Gontareek wrote: ↑5 Oct 2023, o 20:46
mcendrju wrote: ↑5 Oct 2023, o 20:03
Miałem ten sam dylemat.
UX w ogóle mnie i żony nie urzekł - dla niej miało być auto. Aktualnie jeździ C3 (III) i UX wcale nie jest większy w środku - powiedziałbym, że do C3 więcej zapakuję.
Do tego design bardzo średni w środku wg mnie, jakoś ta wajcha od zmiany biegów nie pasuje tam i w ogóle, jakość wykonania pozostawia trochę do życzenia - jak mały Lexus to LBX mimo, że wymiarami mały to wcale nie ustępuje UXowi. A wnętrze duuużo lepsze niż UX.
Potem chciałem NX Prestige FWD ale trochę mnie zraziły braki w wyposażeniu. No i skończyło się na Prestige + Design + Tazuna + Premium
Pytanie też z jakiego auta się przesiadasz?
Jaki koszt takiej konfiguracji ? Ja zdecydowałem się, że zamawiam Nx- w wersji Prestige, trochę ponad mój budżet ale auto zrobiło na mnie ogromne wrażenie. Wyposażenie, które jest w wersji Prestige jest aż nadto

Przesiadam się z małego Crossovera- mitsubishi ASX z 2013 roku.
Mam jeszcze pytanko czy multimedialny system Link Connext różni się jeszcze czymś od Link Pro, poza rozmiarem wyświetlacza dotykowego ? Są inne wycięte funkcje?
Prestige z full pakietami tak jak gdzieś pisałem w okolicach 275-280, przy dobrym rabacie może i 260 parę. Ale jak Omo dostępny to nie ma co brać full pakietów do Prestige. Jak masz taki dobry rabat to Prestige + Design + Tazuna z lakierem to przy tych flotowych 17% wychodzi 252k i to chyba dobra oferta.
Przesiadka z ASX do Lexusa nieważne jakiego zawsze będzie upgradem
a rzeczy które zniechęciły mnie do gołego Prestige:
- Kierunkowskazy halogenowe z przodu
- brak: Lampy doświetlające zakręty
- Wyświetlacz cyfrowy kierowcy 7" - trochę zabytek względem "Wyświetlacz cyfrowy kierowcy 7" w wysokiej rozdzielczości" i tu nie chodzi o więcej pixeli
wyświetlacz główny 9,8 względem 14 to nie jest jakiś problem chociaż no wygląda mało estetycznie ale funkcjonalność jest praktycznie ta sama.
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017