypominający o tym (też tasker)
- tablet wyłączam gdy wiem, że nie będę go długo używał (jak wstawiam auto do garażu)
- jak jeżdżę często to go nie wyłączam i jest zawsze gotowy (włączenie tabletu zajmuje trochę czasu)
- w zależności od godziny tablet się przyciemnia lub rozjaśnia -tryb dzienny i nocny (tasker)
Dodatkowo
1. programistycznie - można zrootować androida aby wyłączał się i włączał w zależności od ładowania ale jak sam zauważyłeś to trochę trwa i tracisz gwarancję.
2. mechanicznie - można zastosować przekaźnik wlutowany pod włącznik tabletu, podpięty do zapłonu, który sam będzie włączał tablet (nie mamy wtedy żadnego przycisku)
3. zastosować automatyczne wyłączenie np. o 22 każdego dnia
Co do ładowania ja jeżdżę duż na krótkich odcinkach i po prostu go nie włączam, bo zanim dojadę to nie zdąży się odpalić

Jeśli chcesz namierzać auto to podepnij ładowanie bezpośrednio pod akumulator i go nie wyłączaj. Będzie niestety kradł prąd z niego.