Dylemat między NX350H a UX250H.

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Gontareek
Lex user
Model Lexusa: UX250H

Re: Dylemat między NX350H a UX250H.

Post by Gontareek »

Tak, ubezpieczenie GAP to podstawa przy takim aucie :) 
Kurde powiem Wam, że ten pakiet Design jednak wiele wprowadza, sam wyświetlacz w wersji Prestige wyglada po prostu słabo, bardzo dużo wolnego plastiku Piano Black wokół wyświetlacza, zdecydowanie lepiej wyglada to w wyższej wersji lub nawet w UX 12.9  :cry:

Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

Gontareek wrote:Tak, ubezpieczenie GAP to podstawa przy takim aucie :) 
Kurde powiem Wam, że ten pakiet Design jednak wiele wprowadza, sam wyświetlacz w wersji Prestige wyglada po prostu słabo, bardzo dużo wolnego plastiku Piano Black wokół wyświetlacza, zdecydowanie lepiej wyglada to w wyższej wersji lub nawet w UX 12.9  :cry:

A przede wszystkim masz AWD.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gontareek
Lex user

Post by Gontareek »

Rzeczywiście, masz rację- pakiet Design jest tylko do wersji E-Four co już podejrzewam mooocno podbije cenę, no nic musze się zastanowić :) 
Myślałem, że za jakieś 20 k po rabacie udałoby się doposażyć FWD do wersji Design. 
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Pakiet Design tylko do Prestige z AWD.

Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Standard, miałem tam samo i ostatecznie jest Omo z luxury budżet tez był 200k, a skończyło się sporo więcej 😂
Ale chociaż kamer nie wycięli jak Klaudiuszowi 😂😂
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Ghotti wrote:Standard, miałem tam samo i ostatecznie jest Omo z luxury budżet tez był 200k, a skończyło się sporo więcej [emoji23]
Ale chociaż kamer nie wycięli jak Klaudiuszowi [emoji23][emoji23]
Zebym zaraz Tobie czegos nie wyciął.

Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

I po co tylko byś sobie roboty narobił bo byś musiał przyszywać zamiast spać na dyżurze. Bez sensu …
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
mcendrju
Lex user
Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD

Post by mcendrju »

Gontareek wrote: 5 Oct 2023, o 20:46
mcendrju wrote: 5 Oct 2023, o 20:03 Miałem ten sam dylemat.
UX w ogóle mnie i żony nie urzekł - dla niej miało być auto. Aktualnie jeździ C3 (III) i UX wcale nie jest większy w środku - powiedziałbym, że do C3 więcej zapakuję.
Do tego design bardzo średni w środku wg mnie, jakoś ta wajcha od zmiany biegów nie pasuje tam i w ogóle, jakość wykonania pozostawia trochę do życzenia - jak mały Lexus to LBX mimo, że wymiarami mały to wcale nie ustępuje UXowi. A wnętrze duuużo lepsze niż UX.

Potem chciałem NX Prestige FWD ale trochę mnie zraziły braki w wyposażeniu. No i skończyło się na Prestige + Design + Tazuna + Premium  :|

Pytanie też z jakiego auta się przesiadasz?

Jaki koszt takiej konfiguracji ? Ja zdecydowałem się, że zamawiam Nx- w wersji Prestige, trochę ponad mój budżet ale auto zrobiło na mnie ogromne wrażenie. Wyposażenie, które jest w wersji Prestige jest aż nadto :)
Przesiadam się z małego Crossovera- mitsubishi ASX z 2013 roku. 
Mam jeszcze pytanko czy multimedialny system Link Connext różni się jeszcze czymś od Link Pro, poza rozmiarem wyświetlacza dotykowego ? Są inne wycięte funkcje? 

Prestige z full pakietami tak jak gdzieś pisałem w okolicach 275-280, przy dobrym rabacie może i 260 parę. Ale jak Omo dostępny to nie ma co brać full pakietów do Prestige. Jak masz taki dobry rabat to Prestige + Design + Tazuna z lakierem to przy tych flotowych 17% wychodzi 252k i to chyba dobra oferta.

Przesiadka z ASX do Lexusa nieważne jakiego zawsze będzie upgradem :D 

a rzeczy które zniechęciły mnie do gołego Prestige:
- Kierunkowskazy halogenowe z przodu
- brak: Lampy doświetlające zakręty
- Wyświetlacz cyfrowy kierowcy 7" - trochę zabytek względem "Wyświetlacz cyfrowy kierowcy 7" w wysokiej rozdzielczości" i tu nie chodzi o więcej pixeli :P 

wyświetlacz główny 9,8 względem 14 to nie jest jakiś problem chociaż no wygląda mało estetycznie ale funkcjonalność jest praktycznie ta sama.

Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
Gontareek
Lex user

Post by Gontareek »

Wszedłem sobie na Autocentrum( czego zazwyczaj nie robiłem ) poczytać opinie dotyczące spalania modelu NX i jestem w szoku jak dużo negatywnych opinii ma ten model odnośnie całokształtu i jakości wykonania  :o Rzeczywiście silnik jest tak mułowaty?

https://www.autocentrum.pl/oceny/lexus/ ... m-od-2021/

Macgregor
Lex user
Model Lexusa: 15002900

Post by Macgregor »

Nie jest to rakieta, CVT powoduje że moc "rozwijana" jest równomiernie, w efekcie, trochę nie czuje się tych osiągów - mimo że one tam są.
Jak przesiadłem się na testy z UX’a do NX'a to wydał mi się dynamiczny, ale jak kolejnym razem przesiadłem się z Tesli 3 do NX'a pod salonem, to ... powiedzmy dyplomatycznie - było inaczej :)
Ja skromnie uważam że jest wykończony standardowo jak na tą klasę samochodu, ale jakoś poprzedni NX wydaje mi się, że był ... że tak powiem - ze szlachetniejszych materiałów :)

Last edited by Macgregor on 6 Oct 2023, o 22:18, edited 1 time in total.
Post Reply

Return to “Lexus NX”